Σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεργκερ και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεργκερ επιπέδου 1

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Αγγελόπουλος Δημήτριος σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεγκερ* και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεγκερ* Επιπέδου 1 και θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι να περάσω ΚΕΠΑ και κάποιο επίδομα και γενικότερα τη βοήθειας μπορώ να τύχω τόσο σε σχέση με θέμα εργασίας ψυχολογικά και οικονομικά; Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ. Σας στέλνω και την διάγνωση και θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού ή ειδικών.

(*) Σημ. από το NOESI.gr: Εννοεί Άσπεργκερ

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

Aspie

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Καλημέρα φίλε, χωρίς να σε αγχώσω αλλά είναι δύσκολο αυτό το θέμα, αν θες επικοινώνησε στο E-mail μου και εγώ διαγνωσθείς είμαι από την κα Παπαγεωργίου...

like199

Οικονομικά χλωμό το βλέπω

Εικόνα Demi Papa

Δημήτριε καλησπέρα και χρόνια πολλά! Οικονομικά χλωμό το βλέπω... διότι με το νέο ΦΕΚ αποκλείονται οι υψηλά λειτουργικοί από το επίδομα. Μια ομάδα γονέων, σύλλογοι κ.λπ. αγωνίζονται για τη κατάργηση του ΦΕΚ.

like2

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Ευχαριστώ πολύ

like1

Όσοι έχουν το κουράγιο να φύγουν, τους βγάζω το καπέλο

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Οσοι εχουν το κουραγιο να φυγουν τους βγαζω το καπελο εδω εισαι καμενος απο χερι, και να μην κοροιδευομαστε οτι δεν υπαρχει πολιτικη κ.λπ. κ.λπ. γιατι την πολιτικη εμεις την κανουμε, η γενικη νοοτροπια πρεπει να αλλαξει...

like1

Έχει ψηφιστεί ή είναι υπό συζήτηση;

Εικόνα Kalma

Demi, έχει ψηφιστεί ήδη νόμος βάσει του οποίου άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας λαμβάνουν ποσοστό αναπηρίας κάτω από 67% και επομένως δε δικαιούνται επίδομα; Ή απλά έχει ακουστεί πως υπάρχει περίπτωση να συμβεί;

Κυριάκο, από ποια άποψη τα άτομα με Asperger είναι χαμένα από χερι εδώ; Θα θέλατε να μας εξηγήσετε λίγο δυσκολίες που έχετε αντιμετωπίσει στην ενήλικη ζωή σας; Πιστεύω πως όσοι έχουμε μικρά παιδιά με τέτοια διάγνωση ενδιαφερόμαστε να προιδεαστούμε για την ενήλικη ζωή τους...

Δημήτρη, εύχομαι ειλικρινα να βρείτε κάποια άκρη. Η γιατρός που σας έδωσε τη διάγνωση θα μπορούσε μήπως να σας κατευθύνει στις περαιτέρω ενέργειες;

like2

H νοοτροπία μας είναι όπου δυσκολεύουν τα πράγματα

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Καλησπερα και παλι, κατα την αποψη μου πιστευω η νοοτροπια μας ειναι οπου δυσκολευουν τα πραγματα, οπως εγραψες σε μια δημοσιευση σου για την δασκαλα, γενικα η αποψεις, εχω γνωρισει και στον χωρο της ειδικης και γενικης αγωγης ατομα που μεχρι και την ψυχη τους δινουν αλλα δεν τους αφηνουν η πλειοψηφια, οσον αφορα που ειπα πολιτικη εμεις τους εκλεγουμε και γενικα με την παροδο των χρονων φανηκε πως λειτουργουν καθε κυβερνηση.  

Ετσι οπως τα βλεπω εγω τα πραγματα το θεμα της αποδοχης επιρεαζει και αναγκαζεσαι να συμβαδιζεις αλλα αυτο σε βγαζει περισσοτερο υπερενταση με αποτελεσμα να χαλαει η ηρεμια, ακομα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δομες και ειδικα για ενηλικους για να σε κατασταλαξουν σε ενα οποιοδηποτε προσανατολισμο γιατι αυτο ειναι βασικο στο να ασχολεισαι με κατι. 

like178

H εικόνα που μάθαμε να δείχνουμε στους άλλους παίζει ρόλο

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Δυστυχως, πιστευω παιζει ρολο και η εικονα που μαθαμε να δειχνουμε στους αλλους παιζει ρολο, και το τι κανει ο αλλος.

like1

Αν μπορούσατε να μας πείτε λίγο πιο συγκεκριμένα...

