Εμβόλια και αυτισμός

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.H συσχέτιση των βαρέων μετάλλων και ειδικά της ποσότητας που λαμβάνουν τα παιδιά όταν εμβολιάζονται (εμβόλιο MMR ή τριπλούν) με την αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού προκαλεί αναστάτωση παγκοσμίως. ► Μελετήστε την έρευνα: Βαρέα μέταλλα, εμβόλιο MMR συσχετίζονται με τον αυτισμό; ► Aνοικτή συζήτηση: Βαρέα μέταλλα, δίαιτες, εμβόλιο MMR και αυτισμός!

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη

Κάτι τελείως καινούργιο εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει. Και δεν μιλώ για μας τους απλούς ανθρώπους που το ψάχνουμε γιατί κάτι μας έτυχε, αλλά για τους γιατρούς μας που ασχολούνται με όλα αυτά. Ο λόγος που ξεκίνησα να διαβάσω το NOESI.gr ήταν η ανιψιά μου και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά τους 18 μήνες από την γέννηση της.

Ο λόγος που ξεκίνησα να διαβάζω το NOESI.gr ήταν η ανιψιά μου, και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά τους 18 μήνες από την γέννηση της. Ξαφνικά κλείστηκε στον εαυτό της, σταμάτησε να έχει οπτική επαφή μαζί μας, σταμάτησε να λέει κάποιες λέξεις που ήξερε, άρχισε στερεότυπες κινήσεις στα χέρια της.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις της στο "Παίδων", μπήκαμε και στην διαδικασία σπάνιων συνδρόμων. Το DNA της λοιπόν που έπρεπε να σταλεί στην Aμερική. Εστάλη και το αποτέλεσμα που λάβαμε από την εξέταση της για το σύνδρομο Rett ήταν αρνητικό. «...Άρα δεν έχει σύνδρομο Rett άρα έχει αυτισμό». Έτσι τόσο απλά από διακεκριμένους γιατρούς, παιδο-νευρολόγους και γενετιστές εδώ στην Ελλάδα. Χωρίς καμία άλλη πληροφόρηση. Απλά «...καλά βαδίζετε μέχρι τώρα, με λογοθεραπεία και εργοθεραπεία και όλα θα πάνε καλά». Και αυτο γιατί η Ειρήνη κάνει μερικές στερεότυπες κινήσεις που την κατατάσσουν στα παιδιά με αυτισμό.

Έκανα κάποιες έρευνες στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα βρήκα κάποιους γιατρούς από γνωστά νοσοκομεία παιδιών στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Φλόριντα. Μίλησα με μια Ελληνίδα γιατρό ειδικευμένη σε αυτά τα παιδιά και χρόνια στην Αμερική. το όνομα της είναι Γιαννούλα Αλεξάκη και θεωρείται πετυχημένη γιατρός στα ειδικά παιδιά.

  • Μου εξήγησε λοιπόν ότι 9 στα 10 παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα αυτισμού στην Αμερική έχουν προσβληθεί από βαρέα μέταλλα (υδράργυρος και μόλυβδος). Όταν λοιπόν το παιδί λόγω κάποιας κατάστασης του οργανισμού του (συγκεκριμένα ο οργανισμός του δεν έχει ένα κατάλληλο ένζυμο για να μπορέσει να αποβάλει τα βαρέα μέταλλα) προσβληθεί από αυτά τα μέταλλα παρουσιάζει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με αυτά του αυτισμού. Και αυτο συμβαίνει διότι αίμα και εγκέφαλος του παιδιού σιγά-σιγά δηλητηριάζονται από τα συγκεκριμένα μέταλλα.

Οι πρώτες λοιπόν εξετάσεις που γίνονται στην Αμερική για αυτά τα παιδιά είναι των βαρέων μέταλλων. Κάτι που εδώ όχι απλά δεν γίνεται αλλά ή δεν το γνωρίζουν ή αδιαφορούν ή δεν το θεωρούν σπουδαίο να ενημερώσουν τους γονείς για αυτές τις εξετάσεις. Πάντα ψάχνοντας βρέθηκε στην Αθήνα κάποιος γιατρός μικροβιολόγος από την Γαλλία όπου έκανε αυτές τις ειδικές εξετάσεις του αυτισμού όπως τις ονόμασε. Δυστυχώς όλες οι εξετάσεις ήταν αναξιόπιστες και έπρεπε να ξαναγινούν στο εξωτερικό. Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν κάποια πράγματα, θα ήθελα απλά να ενημερώσω ότι μπαίνοντας στο google και δίνοντας τις ονομασίες autism – mercury θα τους βγάλει σε κάποια sites όπου θα μπορέσουν να ενημερωθούν και να βοηθηθούν. Σημασία μεγάλη έχει ότι ένα παιδί με συμπτώματα αυτισμού δεν έχει πάντα αυτισμό και ότι με συγκεκριμένη θεραπεία και ειδική αυστηρή δίαιτα το πρόβλημα διορθώνεται. Η περίπτωση βέβαια της ανιψιάς μου είναι διαφορετική και σε λίγο καιρό μετά από κάποια επίσκεψη που θα κάνουμε σε ένα παιδο-νευρολογικό κέντρο στην Ιταλία 10,11,12 Απριλίου θα είμαστε σε θέση να πληροφορήσουμε κάποιους γονείς για αυτο το κέντρο και να βοηθήσουμε με οποίο τρόπο μπορούμε.

Σχόλια

Κρατήστε μας ενήμερους

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Αναμένουμε τη νέα δημοσίευση στο προσωπικό σας ημερολόγιο για την ανηψιά σας. - agkou of noesi.gr :)
like1

Βαρεα Μεταλλα

Εικόνα polivios
Διαβασα το σχολιο της Κατερινας Ζαριφη για ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ και θα ηθελα να προσθεσω και εγω μερικα σχολια για να ξεκινησω καποιο διαλογο και επαφη με ανθρωπους με παρομοια προβληματα. Το ονομα μου ειναι Πολυβιος Σακελλαριος 53 ετων Χημικος Μηχανικος ελευθερος επαγγελματιας και πατερας μιας κορης 15 ετων (ετος γεννησης Απριλιος 1991) με προβληματα που ανηκουν στο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ. Στο παρελθον απο το 1993-1994 που ξεκινησε το προβλημα με την μορφη της καθυστερημενης ομιλιας αρχικα προσπαθησαμε με την γυναικα μου να βρουμε την σωστη διαγνωση επισκεπτομενοι διαφορους ειδικους οπως παιδοψυχιατρους - παιδοψυχολογους, το Νοσοκομειο Παιδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ (καποια διαγνωση για καθυστερημενη αναπτυξη) ακομα και σε Αμερικη (οπου υπηρξε διαγνωση για ADD/ADHD) [τι είναι ADHD;]. Τελευταια Δεκεμβριος 2004 / αρχες Ιανουαριου 2005 ακουσαμε για πρωτη φορα την θεωρια για βαρεα μεταλλα (οπως αναφερεται στο ανωτερω σχολιο) αλλα την βιοχημικη θεωρια περι ΑΥΤΙΣΜΟΥ (μτφ. DAN = Defeat Autism Now protocol - αναζητηση σε Google) και ξεκινησαμε την αποστολη δειγματων ουρων / κοπρανων / τριχων κεφαλης σε εργαστηριο GREAT PLAINS LABORATORIES στην Αμερικη για σχετικες αναλυσεις. Τα αποτελεσματα ηταν προς την κατευθυνση της βιοχημικης θεωριας και μας συνεστησαν μια γιατρο στην Ιταλια για χορηγηση αγωγης που συνισταται αφ ενος στην διορθωση των λειτουργιων εντερου (που ειναι υπευθυνες για μερος του προβληματος), στην χορηγηση διαφορων βιταμινων για την αμυνα του οργανισμου (αυξηση αντιοξειδωτικων παραγοντων που αυτοκαταστρεφονται λογω "κακης" λειτουργιας του εντερου), ειδικη διαιτα ελευθερη καζεινης και γλουτενης και τελος απομακρυνση των βαρεων μεταλλων. Στο εναμισυ χρονο που εχει μεσολαβησει εχουμε παρατηρησει σαφη καλλιτερευση με κυριο στοχο την επαναφορα οταν εχουμε την οριστικη απομακρυνση των βαρεων μεταλλων. Ειμαι στην διαθεση σας για επιπλεον ανταλλαγη πληροφοριων. Εκεινο που θα ηθελα ειναι η επιπλεον πληροφορηση για το ινστιτουτο στην Ιταλια που προσφατα εδωσαν καποια διαλεξη στην Αθηνα τον περασμενο Απριλιο.
like0

