Oι ιδεοψυαναγκασμοί είναι... (κι εγώ είμαι ένα από αυτά τα άτομα που πάσχω)

Oι ιδεοψυαναγκασμοί είναι μια ψυχολογική διαταραχή όπου άτομο μέσα απο την άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων και πραγμάτων βλάπτει τους άλλους κυρίως αλλά και την ίδια του την οικογένεια προπαντός, με κύρια συνέπεια να στεναχωρεί και τους άλλους, Οι ιδεοψυαναγκασμοί είναι μια ασθένεια που πολλές φορές σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο του εαυτού συ και να κάνεις πράγματα τα οποία είναι πέρα απο τα όρια σου που δεν θα μπορούσες να τα κάνεις αν δεν ήσουν άρρωστος. Ο Ιδεοψυχαναγκασμός είναι μια αρρώστια που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και θέλει πολύ υπομονή απο την οικογένεια προκειμένου το άτομο να γίνει καλά.

Αλλά πολλές φορές η οικογένεια είτε δεν μπορεί να καταλάβει είτε δεν έχει την αντίστοιχη υπομονή διότι και αυτή έχει τα δικά της προβλήματα.

Και εγώ είμαι ένα απο αυτά τα άτομα που πάσχω απο ιδεοψυχαναγκασμούς που πολλές φορές με οδηγούν να κάνω πράγματα που παλιότερα δεν θα μπορούσα να κάνω με τίποτα όπως για παράδειγμα όταν κάποιος μου κάνει παρατήρηση είτε του σκάω τα λάστιχα απο τα αυτοκίνητα είτε του καταγγέλλω στο ΣΔΟΕ με διάφορες αιτιολογίες έχει τύχει να πετάξω και πέτρα σε οδηγό αυτοκινήτου επειδή μου έκανε μια παρατήρηση αλλά το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη προχθές στο χωριό το οποίο δεν θα ήθελα να κατονομάσω όπου ένας γείτονας μου έκανε παρατήρηση να μην καίω ξερά χόρτα γιατί υποτίθεται ότι το ενοχλεί η στάχτη και εγώ κάλεσα την φιλοζωική και τους πήρε τον σκύλο διότι με δάγκωνε συνέχεια και τον έκανα καταγγελία στην πυροσβεστική ότι δήθεν βάζει συνεχώς φωτιές και η πυροσβεστική του έκανε σύσταση αλλά το χειρότερο ήταν ότι του έβαλα βαμβάκι στον καταλύτη για να χαλάσει το αυτοκίνητο του.

Όταν τα είπα αυτά στην μητέρα μου έγινε τι έλα να δεις πέρα ότι με στόλισε με χαρακτηρισμούς όπως μαλάκα, άχρηστε, κοπριά, κοπρίτη, ντρέπομαι που σε έχω γιο μου, βλαμμένο κάτσε και ψόφα. Από όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς και τα λόγια με πείραξε η φράση ντρέπομαι που σε έχω γιο μου φυσικά δεν την αδικώ γιατί και αυτηνής έχουν σπάσει τα νεύρα.

Σχόλια

Πολύ επίπονα όσα περιγράφετε

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Πολύ επίπονα τα οσα περιγράφετε και φαντάζομαι τη δυσκολία σας... Νομιζω σε καποιο παλαιοτερο ποστ ειχατε ρωτησει αν μπορειτε να κανετε κάποια μαθηματα να βοηθηθειτε. Εχετε αρχίσει κατι; Με συστηματικες συναντήσεις με ψυχολόγο, που ξέρει απο Άσπεργκερ, σιγουρα θα βοηθηθειτε παρα πολυ....

Θερμές Ευχές
Βικυ

H γιατρός μου είπε ότι έχω ακόμη πολύ δρόμο

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Έχω αρχίσει επισκέψεις και η γιατρός μου είπε ότι έχω ακόμη πολύ δρόμο ακολουθώντας και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.

Δημήτρη θέλω να σε ρωτήσω κάτι

Εικόνα Μαρία Διάκο

Δημητρη γεια σου... Στειλε μου στο mail μου mariadia_3@yahoo.gr ή στο 6956253578 που θέλω να σε ρωτήσω κάτι... Eυχαριστω

Φαρμακευτική αγωγή που μου έδωσαν

Εικόνα Δημήτριος Αγγελόπουλος

Επίσης η γιατρός που πηγαίνω μου έχει συστήσει και την ακόλουθη φαρμακευτική αγωγή που είναι θα τα γράψω στα ελληνικά γιατί στα αγγλικά δεν θυμάμαι πως γράφονται είναι Νουμιρόξ των 100 mg 1 πρωί και 1 βράδυ zanax των 0,5 παίρνω ένα πρωί 1 βράδυ και τώρα πρόσφατα μου πρόσθεσε και ένα φάρμακο το Ντεπακιν Κρον των 500 mg απο αυτό παίρνω 1 το βράδυ. Καθώς έπαιρνα και παίρνω αυτά τα φάρμακα η γιατρός μου πρόσθεσε και ένα ακόμη φάρμακο το Ντεπακίν των 200mg είναι διαφορετική συσκευασία απο το Ντεπακί Κρον των 500 mg αλλά μου έφερε φοβερές παρενέργειες  μου έριχνε την πίεση και είχα ενοχλήσεις στην καρδιά ευτυχώς το σταμάτησα γρήγορα και απέφυγα τα χειρότερα

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.