Εικόνα Kalma

Θα συμφωνήσω στα περί νοοτροπίας. Αν θέλετε όμως, θα ήταν χρήσιμο να μας περιγράψετε λίγο πιο συγκεκριμενα τι είδους δυσκολίες αντιμετωπίσατε (ώστε να πιστεύετε πως στην Ελλάδα αν έχεις asperger είσαι χαμένος από χερι). Πχ στο εργασιακό, στις συναναστροφές, και ό,τι άλλο κρίνετε πως πρέπει να γνωρίζει ενας γονέας που μεγαλώνει παιδιά με Asperger στην Ελλαδα. Κι επειδή αναφέρεστε σε όσους έχουν το κουράγιο να φύγουν...τι καλύτερες προοπτικές πιστεύετε πως ανοίγονται σε έναν ανθρωπο με Asperger που επιλέγει να μεταναστεύσει;

like174

Θα μπορέσει να ζήσει φυσιολογικά ως ενήλικος;

Εικόνα Μάκης Παπάς

Πραγματικα ακριβως αυτο απασχολει και μενα. Εχω ενα παιδι με ηπιας μορφη αυτισμο 5 χρονων και ολη η αγωνια μου ειναι αν θα μπορεσει να ζησει φυσιολογικα ως ενηλικος, αν θα βρει δουλεια, αν θα κανει οικογενεια φιλους κλπ, χωρις να χρειαζεται τη δικη μας στηριξη η της πολιτειας που ετσι και αλλιως ειναι ελαχιστη.

like1

Kalma έχει ψηφιστεί ήδη!

Εικόνα Demi Papa

Kalma έχει ψηφιστεί ήδη! Πρέπει καπου να υπάρχει και στις σελίδες του noesi.gr. Πώς μπορώ να στειλω στην Kalma προσωπικό μήνυμα; Kalma αν μπορείς στείλε μου κι εσυ αν επιθυμείς να τα λέμε. 

Κυριάκο Κώστας έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Συμφωνώ ότι εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δομές και τελευταίως με τις περικοπές τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. 

like2

Ο λογαριασμός σας έχει αναβαθμιστεί

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας από τη νόηση στο διαδίκτυο :)

Ο λογαριασμός σας έχει αναβαθμιστεί, μπορείτε να επικοινωνείτε ελεύθερα και μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Σας αποστείλαμε αναλυτικές οδηγίες στο E-mail σας, για να κάνετε την πρώτη σας δοκιμή να επικοινωνήσετε με άλλα μέλη.

Από όσο γνωρίζουμε, ο νόμος δεν έχει ψηφιστεί ακόμη -- τουλάχιστον εμείς δεν νομίζω ότι έχουμε αναρτήσει κάποια σχετική ενημέρωση ότι ψηφίστηκε. Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε βρίσκεται εδώ: https://www.noesi.gr/post/allagi-posostoy-anapirias-perikopes-epidomaton...

Αν κάνω /-ουμε λάθος αναφορικά με τον Νόμο, αν γνωρίζει κάποιος άλλο κάτι άλλο διαφορετικό, παρακαλώ να μας ενημερώσετε. Θα βρείτε στοιχεία επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/contact.

like2

Οι δυσκολίες ποικίλουν

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Οι δυσκολιες ποικιλουν στον καθε ανθρωπο και σιγουρα θα χρειαζεται παντα μια καθοδηγηση απο καποιον, ομως αν σκεφτουμε στις αλλες χωρες ποσό προοθηση εχουν τα ατομα με αυτισμο που εχουν και αυτοι οι περισσοτερες οι λιγοτερες δυσκολιες αλλα ειναι η διαφορετικη αντιμετωπιση. 

like3

Ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Ευχαριστώ πολύ. 

like1

Στην κυρία Παπαγεωργίου έκανα το τεστ

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Στην κυρία Παπαγεωργίου έκανα το test και μου έβγαλε την διάγνωση οτι το έχω και μου έδωσε κάποιες κατευθύνσεις. Ευχαριστώ πολύ.

like181

Δήμητριε μπορεις να διαβάσεις το ΦΕΚ ποσοστών αναπηρίας

Εικόνα Demi Papa

Δήμητριε μπορεις να διαβάσεις το ΦΕΚ ποσοστών αναπηρίας , φαντάζομαι μπορείς να περάσεις ΚΕΠΑ. Πρέπει νομίζω να κάνεις και τεστ δείκτη νοημοσύνης. Ρίξε μια ματιά.