Βαρέα Μέταλλα - Απάντηση

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Θα ήθελα να απαντήσω στον κο Σακελλάριο ότι τα στοιχεία που ζήτησε για τον Ιταλό γιατρό που έκανε το σεμινάριο στην Αθήνα είναι: Manuel Dominguez - Direttore Istituti per l'Organizzazione Neurologica - Σημ. από το NOESI.gr: Tα στοιχεία επικοινωνίας είναι στη διάθεση του NOESI.gr - ζητήστε τα μέσω αυτής της σελίδας, με E-mail προς το NOESI.gr ει ένας ειδικός γαστρεντολόγος για τα παιδιά που έχουν ειδικά προβλήματα με το εντερό τους και την δίαιτά τους και είναι ο κος Σιαφάκας. Σημ. από το NOESI.gr: Tα στοιχεία επικοινωνίας είναι στη διάθεση του NOESI.gr - ζητήστε τα μέσω αυτής της σελίδας, με E-mail προς το NOESI.gr Επίσης ότι υπάρχει κάποιος Ιταλός ειδικός διαιτολόγος - δυστυχώς δεν γνωρίζω ακόμα λεπτομέρειες - που κατά διαστήματα έρχεται Ελλάδα αλλά όταν θα ενημερωθώ θα ενημερώσω ανάλογα μέσω "Νόησης".
like1

Εργ/ρια ανίχνευσης βαρέων μετάλλων

Εικόνα Αλεξάνδρα Ταγκαλάκη
καλή σας ημέρα, Θα παρακαλούσα παρακαλώ να μου στείλετε τα στοιχεία των εργαστηρίων στην Αμερική και συνοπτικά κάποιες οδηγίες προκειμένου να προβώ στην αποστολή δειγμάτων προς ανάλυση για βαρέα μέταλλα για την κόρη μου Σοφία-Δαμασκηνή. Ίσως να ήταν σκόπιμο να έχουμε κάποια αποτελέσματα εν όψει της προγραμματισμένης επίσκεψής μας στην Ιταλία στο Instituto Fay. Θα σας ήταν εύκολο να μου δώσετε και τα στοιχεία της γιατρού στην Ιταλία. σας ευχαριστώ Αλεξάνδρα Ταγκαλάκη
like1

Πληροφοριες (βαρέα μέταλλα)

Εικόνα polivios
Πληροφοριες για το εργαστηριο στην ΑΜΕΡΙΚΗ θα μπορουσατε να βρειτε απο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ www.greatplainslaboratory.com (οι σελίδες είναι διαθέσιμες και στα ελληνικά). Θα συνιστουσα τις οποιεσδηποτε εξετασεις να τις συνιστουσε γιατρος και οχι απο δικη σας πρωτοβουλια. Μιλαω απο προσωπικη εμπειρια. H γιατρος στην Ιταλια λεγεται GABRIELLA LESMO e mail: info@autismoweb.it. Στην διαθεση σας για οτιδηποτε επιπλεον χρειαστειτε.
like1

Σχετικά με τα βαρέα μέταλλα

Εικόνα mairipapa
Υparxei mia giatros h opoia prosfata vriskotan se kapoio seminario edo sthn athina kai anaferotan sta varea metalla kai thn epidrash diaforon trofon sta aftistika paidia. Proteinei mia diatrofh se sindiasmo me kapoies vitamines kai milaei gia poli thetika apotelesmata. Den ksero an exei apotelesmata se varias morfis aftismo, pantos kapoio paidaki pou akolouthise prin merikous mhnes thn agogh ths sigekrimenhs giatrou, xeiroterepse andi na voithithei. To pedaki exei sindromo asperger. Plhrofories gia to programma afto yparxoyn sth diefthinsh: www.miriamjangmd.com Exei kaneis plhrofories gia to programma afto? Maria Papadaki
    Σημείωση από το NOESI.gr: Η μετάφραση από Greeklish σε Ελληνικά έγινε αυτόματα μέσω της υπηρεσίας All Greek To Me.
Υπάρχει μια ιατρός η οποία πρόσφατα βρισκόταν σε κάποιο σεμινάριο εδώ στην Αθήνα και αναφερόταν στα βαρέα μέταλλα και την επίδραση διαφορων τροφών στα αυτιστικά παιδιά. Προτείνει μια διατροφή σε συνδυασμό με κάποιες βιταμίνες και μιλάει για πολύ θετικά αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν έχει αποτελέσματα σε βαριάς μορφής αυτισμό, πάντως κάποιο παιδάκι που ακολούθησε πριν μερικούς μήνες την αγωγή της συγκεκριμένης γιατρού, χειροτέρεψε αντί να βοηθηθεί. Το παιδάκι έχει σύνδρομο "Ασπέργερ". Πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό υπάρχουν στη διεύθυνση: www.miriamjangmd.com Έχει κανεις πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό; Μαρία Παπαδάκη
like0

Χειροτέρευση παιδιού με Asperger

Εικόνα polivios
Κατ αρχήν θα παρακαλουσα τα σχολια να γραφονται στα ελληνικα ή στα αγγλικα γιατι σε greeklish η αναγνωση ειναι εξαιρετικα δυσκολη. ΔΙΑΒΑΣΑ το σχολιο της κ.Παπαδακη πολυ προσεκτικα και επισκεφθηκα το site που αναφερει.οντως το προγραμμα η η θεραπεια που αναφερεται ειναι η λεγομενη ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ (BIOCHEMICAL) σε συνδυασμο με αφαιρεση βαρεων μεταλλων (chelation). Περισσοτερες πληροφοριες απο το DAN (Defeat Autism Now) protocol ψαχνοντας με το Google οι πληροφοριες ειναι πολλες. θα μου ηταν εξαιρετικα χρησιμο να μαθω σε καποιες λεπτομερειες αυτα που αναφερει η κ. Παπαδακη για την χειροτερευση του παιδιου που πασχει απο ASPERGER. Τι θεραπεια ακολουθουσε ποιος την συνεστησε κλπ.
like0

Πληροφορίες για τα βαρέα μέταλλα

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
κα Κατερίνα θα ήθελα να μου διευκρινίσετε, αν γνωρίζετε, ότι τα βαρέα μέταλλα μπορεί να προκαλέσουν αδιάγνωστες μορφές ψυχοκινητικής καθυστέρησης?
like0

Απαντηση στο σχολιο του "polivios"

