Ψάχνω για έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο-coach για τον γιο μου 20 ετών

Εικόνα Dionysia Mimigianni

Έχω έναν γιο 20 ετών και έχει διάσπαση προσοχής, δυσλεξία και πρόσφατα διαγνώστηκε και με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας. Εδώ και χρόνια κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο, ωστόσο μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο όλα τα προβλήματα διογκώθηκαν με αποτέλεσμα να τα έχει εγκαταλείψει όλα διότι το άγχος του ήταν μη διαχειρήσιμο.

Ψάχνω για έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο-coach ώστε να τον βοηθήσει στα επόμενα στάδια της ζωής του (κοινωνικότητα-φιλία, οργάνωση σπουδών, ψυχική ανθεκτικότητα κ.α).

Ο ίδιος πλέον νιώθει έτοιμος να προχωρήσει, ωστόσο κρίνει απαραίτητο να έχει την στήριξη κάποιου εξειδικευμένου ατόμου για να μπορέσει να τα καταφέρει και επίσης το μεγάλο του αίτημα στη ζωή είναι να αποκτήσει φιλίες μέσα από δραστηριότητες χωρίς να βιώνει την απόρριψη και την έλλειψη της αποδοχής. Δεν αρκεί πλέον μόνο η δική μου βοήθεια ως γονιού.

Είναι ένας έξυπνος νεαρός και θεωρώ ότι αν μπει σε ένα περιβάλλον ταιριαστό σε αυτόν με άτομα τα οποία τον αποδέχονται και δεν τον κατακρίνουν, πραγματικά θα ανθίσει.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Πρόταση για τον γιο σας

Εικόνα Χριστίνα Τζώρτζη

Εκτός από ιδιώτες, θα ήθελα να σας προτείνω την Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ) του ΕΚΠΑ (https://access.uoa.gr/), καθώς προφέρει ανάλογη υποστήριξη σε φοιτητές/τριες από συνομήλικους εθελοντές ή νεαρούς αποφοίτους.

like1

Η εμπειρία μου ψάχνοντας τον ειδικό

Εικόνα Μαρία-Αικατερίνη

Αγαπητή Διονυσία, συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σας, αφού σε παρόμοια φάση με το παιδί σας βρίσκεται κι ο δικός μου ο γιος, 19 χρονών. Του έγινε διάγνωση για Άσπεργκερ στην Γ΄Λυκείου.

Μετά από δική μου αναζήτηση ψυχίατρου/ψυχολόγου κι έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειες με άλλους μου συστήθηκε από το ΝΟΗΣΗ η κα Ιουλία Καρατζά. Ξεκίνησε πριν λίγους μήνες. Με επίμονη προσπάθειά της κατάφερε να κερδίσει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη του. Επίτευγμα για τα δεδομένα του γιου μου που ήταν ακατόρθωτο να εμπιστευθεί κάποιον θεραπευτή. Πρέπει  να τον κερδίσει σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα και μυαλό και να ασκεί το έργο του με αγάπη και διάθεση προσφοράς.

Μέχρι στιγμής έχω αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη πράγματι αγαπάει τη δουλειά της, έχει ικανές γνώσεις κι εμπειρία, και είναι πολύ καλή και σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Άσχετα από αυτό, επειδή βλέπω ότι οι περιπτώσεις μας είναι σχεδόν όμοιες, προτείνω να έχουμε κάποια ανταλλαγή, γι΄αρχή μέσω email.

Εύχομαι να βρεθεί για το παιδί σας η καλύτερη κι η πιο αποτελεσματική λύση!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.