Θα μιλήσει;;;;

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Η κορούλα μου έφτασε 30 μηνών. Ακόμα λέει μόνο δισύλλαβες λέξεις όχι πάντα καθαρές, καθόλου φράσεις έστω με δύο λέξεις, απαντάει ναι ή όχι κι αυτή είναι η επικοινωνία μας. Η ομιλία της θυμίζει μπεμπούλα 20-22 μηνών, καταλαβαίνει κι εκτελεί οδηγίες, είναι πρόσχαρη,έχει εξωλεκτική επικοινωνία, μιμείται κι ως εκεί.Ο λόγος της... νεογνικός όταν τα άλλα συνομίληκα κάνουν συζήτηση. Κάνει λογοθεραπεία μία φορά και τώρα δύο φορές εδώ και 3 μήνες με κάποιες διακοπές λόγω κορονοϊού που είχαμε την ατυχία να κολλήσουμε. Έφερα στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου πριν μια εβδομάδα.. Φοβάμαι μήπως κι αυτό ακόμα την παλινδρομίσει. Συνεχώς σκέφτομαι το θέμα με το λόγο της,τι είναι αυτό που την μπλοκάρει; Η αναπτυξιολόγος γράφει διαταραχή λόγου, θα την ξαναδεί 3 χρονών. Έχω απογοητευθεί πως δεν θα το ξεπεράσει κι η ομιλία της θα μείνει έτσι. Στενοχωριέμαι πολύ, απελπίζομαι, δεν μπορώ να βρω χαρά!

Σχόλια

Να μην στεναχωριέσαι!!

Εικόνα Vaso Br

Να μην στεναχωριεσαι!! Γιατί η μικρούλα σου το καταλαβαίνει και αυτό την αγχώνει με αποτέλεσμα να μένει πίσω!! Πολλά παιδάκια χωρίς κάποιο πρόβλημα ξεκίνησαν να μιλούν στα 3. Παίξε όσο μπορείς μαζί της, να της εξηγείς με απλά λόγια τι κάνετε κάθε στιγμή. Κ θα δεις πόσο θα αλλάξει. Να σου ζήσει το μωράκι σου!! 

like1

Κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Φάντια καλώς ήρθες στην παρέα μας. Να σου ζήσει το μωράκι σου και η κορούλα σου.

Κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης. Γνωρίζω πολλά παιδάκια που ο λόγος τους αναπτύχθηκε κανονικά αργότερα απο την ηλικία της κόρης σου. Έκανες καλά που ξεκινήσατε λογοθεραπεία για να βοηθηθεί το παιδί.

Μην σκέφτεσαι αν τα συνομηλικα της κάνουν συζήτηση νομίζω πως αν το παιδί δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα είναι θέμα χρόνου να μιλήσει περισσότερο. Αυτό που κατα τη γνώμη μου και απο τη δική μου εμπειρία θα βοηθήσει είναι να βρείς καλούς λογοθεραπευτές. Μην απελπίζεσαι και μην στεναχωριέσαι νομίζοντας οτι η ομιλία της θα παραμείνει έτσι. Προσπάθησε να δείς τα θετικά μόλις έγινες μανούλα ξανά αυτό απο μόνο του είναι ένα μικρό θαύμα η γέννηση του δεύτερου παιδιού μπορεί να τη βοηθήσει. Πίστεψε στις δυνατότητες του παιδιού και θα δείς ότι σε λίγους μήνες θα μας γράφεις πόσο έχει εξελιχθεί το παιδί.

