Ποια είναι η κατάλληλη εργοθεραπεία;

Εικόνα Χρίστος11

Ένας μικρός τυπάκος στα 3 του εμφανίζει στοιχεία ΔΕΠΥ και ΔΑΔ. Και επειδή είναι μικρός δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάγνωση, αλλά παρα ταύτα ο γιατρός έδωσε λογοθεραπεία και εργοθεραπεία.

Το θέμα μου είναι πώς διαλέγεις την εργοθεραπεια. Πολλά κέντρα, πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους αλλά δεν ξες τι ταιριάζει στο παιδί σου. 

  • Οπότε εσείς πώς διαλέξατε;
    • Γνωστός γνωστού;
    • Τυφλή εμπιστοσύνη;
    • Περιμένοντας θα δείξει;
  • Πώς ξερεις ότι δεν χάνεις χρόνο στην πρωινή παρέμβαση που όλοι ψάχνουν;

Η απλά είμαι πολύ αγχωμένος και όλοι κάνουν την ίδια πάνω κάτω δουλειά; 

Κάποιος γονιός που έχει καταλήξει κάπου στη Θεσσαλονίκη. ας μου πει..

Ευχαριστώ 

Σχόλια

Εμείς την πατήσαμε

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καλημέρα,

εμείς την πρώτη εμπειρία σε κέντρο θεραπειών τη βιώσαμε με μεγάλη απογοήτευση.

Καταρχήν είχαμε τη γνωμάτευση στα χέρια μας και πήγαμε σε δύο κεντρα κοντά στο σπίτ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα. 1ο Λάθος κριτίριο

2ο λάθος κριτίριο ήταν η αμοιβή του κέντρου. Και τα δύο μας αντιμετώπισαν ως πορτοφόλια και δεξαμενή κρατικού χρήματος και έτσι από την αρχή είχαν αυτό στο μυαλό τους. Καταλήξαμε στην πιο νορμάλ λύση που ακούσαμε.

3ο λάθος κριτίριο. Η συμπεριφορά προς τα εμάς ήτακ καλή και ευχάριστη. Το παιδί όμως πηγαινε δυστυχισμένο στο κέντρο. Δεν χαμογελούσε.

4ο λάθος κριτίριο. ΄Ηταν απαγορευτική η  παρουσία μας μέσα στις θεραπείες, διότι θα απορποσανατόλιζε το παιδί.


Καταλήξαμε στο πρωτο κρίσιμο εξάμηνο να φύγουμε και να ανζητήσουμε άλλο κέντρο, ούτε καν το άλλο που είχαμε δει.

Επομένως. Πηγαίνετε με το παιδί σε κάποιο κέντρο που ίσως ακούσατε καλά λόγια, μπείτε στις συνεδρίες μέσα μαζί του, μιλήστε μαζί τους, ώστε να κατανοήσετε το τι θέλουν να πετύχουν και πως θα το πετύχουν, ζητήστε να θέσουνε στόχους. Προς θεού παρατηρήστε το παιδί, αν είναι χαρούμενο που πάει εκεί. Μην δεσμεύεστε για πολύ καιρό. Αναθωρήστε κάθε μήνα την άποψή σας.

Μιλήστε με παιδοψυχίατρο και ζητήστε να μιλήσουν μαζί με το κέντρο ώστε να δοθούν οι οδηγίες από αυτόν.

Θεσσαλονίκη, εμείς καταλήξαμε σε ένα κέντρο, μετά από σύσταση φίλης που ήξερε έναν από τους υπεύθυνους, αλλά είμαστε σε συνεχή αξιολόγηση με τον τρόπο μας του κέντρου.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.