Εικόνα mairipapa
Για τη γιατρο Miriam Jang εμαθα πληροφοριες, απο την ειδικη παιδαγογο που ασχολειται με το παιδι μου πριν απο 8 μηνες περιπου. Αρχικα ακουγοταν παραλογο αλλα οταν μου ειπε οτι ο πατερας του παιδιου με Asperger ειναι χημικος και λογω των γνωσεων του κατα καποιο τροπο επιβεβαιωνε ολα οσα ανεφερε η Miriam Jang, αρχισα να το σκεφτομαι πιο σοβαρα. Ο παιδοψυχιατρος που ασχολειται με το παιδακι αυτο (και που ασχολειται και με το δικο μου παιδι) πιστευει οτι ολα αυτα ειναι ασκοπες και αναποτελεσματικες ενεργειες. Το παιδακι αυτο ακολουθησε την αγωγη με αποκλειστικη πρωτοβουλια των γονιων του. Το παιδακι αυτο μετα απο καποιους μηνες εγινε πολυ αντιδραστικο και εχασε σε μεγαλο βαθμο την αυτοσυγκεντρωση του. Περισσοτερες πληροφοριες για τα αποτελεσματα στο παιδακι αυτο θα μπορω να σας δωσω μετα τις 15 Αυγουστου,οταν θα επιστρεψουμε απο τισ διακοπες και θα μιλησω με τους γονεις του. Πρωσοπικα ειμαι πολυ δυσπιστη. Το παιδι μου για παραδειγμα ειναι σχεδον μονοφαγικο. Πως θα μπορεσω να του αλλαξω τη διατροφη του τοσο ριζικα ? και πως ειναι δυνατον ενα παιδακι που ζει μεσα σε ενα περιβαλλον γεματο τροφικους πειρασμους να διατραφει τοσο περιορισμενα? Πριν απο μερικους μηνες εμαθα απο την ειδικη παιδαγωγο για καποιο κεντρο το οποιο βρισκεται ωσ παραρτημα και στην Κυπρο και κανει μια θεραπεια με φυτικα ενζυμα. Η βαση του κεντρου αυτου βρισκεται στη Ρωσια και εχουν ιδρυσει παραρτηματα και στα βαλκανια. Η αγωγη τους δεν εχει ειδικη διατροφη παρα μονο την ληψη των ενζυμων και τα πακετα της αγωγης διαρκουν 4 μηνες καθε φορα. Απο τα τελη Μαιου καποιο αλλο παιδακι εχει αρχισει την αγωγη αυτη και εχει παρουσιασει φανερη βελτιωση. Το συγκεκριμενο παιδακι εχει σοβαρη μορφη αυτισμου. Η ειδικη παιδαγωγος του γιου μου πηγε στη Κυπρο και το κεντρο αυτο της φανηκε αρκετα σοβαρο. Γνωριζοντας ομως αρκετα πραγματα για τον αυτισμο, περιμενω να μαθω την προοδο του παιδιου απο το φθινοπωρο και μετα, μιας και τα παιδια αυτα και ειδικοτερα τα παιδια με asperger περνουν φασεις θετικες και αρνητικες. Πληροφοριες για το κεντρο στη Κυπρο: Ιστοσελίδα: www.primavera.ru E-mail: alter.ego@cytanet.com.cy Ηuman rights & friendship Rd PO 3642, Limassol, Cyprus Τηλ. :00357-5-334567 Περισσοτερες πληροφοριες θα εχω μετα τον Αυγουστο, οχι μονο για αυτα που σας αναφερα αλλα και για αλλους γιατρους και μορφες θεραπειας που ισως ειναι και πιο σοβαρες.
like0

Διαφορετικές θεραπείες

Εικόνα polivios
Kατ αρχην θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι μεταφερω καποιες δικες μου εμπειριες και πληροφοριες, που νομιζω οτι ειναι χρησιμες σε πολλους ανθρωπους με παρομοια προβληματα και δεν πιστευω οτι μια θεραπεια που εφαρμοζεται σε καποιο προβλημα μπορει να εφαρμοστει και σε καποιο αλλο. Νομιζω οτι σαν γονεις καλο θα ηταν να εχουμε την μεγιστη δυνατη πληροφορηση και μετα να κανουμε αυτο που πιστευουμε το καλλιτερο για το παιδι μας. Καλο ομως ειναι να στεκομαστε με κριτικο ματι στα πραγματα και αν μπορουμε να πηγαινουμε λιγο πιο βαθια. Εμεις οι γονεις που ζουμε 24 ωρες την ημερα με τα παιδια μας μπορουμε κατ αρχην να ξερουμε τι μπορουμε και τι οχι και ποια κατευθυνση κινουμεθα. Eπισης η εμπειρια μου λεει οτι ο καθε ειδικος θα αξιολογησει το παιδι αναλογα με την γωνια που βλεπει τα πραγματα που και αυτο εξαρταται απο τις σπουδες του τον τροπο που αντιλαμβανεται τον κοσμο κλπ. Οπωσδηποτε υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια καταταξης του προβληματος του παιδιου και αντιστοιχες θεραπειες. Eδω σταματω διοτι ισως σας εχω κουρασει.ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΟΥ. Ενας ειδικος στον χωρο αυτο οπως ο κ. 'Aγγελος Κουτουμανος ειναι περισσοτερο αρμοδιος να μιλησει.
like0