Καταλαβαίνω όλα αυτά που γράφεις ότι νιώθεις γιατί κάποια στιγμή ένιωθα και εγώ απογοήτευση απελπισία  και πολλά άλλα. Κατάλαβα όμως ευτυχώς γρήγορα οτι έτσι δε βοηθούσα κανέναν και ιδιαίτερα εμένα την ίδια. Άρχισα λοιπόν να βρίσκω χαρά στα πιο απλά, να σκέφτομαι ότι όλα θα πάνε καλά με το παιδί. Και πήγαν και ελπίζω να συνεχίζουν να πηγαίνουν σου ευχομαι ολόψυχα το ίδιο 

Καλό βράδυ.

like0

Προβλήματα στην ομιλία

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Να σας ευχαριστήσω κορίτσια που απαντήσατε στο θέμα μου και μάλιστα με βοηθήσατε με τα αισιόδοξα σχόλια. Να γράψω λοιπόν την εξέλιξη. Τώρα είμαστε 3 χρονών και περίπου 4 μηνών. Έκανε ένα άλμα ξαφνικό όσον αφορά τον αυθόρμητο λόγο, μικρές προτάσεις, συνεννοούμεθα, λόγος στοχευμένος αλλά ακόμα έχουμε δυσκολίες στην άρθρωση. Όταν μιλάει με περισσότερες πάνω από 4-5 λέξεις δεν κατανοούμε τι λέει. Είναι μασημένες οι πολυσύλλαβες πχ. παπαγαλάκι θα το πει από τη μέση και κάτω καθαρά και θα το καταλάβουμε. Βέβαια είναι η μέρα με τη νύχτα. Η λογοθεραπεύτρια είναι πολύ ευχαριστημένη, κατακτά λεξιλόγιο. Αυτό που ακόμα είναι το αγκαθάκι που με τρώει πότε θα καθαρίσει η ομιλία της και θα μας διηγείται από την καθημερινότητά της. Ελπίζω κορίτσια την επόμενη φορά να γράψω πως όλα είναι καλά και να μείνει πίσω το άγχος κι η αγωνία που βίωσα.

like2

Θα δεις όταν μας ξαναγράψεις όλα θα είναι καλύτερα

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Γειά σου Φαντια, 

Με πολύ χαρά διαβάζω για την εξέλιξη της κόρης σου και να είσαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα πάει ακόμα καλύτερα. Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα και δουλειά με καλούς θεραπευτές. Δεν ξέρω αν την στέλνεις κάπου παιδικό η κάτι άλλο πιστεύω όμως ότι το να βρίσκεται καθημερινά με παιδιά θα τη βοηθήσει γενικότερα αλλά και στην εξέλιξη του λόγου της.

Θα δεις ότι όταν μας ξαναγράψεις όλα θα είναι καλύτερα.

Καλό βράδυ.

like1

Την έγραψα παιδικό

Εικόνα Φάντια Αποστόλου

Καλή μου Κατερίνα

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ναι την έγραψα παιδικό, όμως συνεχώς ήταν με ιώσεις. Κολλούσε και το μωρό και περάσαμε δύσκολα. Όντως είδαμε διαφορά, όμως τώρα δεν την πηγαίνω, να βγει ο χειμώνας να πάρουμε μια ανάσα.

Σε ευχαριστώ!

like0

Ο παιδικός κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικός

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπέρα Φαντια.

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά. Σου μίλησα για τον παιδικό γιατί κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικός ειδικά σε αυτή την ηλικία. Καταλαβαίνω ότι θα είναι δύσκολο με τις ιώσεις και το μωρό στο σπίτι αλλά ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Συμβουλέψου το γιατρό σου γιατί εγώ είμαι απλά μια μαμά παιδιού με αυτισμο είναι λογικό να ακούσεις πολλές γνώμες ίσως και διαφορετικές γιατί κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ακόμη κι αν έχουν την ίδια διάγνωση παρουσιάζουν διαφορετικές δυσκολίες. Το κοινό στον αυτισμό τουλάχιστον είναι η δυσκολία στην επικοινωνία. Επίσης θα σου έλεγα ότι κάθε παιδί με διαταραχή λόγου δε σημαίνει ότι μπαίνει στο φάσμα.

Θα χαιρόμουν να μαθαίνω τα νέα σας.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.