Προστασία του λειτουργήματος του δασκάλου (!) από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Άρτας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως "με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό ("χαστούκια στον οκτάχρονο") σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε". 

Στάση εργασίας, λοιπόν, κλείνουμε τα σχολεία. Για συμπαράσταση στον 50χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές, να χαστουκίσουν συμμαθητή τους και ο οποίος θα δικαστεί στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.

Ειδικότερα Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών της Άρτας αποφάσισε: "Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του", καθώς και τη "διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες". Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους - νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Και έτσι προστατεύουμε το λειτούργημα του δασκάλου...
Καλύτερα να ακυρώνατε την απόφαση του Δ.Σ. σας. 
Τα άλλα Δ.Σ. της χώρας για τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους, θα πάνε κι αυτά στην Άρτα;

Πηγή: www.protothema.gr

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.