Εμπειρίες, απόψεις, πληροφόρηση!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Αγαπητέ κύριε Πολύβιε και όσοι παρακολουθείτε αυτή τη συζήτηση, καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τα πολύτιμα σχόλια που δημοσιεύετε για το τόσο πολύπλοκο, σοβαρό, και ακόμη ελάχιστα ξεκάθαρο ζήτημα της επίδρασης των βαρέων μετάλλων σε παιδιά με αυτισμό και της αντιμετώπισης των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος με παρεμβάσεις στο διαιτολόγιο. Προσωπικά, δεν "κουράζομαι" να διαβάζω για τις απόψεις και τις εμπειρίες των ατόμων, σαν εσάς, που δοκιμάζουν εκ των έσω τις νέες αυτές προσεγγίσεις στο πρόβλημα και τη θεραπεία του! Μεταφέροντας, την εικόνα από τα μηνύματα που δέχεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NOESI.gr νομίζω ότι πολλοί άλλοι, άμεσα εμπλεκόμενοι (λ.χ. γονείς παιδιών με αυτισμό) περιμένουν πώς και πώς κάθε νέα δημοσίευση επί του θέματος ή και γενικώς επί των θεμάτων στα "βιολόγιά" σας. Ειδικοί θα βρεθούν πολλοί στο δρόμο των ανθρώπων, που αφιερώνουν το ενδιαφέρον, το χρόνο, τα χρήματα, και πάνω από όλα τις ψυχικές δυνάμεις τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους με ό,τι μπορεί να τους προσφέρει η επιστήμη σήμερα. Πολλές θα είναι και οι προσεγγίσεις για την αιτία της διαταραχής. Περισσότερες ίσες θα είναι οι προτάσεις για παρέμβαση, αντιμετώπιση και θεραπεία. Δε νομίζω, ότι το έγραψα μέχρι τώρα διαδικτυακώς, ότι το NOESI.gr ξεκίνησε για καθαρά προσωπικούς λόγους, για να έχω κάπου όλες τις "σημειώσεις" μου εύκολα προσβάσιμες από κάθε υπολογιστή. Αργότερα αγόρασα έναν προσωπικό υπολογιστή παλάμης και τις κουβαλούσα μαζί μου! Στο μεταξύ όμως είδα, ότι οι πληροφορίες έγινες πολύτιμες σε συναδέλφους, γονείς, άτομα που αναζητούν για κάποιο λόγο πληροφόρηση για την Ειδική Αγωγή και την Ψυχική Υγεία. Έτσι, σκέφτηκα ότι ένας ιστοτόπος σαν το NOESI.gr πρέπει να δίνει το στίγμα ενός θέματος (βλ. "Βιβλίο των διαταραχών"), την αρχική πηγή πληροφόρησης. Αργότερα, σκέφτηκα ότι χρειάζεται χώρος για να "μιλήσουν" οι άμεσα ενδιαφερόμενοι - εμπλεκόμενοι, κυρίως οι γονείς, οι συγγενείς ή όσοι ζουν καθημερινά πλάι σε ένα άτομο που αντιμετωπίζει μία δυσκολία να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα γύρω του. Έτσι, προέκυψαν τα "Βιολόγια" και τα σχόλιά σας... Είναι άποψή μου, ότι αυτή τη στιγμή αυτό που λείπει γύρω μας είναι η πληροφόρηση! Mιλώ ως "ειδικός" μεν αλλά αισθάνομαι ότι μεταφέρω την άποψη των γονιών με τους οποίους εργάζομαι. Ουσιαστική πληροφόρηση, συζήτηση μεταξύ πολλών μερών: άλλων ανθρώπων που γνωρίζουν, άλλων που βιώνουν, και άλλων που έχουν όρεξη να μάθουν και φέρουν πολύ μεράκι και νέες ιδέες. Μιλώ για επιστήμονες, γονείς, ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η συνεχής μάθηση ή φοιτητές που τους απασχολούν τα θέματα του NOESI.gr! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Πολύβιο, ότι χρειάζεται οι γονείς να γνωρίζουν για τις επιλογές που έχουν, ώστε τελικώς να συμμετέχουν στις αποφάσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών τους. Δε σας κρύβω ότι αφιερώνω πολλές ώρες στο NOESI.gr και "τρέχω" από δω και από κει για το κρατήσουμε ζωντανό. Και είμαι περήφανος για αυτό που έχει γίνει με τον καιρό αυτός ο ιστοτόπος. Όμως, τελευταίως νιώθω ότι δεν είναι πια μόνο δικό μου δημιούργημα το NOESI.gr πια... Οι σελίδες γεμίζουν με απόψεις από γονείς και άλλους που συναναστρέφονται με παιδιά και ενηλίκους με δυσκολίες στο λόγο, τη σκέψη, τη διάθεση. Τώρα πια δεν έχω το NOESI.gr για να κουβαλώ τις σημειώσεις μου μαζί μου αλλά για μαθαίνω περισσότερα για την ειδικότητά μου πιο άμεσα, πιο γρήγορα, πιο ευχάριστα, πιο πολύπλευρα. "Ειδικός" μεν, ως εκδότης του ιστοτόπου κατ' εσάς, "μαθητής" δε, ως ανανγώστης των "βιολόγιών" σας κατ' εμέ! Παρόλα αυτά, αφού τη ζητήσατε θα σας παραθέσω και την προσωπική άποψή μου επί του θέματος στην αμέσως επόμενη δημοσίευσή μου! Στο μεταξύ, έχετε κεντρίσει τόσο πολύ με το θέμα αυτό το ενδιαφέρον μου, ώστε σας προ-ανακοινώνω ότι θα συντονίσω μία εκτεταμένη κάλυψη του θέματος των βαρέων μετάλλων και των ειδικών διαίτων που συσχετίζονται με τον αυτισμό, ώστε οι αναγνώστες μας να μπορούν να βρουν σε μία σελίδα την κεντρική εικόνα του θέματος. Με εκτίμηση, 'Αγγελος Κουτυμάνος Εκδότης NOESI.gr
    Υ.Γ. Περιαυτολόγησα, αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας λίγο πιο συναισθηματικά τον λόγο ύπαρξης του NOESI.gr! Μάλλον πρέπει να ξεκινήσω μία σειρά δημοσιεύσεων στο προσωπικό βιολόγιό μου! :)
like1

Σχετικά με τη διατροφή

Εικόνα Aλεξάνδρα Ταγκαλάκη
Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή και θέλω να προσθέσω κάποια πράγματα από την εμπειρία μου σαν γονιός. Μέσα από τον συγκεκριμένο ιστότοπο άρχισα να αναζητώ τον μίττο της "δικής μου Αριάνδης", προκειμένου να αντιμετωπίσω όσο το δυνατόν καλύτερα το πρόβλημα της κόρης μου η οποία παραμένει αδιάγνωστη (πλην όμως ανήκει στη σφαίρα της ΨΚΚ). Πιστεύω πως τελικά μπαίνω και γω σε μια σειρά με τη βοήθεια όλων σας, του Νοesi του κ. Κουτουμάνου, έχω διαβάσει συγκλονιστικές μαρτυρίες γονιών, έχω επικοινωνήσει με άλλους και σιγά σιγά βρίσκω τον μίττο μου. Πριν ένα μήνα αποφάσισα να σταματήσω τα γαλακτομικά στο παιδί μου, εξάλλου μετά τον θηλασμό η μικρή μου δεν δεχόταν, παρά μόνο με πίεση, να πιει γάλα.. Στο μήνα λοιπόν βλέπω πως το παιδί μου αλλάζει.. η εργοθεραπεύτρια μας μου είπε πως το παιδί σου έχει ξυπνήσει, αρχίζει να περπατά σιγά σιγά μόνη της μέσα στο σπίτι, προχθές πήγε στο κρεβάτι της και κοιμήθηκε μόνη της, ψάχνει επικοινωνία.. Ζω το παιδί μου καθημερινά και τώρα ξέρω πως η απομάκρυνση των γαλακτομικών από το διαιτολόγιο είναι απαραίτητη. Προχθές, έδωσα εκ παραδρομής στο παιδί μου μια κρέμα που τελικά περιείχε γάλα και για δύο ημέρες το παιδί έχασε το ρυθμό του, βγήκε εκτός εαυτού, δεν μπορούσε να κοιμηθεί... Συγκλονίστηκα... όταν συνειδητοποίησα γιατί το παιδί μου άλλαξε σε μια μέρα... και εν τέλει είμαι σίγουρη πια πως η καζείνη δρά σαν όπιο στον οργανισμό της. Μιλώ σαν μάνα που πήρα αυθαίρετα την απόφαση να βάλω το παιδί σε δίαιτα ελεύθερης γαλακτοκομικών με όλα τα επακόλουθα και τις "ενοχές" που μου δημιουργούνται ορισμένες φορές γιατί το παιδί τρέφεται με λίγα πράγματα μέσα στην ημέρα, όμως βλέπω την μικρή μου αλλιώτικη, χαρούμενη, επικοινωνιακή και αυτό με ενδυναμώνει.. Θέλω να προσθέσω επίσης κάτι πολύ σημαντικό επίσης, πως ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ένα πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο σπίτι καθώς και το πρωτόκολλο της willbarger σύμφωνα με τις οδηγίες της ειδικού στο S.I κυρία Μάγκλαρη Ελίζα. Αυτό λοιπόν επίσης φαίνεται πως έχει πολύ νόημα στο παιδί αφού βλέπουμε αποτελέσματα. Όποιος γονιός ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μπορώ να στείλω απευθείας στο e-mail του πληροφορίες και τηλέφωνα... Τελειώνοντας λοιπόν θα συμφωνήσω με τους γονείς που ψάχνουν, και ευχαριστώ και δημόσια την Κατερίνα Ζαρίφη,, και που εν τέλει παίρνουν αποφάσεις για τα παιδιά τους έστω και χωρίς την προτροπή των ειδικών... Μπορούμε να το παλέψουμε και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας προς όφελος των παιδιών μας...σίγουρα τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Αλεξάνδρα Ταγκαλάκη
like0

