Σύνδρομο Asperger και κώφωση

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Το Άσπεργκερ επηρεάζει την ακοή δηλαδή αν μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής;

Πάσχω από σύνδρομο Άσπεργκερ και έχω περάσει δύο φορές επιτροπή

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλησπέρα σας πάσχω από το σύνδρομο Άσπεγκερ και έχω περάσει δύο φορές επιτροπή και μου βγάζουν ποσοστό 50 τοις εκατό λαμβάνοντας υπόψη την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που είναι ένα από τα συμπτώματα που έχω εκδηλώσει. Πηγαίνω στο κέντρο ψυχικής υγείας του δήμου, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να καταθέσω ξανά εισηγητικό φάκελο, ποιος μπορεί να τον καταθέσει, και τι δικαιολογητικά χρειάζονται.

Ρατσισμός και άσχημες συμπεριφορές που βιώνουμε όσοι έχουμε Άσπεργκερ

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλημέρα σε όλα τα μέλη της ομάδας. Ενα σημαντικό θέμα που θα ήθελα να θίξω αγαπητοί φίλοι και φίλες είναι ο ρατσισμός και οι άσχημες συμπεριφορές που βιώνουνε εμείς που έχουμε Άσπεργκερ που πολλοί άνθρωποι λόγω άγνοιας και έλλειψης ενημέρωσης το ταυτίζουν με ψυχοπάθεια και σε αντιμετωπίζουν σαν ψυχοπαθή ή σε δείχνουν με το δάχτυλο και οι περισσότεροι φίλοι γνωστοί ακόμη και συγγενείς σου γυρνάνε την πλάτη.

Oι ιδεοψυαναγκασμοί είναι... (κι εγώ είμαι ένα από αυτά τα άτομα που πάσχω)

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Oι ιδεοψυαναγκασμοί είναι μια ψυχολογική διαταραχή όπου άτομο μέσα απο την άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και πραγμάτων βλάπτει τους άλλους κυρίως αλλά και την ίδια του την οικογένεια προπαντός, με κύρια συνέπεια να στεναχωρεί και τους άλλους, Οι ιδεοψυαναγκασμοί είναι μια ασθένεια που πολλές φορές σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο του εαυτού συ και να κάνεις πράγματα τα οποία είναι πέρα απο τα όρια σου που δεν θα μπορούσες να τα κάνεις αν δεν ήσουν άρρωστος.

Επίδομα Αναπηρίας, ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος περάσει επιτροπή απο ψυχίατρους και πάρει το 67 τοις εκατό τι δικαιολογητικά χρειάζεται μετά να καταθέσει στην πρόνοια προκειμένου να μπαίνει το επίδομα ανα δίμηνο που μπαίνει στην τράπεζα και μπορεί αυτός που έχει αναπηρία πάνω απο 67 τοις εκατό να κάνει εξουσιοδότηση σε κάποιον άλλον προκειμένου να καταθέσει τα δικαιολογητικά στην υπηρεσία πρόνοιας;

Η κληρονομικότητα στο σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη της ομάδας θα ήθελα να θέσω κάποια βασικά ερωτήματα τα άτομα που έχουν Άσπεργκερ σε οποιοδήποτε επίπεδο μπορούν να κάνουν οικογένεια υπάρχει κίνδυνος να το κληρονομήσει κάποιο από τα παιδιά και να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; γιατί το πήρα εγώ και όχι η αδελφή μου που είναι πρωτότοκη επίσης έχω πρόβλημα στην επικοινωνία και θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό μπορώ να το διορθώσω μέσω κάποιων μαθημάτων επικοινωνίας ως έναν βαθμό; πέρασα πρόσφατα επιτροπή και είδαν την διάγνωσή που ήταν από ιδιώτη και μου έβγαλε ότι το έχω σε επίπεδο 1 γιατί σε δημόσιο οργανισμό π.χ νοσοκομείο και λοιπά δεν ήξεραν καν τι είναι και ήθελα να ρωτήσω τι ποσοστό θα μου βγάλουν. 

Σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεργκερ και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεργκερ επιπέδου 1

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Αγγελόπουλος Δημήτριος σήμερα έκανα το διαγνωστικό τεστ για το Άσπεγκερ* και το αποτέλεσμα της διάγνωσης είναι ότι έχω Άσπεγκερ* Επιπέδου 1 και θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι να περάσω ΚΕΠΑ και κάποιο επίδομα και γενικότερα τη βοήθειας μπορώ να τύχω τόσο σε σχέση με θέμα εργασίας ψυχολογικά και οικονομικά; Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Σας στέλνω και την διάγνωση και θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού ή ειδικών.

(*) Σημ. από το NOESI.gr: Εννοεί Άσπεργκερ

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.