Βιβλία σχετικά με τον αυτισμό

Εικόνα Atsival
Γεια σας! Και πάλι χρειάζομαι "τα φώτα" σας. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου συστήσετε κάποια "καλά" βιβλία, κατά την γνώμη σας πάντα, για τον αυτισμό και ιδιαίτερα αυτοβιογραφίες. Θα έπρεπε να είναι όμως μεταφρασμένα στα ελληνικά διότι δεν γνωρίζω καλά αγγλικά. Ξέρω όμως πολύ καλά την γερμανική γλώσσα και εάν κάποιος γνωρίζει για κάποιο βιβλίο το οποίο ενδεχομένως δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά αλλά υπάρχει στα γερμανικά θα με βοηθούσε εξίσου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους "Καλό Πάσχα".

Σχόλια

Βιβλία

Εικόνα Enlogo
Το κλασσικό της TEMPLE GRANDIN [Διάγνωση- Αυτισμός] Εγω έμαθα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και από ένα άλλο, [παρ ολο που δεν έχει να κάνει με τον αυτισμό αλλά με την εγκεφαλική παράληση] το "Αριστρό μου πόδι" του CRISTY BRAWNE. Ειδικά την εισαγωγή αυτού του βιβλίου θα έπρεπε να την διαβασει κάθε γονιός που έχει ειδικό παιδί και κάθε επαγγελματίας της ειδικής αγωγής. Υπάρχει ακόμα κάποιο που το είχα διαβάσει παλιά. Λεγόταν "Για την αγάπη της Αννας". Δυστυχώς δε συγκράτησα το συγγραφέα. Αν το εντοπίσει κανεις ας μου πει. Το ψάχνω κι εγώ.
like1

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Επίσης, στο "Βιβλίο της δια βίου εκπαίδευσης" θα βρείτε τις Βιβλιοπαρουσιάσεις: http://www.noesi.gr/node/1154 - agkou of noesi.gr :)
like0

ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνα alkiviadis
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΚΑ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ UTA FRITH
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.