Βαρέα μέταλλα, MMR και αυτισμός!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Προσέθεσα στην ενότητα για τον αυτισμό στο "Βιβλίο των διαταραχών" ένα κείμενο που πραγματεύεται τη συσχέτιση των βαρέων μετάλλων, και ειδικώς της ποσότητας που λαμβάνουν τα βρέφη που εμβολιάζονται κατά ερυθρά, μαγουλάδων και ιλαράς (MMR vaccine), με την αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού που παρατηρείται από τις αρχές τις δεκαετίας του ΄80 στις ανεπτυγμένες χώρες. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.... Ανοίξαμε μεγάλο θέμα! Ας ακουστούν πολλές απόψεις, γιατί κατ' εμέ πιο μεγάλη βαρύτητα έχουν σχόλια όπως το παραπάνω [Διαβάστε το σχόλιο της Αλεξάνδρας Ταγκαλάκη...], που πηγάζουν από την προσωπική εμπειρία σας!
like1

Εξετάσεις για βαρ. μέταλλα: Ελλάδα;

Εικόνα ανώνυμο
Στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην αθήνα, γίνονται εξετάσεις για να διαπιστώσω αν ο γιος μου με σύνδρομο ΔΑΔ (Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή) - αυτισμό, είναι επιβαρυμένος με βαρέα μέταλλα? Οι εδώ γιατροί - ειδικοί - νευρολόγοι δεν μου έχουν κάνει λόγο γι΄ αυτήν την εξέταση.
like2

Δεν νομιζω οτι υπαρχει

Εικόνα polivios
Δεν νομιζω οτι υπαρχει εργαστηριο αναλυσης για βαρεα μεταλλα στην Ελλαδα. Aυτο που ξερω στην Αμερικη εχω δωσει ηδη την διευθυνση. Eδω χωρις να ειμαι γιατρος χρειαζεται να πω κατι ετσι οπως το εχω αντιληφθει. Υπαρχει οντως αναλυση αιματος που βρισκει ποσο βαρεων μεταλλων στο αιμα,στα ουρα,στην τριχα της κεφαλης. εκεινο που μετρειται ειναι το ποσον της εκκρισης. αυτο συμπερασματικα σημαινει οτι και αν δεν βρεθουν βαρεα μεταλλα σε αιμα,ουρα κλπ ΔΕΝ σημαινει οτι δεν υπαρχουν βαρεα μεταλλα στον οργανισμο (αν υπαρχει καποια ανακριβεια σε αυτα που γραφω συγχωρηστε με ετσι τα εχω αντιληφθει απο την εμπειρια με την κορη μου). Δεν ειναι δυνατον προς το παρον τουλαχιστον να βρεθουν βαρεα μεταλλα αποθηκευμενα σε διαφορα σημεια του οργανισμου. αυτο σημαινει οτι η ολη διαδικασια για μετρηση βαρεων μεταλλων και η συνεπακολουθη προσπαθεια απομακρυνσης πρεπει να συντονιζεται απο καποιον γιατρο και γνωστη του θεματος. το ιδιο ισχυει και για τις ειδικες διαιτες με αποκλεισμο διαφορων τροφων (Gluten free Casein free). το GREAT PLAINS LABORATORY εχει εκδωσει καποια βιβλια που ενημερωνουν σφαιρικα πανω στο θεμα αυτο.
like0

ADHD, αυτισμος και βαρεα μεταλλα

Εικόνα Kari
Γεια σας ειμαι καινουργιο μελος και θα θελα να καταθεσω την αποψη μου μια και εχω ασχοληθει αρκετα με αυτο το θεμα αλλα πρωτα πρεπει να σας δωσω μια συντομη περιγραφη για το προβλημα της κορης μου. Η κόρη μου γεννηθηκε με αλλεργια στο γαλα, (εμμετους και διαροιες καθως και εκκενωσεις με στιγματακια αιματος) και δυστυχως δεν μπορουσα να θηλασω, μπηκαμε σε μια διαδικασια να αναζητουμε γαλα το οποιο θα ταιριαζε στην μικρη αλλα οι προσπαθιες δεν ηταν παντα αρκετα ικονοποιητικες μια και το παιδι μονιμως ειχε προβληματα. Μεγαλώνοντας αρχισα να διαπιστωνω και μια περιεργη συμπεριφορα σε γαλα, το οποιο δεν την "βολευε" και μετα απο μακρα συζητηση με τον παιδιατρο αποφασισαμε να διακοψουμε το γαλα για ενα χρονικο διαστημα και ετσι και καναμε. Το παιδι οταν δεν επαιρνε γαλακτομικα προιοντα και οταν η τροφη του στηριζοταν μονο σε αγνα προιοντα (χωρις συντηρητικα και χρωστικες ουσιες) η συμπεριφορα του ηταν καλη, αντιθετως μολις επαιρνε καποιες απο τις "κακες" ουσιες γινονταν αλλο παιδι. Αυτη η διαιτα διαρκεσε περιπου ενα χρονο οπου ηρθε ο καιρος να δοκιμασει να τραφει πλεον με κανονικο γαλα. Το παιδι μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα ανεπτυξε το συνδρομο ADHD καθως και διαταραχες συμπεριφορας και προσαρμογης (αυτη ειναι η διαγνωση που μας εδωσαν). Το παιδι δεν εχει καμια νοητικη στερηση αλλα οι δυσκολιες της συμπεριφορας του σε συνδυασμο με την υπερκινητικοτητα με έκαναν να στραφω σε αναζητηση πληροφοριων για να βοηθησω την μικρη. Εχω διαπιστωσει με μεγαλη σιγουρια πως η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο στην διασπαση προσοχης, καθως και το τι αλλο επιδεχεται ο οργανισμος απο αλλες ουσιες. Ψαχνοντας στο διαδικτυο ανακαλυψα για το προγραμμα του Feingold οπου αναφερεται στην διατροφη και τα βαρεα μεταλλα και προτείνει τροπους διατροφης. Επισης κυκλοφορει ενα βιβλιο στην Ελλαδα, που ονομαζεται "Το υπερκινητικο παιδι: Τα αιτια και οδηγος αντιμετωπισης - θεραπεια" γραμμενο απο τους Belinda Barnes και Irene Colquhoun. Ειναι βασισμενο στην διαιτα του Feingold και μιλαει για την διατροφη καθως και για τα βαρεα μεταλλα για τα παιδια με υπερκινητικοτητα καθως και αυτισμο. Η ιστοσελιδα του γιατρου αυτου ειναι www.feingold.org. Zητω συγνωμη για την μεγαλη αναφορα μου αλλα ηθελα να εξηγησω πως καθε παιδι ειναι μια διαφορετικη ιστορια, ο γονιος μεσα απο την αναζητηση και την επιγνωση του προβληματος του παιδιου του σε συνδυασμο με την αναζητηση πληροφοριων θα κρινει πια μεθοδος αρμοζει να βοηθησει το παιδι του. Ειναι καλο παντως να ειμαστε ανοιχτομυαλοι και να δεχομαστε και πρωτοποριακες μεθοδους για τα ελληνικα δεδομενα κυριως οταν οι συμβατικές μεθοδοι δεν εχουν δωσει ικανοποιητικα αποτελεσματα. Δεν εχω κανει την μικρη καμια εξεταση για μεταλλα αλλα οσο μπορω διατηρω την διατροφη της μακρια απο χρωστικες ουσιες και συντηρητικα, αυτο δεν σημαινει πως ημαστε παντα σε μια αυστηρη φορμουλα διατροφης αλλα προσπαθουμε να κανουμε οσο το δυνατον γινεται μια υγιεινη διατροφη. Θα ηθελα να ανταλλαξω αποψεις με γονεις που ενδιαφερονται γι αυτο το θεμα.
like0

