Ζω 20 χρόνια στην Ελλάδα, έχω μια κόρη με ένα μάτι, δικαιούται κάτι;

Εικόνα Anonymous

Γεια σας. Ειμαι αλλοδαπη που ζω 20 χρόνια μονιμα στην Ελλαδα απο τα 9 μου χρονια. Εχω μια κορη που γεννηθηκε με ενα ματι που και αυτό έχει πολλα προβληματα καταραχτη μυωπία -11 κολοβομα και πολλα αλλα. Το αλλο ειναι εντελως νεκρο. Ειναι 10 χρονον και δεν εχουμε παρει καμια βοήθεια. Δικαιουται κατι. Εχει Ελληνικα χαρτια.

Ευχαριστώ

Σχόλια

Πρόβλημα όρασης και ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Μπορει να παρει χαρτι απο δημόσιο νοσοκομείο και αναλογα με το βαθμό ορασης που εχει, να καταθεσετε χαρτια στο ΚΕΠΑ για να περασει απο επιτροπη. Οταν βγει η αποφαση της επιτροπής , κι εφοσον γραψουν ποσοστο αναπηριας 67 % ή μεγαλυτερο τοτε να διεκδικήσετε απο την Προνοια επιδομα για ατομα με προβλημα ορασης.

Το επιδομα η Προνοια το δινει σε Ελληνες ή σε οσους μενουν νομιμα στην Ελλάδα και οι χωρες απο τις οποιες προερχονται έχουν υπογραψει σχετικες συμφωνιες.

Παιδι που γεννηθηκε εδώ από Αλβανους γονεις δεν δικαιουται επιδομα προνοιας νομιζω γιατι δεν υπαρχει συμφωνια με την Αλβανια. Το λεω ως παραδειγμα για να καταλαβετε. Ρωτηστε για την περιπτωση σας....

Αυτα περιληπτικα, οι διαδικασιες αργουν, αλλά πιστέψτε με αξιζει ο κοπος. Αυτα εκανα πριν απο 9 χρονια για το παιδι μου που εχει νευρολογικο προβλημα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.