Θα βοηθήσει ο παιδικός σταθμός το παιδί με αυτισμό;

Εικόνα Eleni Elenitsa

Καλημερα σας. Ειμαι νεο μελος εδω και ο λογος που με εφερε στην παρεα σας ειναι ο μικρος μου γιος που διαγνωστηκε με στοιχεια αυτισμου. Δεν με βρηκε απροετοιμαστη, καθως λογω της δουλειας που εκανα πριν αποκτησουμε παιδια με τον αντρα μου ειχα ασχοληθει με παιδακια με αυτισμο και αναγνωρισα καποιες συμπεριφορες και οχι μονο. Ο γιος μου λοιπον σε ενα μηνα γινεται 3 ετων και την Δευτερα ξεκιναμε αρχικα εργοθεραπειες οπως μας προτεινε η παιδονευρολογος.

Η ερωτηση μου ειναι εαν θα βοηθησει ο παιδικος σταθμος το παιδι ή θα πρεπει να δωσουμε βαση στις θεραπειες. Το παιδι δεν εχει παει παιδικο σταθμο και σιγουρα θα κολλαει ιωσουλες με αποτελεσμα να χανει εργοθεραπειες πραγμα που θα τον αφηνει πισω σκεφτομαστε. Απο την αλλη, η επαφη με παιδακια της ηλικιας του πιστευω θα τον κανει πιο κοινωνικο και θα τον βοηθησει μαζι με τις θεραπειες να ξεπερασει και τα αισθητηριακα θεματα που εχει, τα θεματα της ομιλιας αλλα και τα συμπεριφορικα.

Ειμαστε πολυ μπερδεμενοι ..μηπως μπορειτε να μας βοηθησετε;

Σχόλια

Πρώιμη παρέμβαση

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Σαφώς και θα το βοηθήσει κοινωνικά το παιδί (εξαρτάται και από την περίπτωση φυσικά, τόσο του παιδικού όσο και του παιδιού), ωστόσο θα ήταν προτιμότερο ενταξιακά πριν από αυτό να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα πρωινής πρώιμης παρέμβασης σε κέντρο θεραπειών.

like1

Συζητείστε το με τους θεραπευτές

Εικόνα Δημήτρης Βούτσινος

Συζητείστε το με τους θεραπευτές του παιδιού. Εάν υποστηριχθεί από τον παιδικό θα βοηθηθεί. Αλλά πιθανόν και να χρειαστεί παράλληλη στήριξη. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παιδιών, τις ώρες που θα πηγαίνει, το πρόγραμμα του παιδικού και τις αναγκες του παιδιού.

like1

Είναι δίλημμα

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Είναι δίλημμα ο παιδικός. Διότι παίζει ρόλο και ο ίδιος παιδικός, οι δασκάλες αν το βοηθήσουν το παιδί. Π.χ. Εμείς πρώτη χρονιά ειμασταν σε Δημοτικό παιδικό και το παιδί το απομονωναν γιατί δεν ακολουθούσε. Στα 2,5 του, έτσι;

Μετά σε ιδιωτικό είδαμε αλλά αντιμετωπιση.  Ανάλογα που θα πάτε.

Από την άλλη οι αρρώστιες μας πάνε πίσω και παλινδρομουμε τις περισσότερες φορές.

Άρα δίλημμα, όπως είπα.

Ωστόσο η συναναστροφή με παιδάκια κάνει καλό. Αυτά μιμούνται περισσότερο, παρά ενήλικα.

like1

Παιδικός σταθμός και κοινωνικότητα

Εικόνα V. K.

Η φοίτηση του παιδιού σας στο παιδικό σταθμό θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις κοινωνικές του δεξιότητες. Σε κάθε περίπτωση όμως έχει μεγάλη σημασία η επιλογή του πλαισίου. Ίσως να κοιτάξετε και τα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης. Η εργοθεραπεία είναι σημαντική. Δεν αντικαθιστά όμως την αλληλεπίδραση και τις κοινωνικές επαφές που προσφέρει το σχολείο.

like0

Παιδικος σταθμος

Εικόνα Κατερίνα Νιώτη

Καλησπερα. 

Απο τη δικη μου εμπειρια και βλεποντας ουσιαστικη προοδο στο παιδι μου μπορω να πω οτι ο σωστος  παιδικος μονο να βοηθησει σε μεγαλο βαθμο μαλιστα μπορει.

Ο γιος μου ακριβως στην ιδια ηλικια παρουσιασε αυτο που ονομαζουμε στοιχεια αυτισμου. Επισης το καταλαβα μονη μου γιατι το ενστικτο της μαμας ειναι δυνατο και συνηθως σωστο. Πηρα τη γνωμη μιας παιδοψυχιατρου η οποια μου ειπε τρια πραγματα το παιδι χρειαζεται καλο παιδικο σταθμο, λογοθεραπεια και εργοθεραπεια. Αυτο που βοηθαει περισσοτερο απο ολα ειναι η αποδοχη. Η προοδος τους εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το πως θα αντιμετωπισουμε εμεις οι γονεις τη νεα κατασταση και απο το δυναμικο που εχει το καθε παιδι.

Τα βηματα που ακολουθησα ηταν τα εξης χωρις να σημαινει αυτο οτι θα λειτουργησουν σε ολους με τον ιδιο τροπο. Διαλεξα πραγματικα εναν ιδιωτικο παιδικο σταθμο με ανθρωπους που ηθελαν και ειχαν τη διαθεση να ασχοληθουν με το παιδι.

 Βρηκα θεραπευτες που βοηθησαν με τις γνωσεις τους αλλα περισσοτερο με την αγαπη για αυτο που κανουν. Τηρουσα ευλαβικα το προγραμμα του παιδιου με τις συνεδριες  και προσπαθουσα γενικα να βγαινουμε πολυ απο το σπιτι. Οποιοσδηποτε χωρος με παιδια της ηλικιας του βοηθαει αφανταστα. Κανοντας ολα αυτα προσωπικα μονο προοδο ειδα. Σταματησα τις συνεδριες με δικη μου αποφαση οταν ο Αλεξανδρος θα πηγαινε τριτη δημοτικου. Αυτο που με οδηγουσε παντα ηταν το ιδιο το παιδι. Ο Αλεξανδρος φετος τελειωνει το δημοτικο σε δημοσιο σχολειο με παραλληλη στηριξη.

Ο στοχος μου για το παιδι μου ειναι ενας και μοναδικος και δεν ειναι το γνωστικο στο σχολειο παρα το γεγονος οτι και σε αυτο υπηρξε προοδος στο μετρο του δυνατου αλλα να γινει ανεξαρτητος και ελευθερος ανθρωπος.  

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.