Πληροφορίες για Β.Μ. στην Ελλάδα

Εικόνα mageandi
Kε Σακελλάριε, σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε εάν γνωρίζετε να υπάρχει εδώ στην Ελλάδα κάποιος ειδικός γιατρός ή ερευνητής ή ο οποιοσδήποτε που χωρίς να πρέπει να ξενιτευτούμε να μπορεί να μας πει δυο λόγια για τα Βαρέα Μέταλλα; Επίσης αυτό σχετικα με την επιβάρυνση των παιδιών στο φαί τους δηλ. να τα ενοχλούν κάποιες τροφές είναι δείγμα ύπαρξης μόλυνσης από Β.Μ.? Παρακαλώ περιμένω την απάντησή σας. Με εκτίμηση Μαίρη Βελλή
like1

Εξετάσεις για βαρ. μέταλλα: Ελλάδα;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Διαβάστε την απάντηση εδώ: www.noesi.gr/node/414#comment-170.
like0

Προσωπική αναζήτηση

Εικόνα Kari
Θα ηθελα να εκφερω την γνωμη μου για το σχολιο σας πως <θ>κανενας γιατρος δεν σας εχει μιλησει για αυτη την θεωρια με τα βαρεα μεταλλα και την διατροφη. Απο προσωπικη εμπειρια και απο μεγαλη ταλαιπωρια που εχω περασει εγω και η κορη μου ειναι πως γενικως στην Ελλαδα ειμαστε πισω στις τελευταιες εξελιξεις της ιατρικης και αυτο που εννοω ειναι πως πολλες φορες ενω γνωριζουν δεν υποστηριζουν τις νεες μεθοδους και ακολουθουν την περπατημενη οδο και απο την αλλη δεν εχουν τουλαχιστον την διαθεση να ενημερωσουν τον ενδιαφερομενο για αυτες τις νεες μεθοδους διοτι φοβουνται μην εμπλακουν σε μια ιστορια που ισως ουτε και οι ιδιοι τους δεν ξερουν να χειριστουν. Η προσωπικη αναζητηση νεων πληροφοριων και η ενημερωση ισως ειναι ο καλυτερος τροπος για να βρουμε τον τροπο να βοηθησουμε τα παιδια μας. Η γιαγια μου ελεγε πως η μανα πρεπει να γινει ο γιατρος του παιδιου της και κατα επεκταση λεω εγω πως αν ο γονιος δεν εχει την ευαισθησια να ενδιαφερθει να ψαξει και να κρινει ποια θεραπεια ειναι η σωστη για το δικο του παιδι τοτε ειναι σχεδον σιγουρο πως κανεις γιατρος δεν θα κανει θαυματα για να γινει καλα το αγγελουδι μας...
like0

Υγιεινή διατροφή

Εικόνα Kari
Αγαπητη Αλεξανδρα καταρχην να σου ευχηθω καλη ενταξη στο νεο περιβαλλον σας. Πανω σε αυτο το θεμα εχω διαβασει πολλα και εχω ασχοληθει πολυ διοτι αν θυμασαι η κορη μου γεννηθηκε με αλλεργια στο γαλα, η εμπειρια μου ειναι μεγαλη και ευχομαι αυτα που θα σου πως να σε βοηθησουν εστω και λιγο. Η κορουλα μου γεννηθηκε με αλλεργια στο γαλα και κατα συνεπεια αρχιζαμε να δοκιμαζουμε ενα ενα μπας και βρουμε κατι να την βολευει, σε καποια φαση βρηκαμε καποιο γαλα που τα πηγαινε καλα αλλα μετα την ηλικια του ενος ετους αρχισε να αντιδρα και σε αυτο και μπηκαμε στην αιματερη διαδικασια να δοκιμασουμε υδροδιαλυμενα γαλατα. ΦΡΙΚΗ. Δεν ανεχτηκε ουτε αυτα και οχι μονο δεν το ανεχτηκε αλλα καθε φορα που το επινε αντιδρουσε υπερκινητικα, μια τρελλα μεσα στο σπιτι δεν ηξερα πως να μαζεψω ενα παιδακι μολις εναμησι χρονων. Και φτανουμε στο διαταταυ οπου αποφασιζουμε να διακοψουμε παντελως το γαλα και τοτε αντικριζω ενα αλλο παιδι ησυχο, ηρεμο, να κοιμαται τα βραδυα κλπ. Παρατηρω επισης πως το παιδι μολις ετρωγε κατι που ειχε χρωστικες ουσιες η' συντηριτικα αντιδρουσε εξησου υπερκινητικα... Αυτο διαρκεισε ενα χρονο ωσπου μας ανακοινωνει ο αλλεργιολογος πως μπορει το παιδι να φαει ανετα γαλακτομικα και τοτε ξαναρχιζει η υπερκινητικοτητα... Φτου και απο την αρχη... Τρελλα ... Αποφασιζω μονη μου να την τηρησω μια διατροφη τελειως υγιεινη χωρις χρωστικες και συντηρητικα αλλα με γαλακτομικα προιοντα και παρατηρω πως παλι υπαρχει υπερκινητικοτητα αλλα σε μικροτερο βαθμο... Ακου λοιπον τι αποκομισα συμφωνα με το προγραμμα του Feingold:
  • Πολλες τροφες που ουτε καν υποψιαζομαστε ειναι γεματες απο χρωστικες ουσιες και συντηριτικα που εχουν αμεση επιδραση στη συμπεριφορα του παιδιου μας κυριως στην διασπαση προσοχης αλλα και στην υπερκινητικοτητα.
  • Επισης αν εχεις παρατηρησει πως το παιδι σου εχει κοκκινιλες στο μαγουλα του σαν πολυ μικρα σπυρακια σημαινει πως ειναι εκζεμα αρα καποιες απο τις τροφες που του δινεις το ενοχλουν.
  • Παρατηρησε στο εξης τις ταμπελες των τροφων και απομακρυνε απο την διατροφη του οτι αναφερει Ε (Ε1, Ε2 κλπ). Μπορω να σε δωσω αναλυτικη λιστα.
  • Απομακρυνε σαμπουαν που γραφουν τις ουσιες BHA και BHTA αλλα και σε τροφες.
  • Σταματα να πλενεις τα δοντια του παιδιου σου με οδοντοκρεμα καντο με σκετη οδοντοβουρτσα κ.λπ.
Εχει και πολλα αλλα που μπορω να στα πω αν νομιζεις πως σε ενδιαφερει.. Ακουγεται λιγο δυσκολο το προγραμμα αλλα γενικα εγω ειδα μεγαλο οφελος απο την ολη ιστορια και ακομα και τωρα τηρω τους βασικους κανονες δηλ φρεσκους χυμους σπιτικους, σπιτικα κουλουρακια, σπιτικο παγωτο κλπ. Βεβαια αν βρεθουμε καπου αλλου τρωμε τα παντα αλλα σε γενικο κανονα μεσα στο σπιτι τηρουμε ενα προγραμμα υγιεινης διατροφης. Προκειται κατι που μαλλον ονομαζεται δυσανεξια τροφων... Παντως αν τελικα συνεχίσεις να δινεις γαλα το παιδι σου προτιμησε το κουκουκι ειναι ισως το μοναδικο που εχει πρασινο φως απο τον ελεγχο για μη μεταλλαγμενες τροφες (εδω κρυβεται και ολη η ιστορια: στις μεταβολες που δεχονται ολες οι τροφες ακομα και αυτες που θεωρουνται υγιεινες δηλ φρουτα, λαχανικα κ.λπ. δηλ. τα λιπασματα και τις επεξεργασιες που επιδεχονται και δημιουργουν μετα την μολυνση με τα βαρεα μεταλλα... δεν ξερω αν με καταλαβαινεις). Τελος να σου πως οτι αν αποφασισεις να κανεις κατι τετοιο ενημερωσε με για να σου πω και αλλες λεπτομερειες ή αν εστω θελεις απλα και αλλες πληροφοριες ευχαριστως να βοηθησω... Δικια μου συμβουλη ειναι πως αξιζει να δοκιμασεις και ειναι κατι ανωδυνο και καθολου επικινδυνο... Απλως μια υγιεινη διατροφη.
like0

