Έχει κανείς γνώση για το NUTRILABS που ασχολείται με το Εντερικό Μικροβίωμα;

Καλησπερα σας,

Κοιταζωντας σημερα στο internet ειδα για μια εταιρεια με την επωνυμια NUTRILABS που ασχολειται με το Εντερικό Μικροβίωμα. Υποθετω οτι κανουν κατι αναλογο με τους γιατρους DAN.

Υπαρχει καποιος που να το εχει ψαξει και να εχει προχωρησει σε καποιες εξετασεις στο παιδι του;

Καλη δυναμη στα παιδια μας και ακομη περισσοτερο σε εμας.
Ευχαριστω πολυ!

Σχόλια

Καλύτερα να λέγατε "γηράσκω αεί διδασκόμενος"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλύτερα να λέγατε "γηρασκω αεί διδασκόμενος", λοιπόν, αφου το ψάξατε και βρήκατε τον όρο. Ο όρος εντερικό μικροβιωμα έχει αντικαταστήσει τον όρο εντερικη χλωριδα πολλά χρόνια τώρα. 

Δείτε και ένα άρθρο που αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη με μια απλή αναζήτηση στο Google: http://docplayer.gr/3164046-Sakharodis-diavitis-kai-enteriko-mikrovioma.... - και δεν αναφέρεται στη θεραπεία του αυτισμού. 

Μη χρησιμοποιείτε την ιδιότητα σας ως ιατρός καλύτερα, αν είναι να κάνετε τους ανθρώπους που γράφουν εδώ να αισθανθούν άσχημα, επειδή αναζητούν λύσεις για τα παιδιά τους. Γυρίζει μπούμερανγκ σε εσάς, αν σκεφτούν ότι τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν τη σύνταξη, μένετε μάλλον μακριά από τη βιβλιογραφία που αφορά την δουλειά σας. 

Με σεβασμό σας γράφω και με το θάρρος που μου δίνει η ιδιότητά μου όταν βλέπω γονείς που, αντί να προσπαθήσουν να βγάλουν, βάζουν εμπόδια σε άλλους γονείς - με ένα τρόπο σαν να είναι οι άλλοι υποδεέστεροι επειδή έχουν άλλη άποψη.

Άγγελος Κουτουμάνος 
Εκδότης NOESI.gr  

Δεν πρόκειται περί ειρωνίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Φυσικά, γνωρίζω ποιος είστε. Γράφετε τόσο καιρό στη νόηση στο διαδίκτυο, έχουμε μιλήσει και προσωπικά μέσω E-mail.

Δεν υπήρχε καμία ειρωνική διάθεση στο σχόλιο που αναφέρετε. 

Διαβάστε ακριβώς, ότι έκανα μία υπόθεση "Γυρίζει μπούμερανγκ, αν σκεφτούν ότι τα τελευταία χρόνια...". Δεν είπα ότι μένετε μακριά από τη βιβλιογραφία, δεν το γνωρίζω αυτό άλλωστε.

Σας θυμίζω επίσης, ότι τα σχόλιά σας έγιναν σε δύο δόσεις - τα ενώσαμε σε ένα για τεχνικούς λόγος. Επομένως, αν ελέγξατε στο Google ή αλλού σχετικά με τον όρο και επανήλθατε στο θέμα, καλό θα ήταν να επισημάνετε ότι ο γονιός καλά χρησιμοποιεί τον όρο (εφόσον εσείς ελέγξατε τις πληροφορίες του).

Η παρέμβασή μου έχει να κάνει περισσότερο στα εξής σημεία του μηνύματός σας:

  • "θα επρεπε να ελέγχετε καλύτερα τις πληροφορίες σας"
    — για έναν γονιό που τελικώς σωστά αναφέρει αυτό που αναφέρει, δηλ. το Εντερικό Μικροβίωμα.
     
  • "και ακολουθως το συνδεουν και με τον αυτισμο, και κατ' επεκταση και με καποια ''θεραπεια'', τοτε..."
    Ο γονιός αναζητά, δεν μίλησε για θεραπεία, δεν είπε κάτι υπερβολικό. Εσείς ως γιατρός, πιο αρμόδιος να γνωρίζετε για το θέμα, τελικά δεν λέτε τίποτα.

Γενικώς, οι γονείς αναγκάζονται να αναζητούν πληροφορίες παντού για να μάθουν, καλύτερα λοιπόν κατά την άποψή μου, χωρίς να φοβούνται να ρωτήσουν.

Μαρία έχω φίλη που έχει πάει στα Nutrilabs

Εικόνα Δήμητρα

Μαρία έχω φίλη που έχει πάει στα Nutrilabs. Εχει κάνει χαρτογράφηση του εντερου του παιδιού της. Εγω προσωπικά δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σε φέρω σε επαφή.

Δήμητρα 

Έχω κάνει Metabolic Analysis Profile στα Nutrilabs

Εικόνα Ελένη Κανέλλου

Μαρία έχω κάνει στο παιδί μου πολλές φορές Metabolic Analysis Profile και Εξέταση για Βαρέα μέταλλα στα Nutrilabs. Είναι σοβαροί. Με τα αποτελέσματα σου δίνουν πλήρεις οδηγίες  διατροφής, βιταμινών & συμπληρωμάτων. Παλιότερα έκανα τις εξετάσεις αυτές στέλνοντας αίμα και ούρα στα εργαστήρια Genova στην Αγγλία μετά όμως πήραν τα Nutrilabs την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και δεν μπορούσα να τα στείλω.

Ελένη

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, στηρίξετε την προσπάθεια. 

 ► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

 ► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

 ► Στείλετε χρήματα online ή μέσω τράπεζας. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.