Δες λίγο αυτό τον σύνδεσμο, είναι το καινούργιο ΦΕΚ. 

https://drive.google.com/file/d/1oUd5aW_VH2SdfFb09n9BjriSpHWS-LeN/view?u...

like160

Η διάγνωση Άσπεργκερ δεν έχει καμία σημασία για τα ΚΕΠΑ

Εικόνα Kate D

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω, ότι και διάγνωση να πάρετε δεν έχει καμμία σημασία για τα ΚΕΠΑ !! ...δυστυχώς κάνουν ό,τι θέλουν ή μάλλον εκτελούν διαταγές..  Έπειτα απο ταλαιπωρία δυο χρόνων, ως ενήλικη έχω πάρει από δημόσιο νοσοκομείο διάγνωση Αsperger... πέρασα απο ΚΕΠΑ, όπου και την μετέτρεψαν σε πέντε λεπτά σε διαφορετική διαγνωση!!! Αποφασίζουμε και διατάσσουμε χωρίς εξηγήσεις!!!  ...Περιμένω το επόμενο βήμα στα δικαστήρια... Καλό κουράγιο σ' όποιον μπει σ' αυτή τη διαδικασία.

like167

Asperger και ΚΕΠΑ

Εικόνα Kalma

Kate D, επειδή δε γνωρίζω τη διαδικασία στο ΚΕΠΑ... Δηλαδή η διάγνωση από δημόσιο φορέα δεν αρκεί και εκεί αξιολογούν εκ νέου, χωρίς να υποχρεούνται να λάβουν υπόψη τους τη διάγνωση που ήδη υπάρχει; Και τι διάγνωση σας έδωσαν από το ΚΕΠΑ; Επίσης, θα μας ενδιέφεραν μαρτυρίες ενηλίκων με asperger για την εξέλιξή τους και για τους τομείς όπου ενδεχομενως τους δυσκόλεψε το asperger. Αν επιθυμείτε, φυσικά, να μας γράψετε επ'αυτού.

like169

Θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια συνάντηση οι ενήλικες Asperger

Εικόνα Kate D

Θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε μια συνάντηση κάποτε οι ενήλικες Asperger ώστε να μοιραστούμε εμπειρίες, δυσκολίες και ταλέντα! Οσο για τη διαγνωσή μου, είναι Asperger. Η επιτροπή την αγνόησε... Θα εγκατέλειπα την διαδικασία, αλλά το συνέχισα για την εμπειρία, ήθελα να γνωρίζω αν υπάρχει δικαιοσύνη και σεβασμός στην διαφορετικότητα ...διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει!  Ισως σ' άλλη χώρα, αλλά όχι εδώ...

like1

ΚΕΠΑ και ενήλικες με Σύνδρομο Asperger

Εικόνα Γεώργιος Β. Σ.

Αγαπητή Kate D,

το ζήτημα της "διαχείρισης" των ενηλίκων με Asperger από το ΚΕΠΑ είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο ίσως φαντάζεστε. Αυτό που συνέβη σε εσάς συνέβη και σε πρόσωπο της οικογενείας μου. Ακριβώς επειδή πρόκειται για πρακτική που εκτελείται εκ του ασφαλούς από το ΚΕΠΑ, καθώς τα διοικητικά δικαστήρια εκδικάζουν μετά από 7 και πλέον χρόνια τέτοιες υποθέσεις, χωρίς να ερευνάται το θέμα της παραβίασης των δικαιωμάτων των πασχόντων και χωρίς να ελέγχονται πειθαρχικά και ποινικά οι επιτροπές και η διοίκηση του ΚΕΠΑ, προσέφυγα και σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. Αν επιθυμείτε, συμπληρωματικά στην προσφυγή μου ή με δική σας ξεχωριστή προσφυγή, να καταγγείλετε το γεγονός στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, ζητήστε από τον Διαχειριστή του Noesi να διευκολύνει την επικοινωνία μας (μέσω e-mail). Η πρόσκληση απευθύνεται και σε οποιοδήποτε άλλο μέλος του NOESI έχει υποστεί την ίδια μεταχείριση από το ΚΕΠΑ, δηλαδή αλλαγή της πάθησής του από τις Επιτροπές του ΚΕΠΑ και εξαφάνιση με διοικητικά μέσα του ενήλικου αυτισμού.

like162

Έχω κι εγώ χαρτί ότι πάσχω από Ασπεργκερ

Εικόνα Maria Iannari

Εχω και εγω απ γιατρο χαρτι οτι πασχω απ Ασπεργκερ ψαχνω κοσμο να μιλαω και εγω με θεματα οπως εγω να λεμε τα προβληματα μας.

like163

Γνωριζει καποιος καποιον αξιολογο ειδικο για το Asperger;

Εικόνα Christou

Καλησπέρα σας! Λέγομαι Χρήστος και πρόσφατα πριν κάποιου μήνες διαγνώστηκα με ΔΕΠΥ από ψυχίατρο ειδικευμένο σε αυτήν. Επίσης, σε ένα νευροψυχολόγο στον οποίο και πήγα ένα εγκεφαλογράφημα, διέγνωσε πως έχω και δυσλεξία. Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ και πως να κάνω και διαγνωστικές συνεδρίες με κάποιον ειδικό και όσον αφορά το Asperger; Αν θέλετε πείτε και για κάποια συμπτώματα, που έχετε, όσοι έχετε διαγνωστεί με Asperger

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.