Προς τους Κύπριους αναγνώστες

Εικόνα mairipapa
Καποια στιγμη το καλοκαιρι ειχα αναφερθει σε ενα θεραπευτικο κεντρο στη Κυπρο το οποιο ακολουθει μια θεραπεια που αφορα αποκλειστικα την ληψη φυτικων ενζυμων. Επισης κανουν λογο και για μια ουσια που δεν καταλαβα ακριβως τι ειναι, η ονομασια της ειναι Neoprim. Ενα γνωστο μου παιδακι με σοβαρη μορφη αυτισμου, αρχισε την αγωγη αυτη τον περασμενο Μαιο. Αν και ειχα ακουσει οτι εχει βελτιωθει δεν ειχα ως τωρα προσωπικη εμπειρια, μεχρι χθες που το ξαναειδα και διαπιστωσα εντονη βελτιωση. Αν και εχω μιλησει τηλεφωνικα με το συγκεκριμενο κεντρο, απο το τηλ. ολα ακουγονται παντα θετικα και ενδιαφεροντα. Μηπως καποιος απο εσας που βρισκεστε εκει μπορειτε αν γνωριζετε η αν εχετε τη διαθεση να το ψαξετε και να με ενημερωσετε; Το κεντρο λεγεται Alter ego. alter.ego@cytanet.com.cy Hyman rights and Friendshir Rd PO 3642 Limassol τηλ:357-5-334567 Ευχαριστω
like2

Καρκινογόνες ουσίες

Εικόνα mairipapa
Τωρα που διαβαζω αυτο το κειμενο θα ηθελα να προσθεσω στις ουσιες που εχουν συντηρητικα τυπου Ε (πχ Ε120, Ε130, Ε250, Ε280). Ολες οσες ξεκινουν απο Ε1 (Ε110, Ε140, κλπ) ειναι αποδεδειγμενα καρκινογονες. Πολυ γνωστη εταιρεια εχει παει στα δικαστηρια για τη χρηση τετοιων ουσιων. Τελευταια φορα που συναντησα σε συσκευασια προιοντος να αναφερονται Ε1 συντηρητικα ηταν πριν απο 3-4 χρονια και αφορουσε προιον ζαχαροπλαστικης.
like1

Σύνδρομο Asperger και θεραπεία

Εικόνα ΡΕΝΑΚΑΛΛΕΡΓΗ
Είμαι μητέρα ενός αγοριού 8 ετών τώρα με κάποια χαρακτηριστικά του συνδρόμου Asperger. Πέρα απο τις εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και θεραπευτική ιππασία που κάνει προσπαθώ να ενημερωθώ και να βρω τρόπους να το βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Αν έχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το κέντρο στην Κύπρο ή άλλες μεθόδους θεραπείας θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν είχατε το χρόνο να τις αναφέρετε. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας.
like1

Προς την Ρένα Καλλέργη

Εικόνα Kari
Η μικρη μου κανει εργοθεραπειες τρεις φορες την εβδομαδα. Οι δυο εχουν σχεση με την αισθηκοκινητικη και η μια μονο με την αισθητηριακη ολοκληρωση. Ο συνδυασμος των δυο ειδων εργοθεραπειας εχει φερει πολυ καλα αποτελεσματα και αναρωτιεμαι αν γνωριζετε αυτη την μεθοδο που βασιζεται στην "Αισθητηριακη Ολοκληρωση";
like1

Ρ. Καλλέργη / Κύπρος

Εικόνα mairipapa
Ρενα Καλλεργη, Πηγα προσωπικα στη Κυπρο και επισκεφτηκα το κεντρο αυτο.Ακολουθουν μια θεραπεια με ενζημα που το μονο σιγουρο ειναι πως παρενεργειες δεν εχουν .Απο κει και περα δεν δινουν καμια εγγυηση οτι το παιδι θα εχει θετικα αποτελεσματα.Μου ειπαν οτι εξαρταται απο το παιδι,οτι καποια παιδια δειχνουν με το καιρο σημαντικη βελτιωση και καποια αλλα οχι.Το γεγονος ομως οτι δεν ηταν απολυτοι μου αρεσε , οπως επισης και η ειλικρινια τους να μου πουν οτι η αγωγη αυτη δεν ειναι θεραπεια για τον αυτισμο(και το Asperger) αλλα ενας τροπος να βελτιωθει η συμπεριφορα τους και η διαθεση τους προς το καλυτερο, κυριως η διαθεση τους.Μου ειπαν οτι εχουν πολυ καλα αποτελεσματα στην Επιληψια,εχουν παιδια που τα επιληπτικα τους επεισοδια μειωθηκαν θεαματικα. Αλλα για μας η διαθεση του γιου μας δεν ηταν το ζητουμενο , μια και τη μεγαλυτερη διαρκεια του ετους ειναι χαρουμενος.Αποφασισαμε τελικα να μη βαλουμε το παιδι σε αυτη τη διαδικαδια γιατι¨: Η αγωγη ειναι να λαμβανει 3-4 φορες τη μερα καποιες καψουλες και το πρωτο "πακετο " διαρκει 4 μηνες.Ογιος μας αρνηται να παρει χαπια και ακομα αν ανοιγα τις καψουλες και του εδινα το περιεχομενο με το κουταλι,αυτο θα ηταν ενα μαρτυριο και να τον υποβαλω σε κατι τετοιο δεν αξιζει το κοπο.(η διατροφη του ειναι πολυ συγκεκριμενη και περα απο τα πραγματα που του αρεσουν και δεν ειναι πολλα , δεν τρωει τιποτε αλλο). Ηαγωγη επαναλαμβανεται για μερικα τετραμηνα , αναλογα με τη περιπτωση παντα, και μετα μου ειπαν οτι αρχιζουν και δημιουργουνται αναμεσα στα τετραμηνα της αγωγης μεγαλα κενα πχ. ενα τετραμηνο το χρονο ή ακομα και στα δυο χρονια. Γνωριζω προσωπικα ενα κοριτσακι που ξεκινησε πριν απο ενα χρονο και απο αυτα που λενε οι γονεις της εχει παρουσιασει βελτιωση, ενω ηταν παθητικο,δεν αντιδρουσε καθολου εγινε περισσοτερο ευδιαθετο και μετα τους πρωτους 3 μηνες σταματησε να μιλαει σε τριτο προσωπο. Η τελευταια φορα που το ειδα ηταν τον Μαιο , και δεν καταλαβα καποια διαφορα, αλλα σιγουρα για να το λενε οι γονεις του θα εχουν δικιο.Βεβαια δεν εχει σχεση με Ασπεργκερ, ειναι πολυ πιο σοβαρη περιπτωση αυτισμου. Επισης εχω ασχοληθει και με βαρεα μεταλλα στο παρελθον, αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες ειτε για το κεντρο στη Κυπρο ειτε για καποια αλλη εναλλακτικη μεθοδο, το email μου ειναι: mairipapa5@yahoo.gr Φιλικα, Μairipapa
like1

Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

Εικόνα ΡΕΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Έχω διαβάσει για Αισθητηριακή Ολοκλήρωση όπως και για Νευρολειτουργική Αναδιοργάνωση. Ο γιός μου παρακολουθεί ήδη 2 συνεδρείες εργοθεραπείας, 2 λογοθεραπείας, 1 θεραπευτική ιπασσία, ιδιαίτερα Αγγλικά και το χειμώνα επιπλέον το σχολείο του. Όλα αυτά είναι ήδη πάρα πολλά και το κάθε τι επιπλέον θα πρ έπει να το ψάξω πολύ καλά πριν τον φορτώσω με κατι ακόμα. Εχω ακόμα ψάξει για δραματοθεραπεία σε ομάδα αλλά δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω. Αν έχεις κάποια προσωπική θετική εμπειρία θα με βοηθούσε πολύ. θα επισκεφτώ τον κο. Ντινόπουλο, παιδονευρολόγο, και θα ζητήσω και τη δική του επιστημονική άποψη για όλα. Η παιδοψυχίατρος που τον παρακολουθεί δεν μου έχει συστήσει κάτι άλλο, αλλά εμείς οι γονείς πρέπει να πέρνουμε πρωτοβουλίες και να ψάχνουμε. Ευχαριστώ
like1

Προς τη Ρένα

Εικόνα Kari
Ρενα πολλες φορες εμεις οι γονεις ειμαστε αναγκασμενοι να βρουμε το κατι παραπανω που θα κανει την διαφορα στα παιδια μας. Καλες οι συμβουλες των ειδικων, καλες οι εργοθεραπειες, καλες και οι λογοθεραπειες αλλα τι να το κανεις αν βλεπεις πως το παιδι σου εχει κολλησει και δεν υπαρχει καμμια προοδο; Εκει πλεον επεμβαινει ο γονιος και ψαχνει να βρει τι θα ηταν καλυτερο. Καθε παιδακι ειναι διαφορετικο οποτε δεν μπορω να σου προτινω ενα συγκεκριμενο ειδος θεραπειας απλως αναφερθηκα στην Α.Ο διοτι ειναι αγνωστη στους περισσοτερους γονεις. Απο προσωπικη μου κριση θα μπορουσα να σου πω, πως ειναι ενας ιδιαιτερα καλος τροπος εργοθεραπειας εφοσον ομως και το παιδι σου δειχνει πως αντιμετωπιζει αισθητηριακες δυσλειτουργιες. Π.χ. η κορη μου ειχε τρομερα μεγαλες δυσκολια στην επαφη με ανθρωπους (ακομα και με εμενα) το λουσιμο, το ντυσιμο ηταν ενας εφιαλτης για εμας, της αρεσε να περιστρεφεται παρα πολυ γυρω απο τον ευατο της, υπερδραστηρια κ.λπ. (ολα αυτα ειναι σημαδια αισθητηριακης δυσλειτουργιας) μετα ομως απο ενα καλο προγραμμα με βαση την Α.Ο. εχει ξεπερασει τις περισσοτερες δυσκολιες της. Αν νομιζεις πως και ο γιος σου εχει τετοιες δυσκολιες καλα θα ηταν να το ψαξεις. [Μεσα στο "Νόηση" υπαρχει ενα ερωτηματολογιο για να μπορουμε να κρινουμε αν το παιδι μας εχει αισθητηριακες δυσλειτουργιες, ριξε μια ματια αν θες.] Αυτο που θελω ομως να τονισω ειναι πως οποιο προγραμμα και να ακολουθησεις αν δεν ειναι καλος ο ειδικος που ασχολειται με το παιδι σου τα αποτελεσματα δεν ειναι ικανοποιητικα.
like6

Εξετάσεις για Βαρέα Μέταλλα στην Ελλάδα.

Εικόνα Vassilis
Από ότι γνωρίζω υπάρχει ιατρείο στην Ελλάδα που συνεργάζεται με κέντρο της Γερμανίας όπου γίνονται οι εξετάσεις για βαρέα μέταλλα. Η λήψη αίματος γίνεται στην Ελλάδα, το αίμα αποστέλλεται στη Γερμανία και τα αποτελέσματα έρχονται μετά στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα του ιατρείου στην Ελλάδα είναι η παρακάτω: http://www.holmedicine.eu
like1

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα ανώνυμο
ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ. ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΛΕΞΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1) ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ- ΕΜΒΟΛΙΑ- ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ (ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ, ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΩς ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΥΡΙΩς ΣΥΣΤΗΜΑ) 2)ΥΠΟΗΧΟΙ, ΛΑΜΠΕΣ ΦΘΟΡΙΟΥ, ΟΘΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ (ΠΩς ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗς ΑΙΣΘΗΤΙΚΗς ΟΠΤΙΚΗς ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗς ΟΔΟΥ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 3) ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, (ΚΙΝΗΤΑ, ΑΣΥΡΜΑΤΕς ΣΥΣΚΕΥΕς ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ, ΦΟΥΡΝΟΙ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ).(ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΤΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΝΕς?) 4) ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ(ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΕΥΡΙ,Κ.Α.), ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ,Κ.Α.) ( ΕΛΕΞΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΩς ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟς ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ)
like2

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΙΑ

Εικόνα ΝΟΤΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ .ΕΙΝΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ .ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΕΣΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ. ΘΕΛΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΜΙΑ ΧΑΡΗΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙ Α .ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑΓΙΝΕΙ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣ,ΦΙΛΙΑ
like0

Βαρέα μέταλλα

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου

Λεγομαι Σιδερακου Φιλιω και θα ηθελα πραγματικα τη βοηθεια σας, αφου και μενα ο γιος εχει καθυστερηση ομιλιας, ως το που καταληξατε με τη κορη σας, υστερα απο τοσα χρονια. Το mail μου ειναι fsiderakou@yahoo.com. Θα χαρω πολυ να επικοινωνησετε μαζι μου.

like1

Ενδιαφέρομαι να στείλω δείγμα μου για βαρέα μέταλλα

Εικόνα Taraballoo

Ενδιαφερομαι  και εγω καποια στιγμη να στειλω δειγμα δικο μου για βαρεα μεταλλα. Ηθελα να σας ρωτησω αν γραψω στα ελληνικα θα μου απαντησουν γιατι δε ξερω Αγγλικα η αλλη γλωσσα;

Επισης αν καποια στιγμη αποφασισω να στειλω δειγμα πρεπει να παω σε μικροβιολογο να μου παρει π.χ. αιμα και να το στειλω πως ακριβως ειναι η διαδικασια;

like1

Δρ. Αλεξακη Γιαννουλα (Βαρέα μέταλλα)

Εικόνα Μαύρη Πεύκη

Σας παρακαλώ,όποιος γνωριζει για την Δρ. Γιαννούλα Αλεξακη στην Φλόριντα των Η.Π.Α. η το μέλος Κατερινα Ζαρίφη που το δημοσίευσε ενδιαφέρομαι άμεσα για τον γιο μου. Ευχαριστω. 

like1

Βαρέα Μέταλλα

Εικόνα Μαύρη Πεύκη

Κύριε Πολυβιε καλησπέρα σας.Ειμαι μαμα ενος 17χρονου αυτιστικού αγοριού και θα ήθελα να έρθω σε επικοινωνία μαζι σας το συντομότερο δυνατόν.Το mail μου είναι : linabibibo@gmail.com. Ευχαριστώ.

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.