Έχει κανείς γνώση για το NUTRILABS που ασχολείται με το Εντερικό Μικροβίωμα;

Καλησπερα σας,

Κοιταζωντας σημερα στο internet ειδα για μια εταιρεια με την επωνυμια NUTRILABS που ασχολειται με το Εντερικό Μικροβίωμα. Υποθετω οτι κανουν κατι αναλογο με τους γιατρους DAN.

Υπαρχει καποιος που να το εχει ψαξει και να εχει προχωρησει σε καποιες εξετασεις στο παιδι του;

Καλη δυναμη στα παιδια μας και ακομη περισσοτερο σε εμας.
Ευχαριστω πολυ!

Σχόλια

Καλύτερα να λέγατε "γηράσκω αεί διδασκόμενος"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλύτερα να λέγατε "γηρασκω αεί διδασκόμενος", λοιπόν, αφου το ψάξατε και βρήκατε τον όρο. Ο όρος εντερικό μικροβιωμα έχει αντικαταστήσει τον όρο εντερικη χλωριδα πολλά χρόνια τώρα. 

Δείτε και ένα άρθρο που αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη με μια απλή αναζήτηση στο Google: http://docplayer.gr/3164046-Sakharodis-diavitis-kai-enteriko-mikrovioma.... - και δεν αναφέρεται στη θεραπεία του αυτισμού. 

Μη χρησιμοποιείτε την ιδιότητα σας ως ιατρός καλύτερα, αν είναι να κάνετε τους ανθρώπους που γράφουν εδώ να αισθανθούν άσχημα, επειδή αναζητούν λύσεις για τα παιδιά τους. Γυρίζει μπούμερανγκ σε εσάς, αν σκεφτούν ότι τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν τη σύνταξη, μένετε μάλλον μακριά από τη βιβλιογραφία που αφορά την δουλειά σας. 

Με σεβασμό σας γράφω και με το θάρρος που μου δίνει η ιδιότητά μου όταν βλέπω γονείς που, αντί να προσπαθήσουν να βγάλουν, βάζουν εμπόδια σε άλλους γονείς - με ένα τρόπο σαν να είναι οι άλλοι υποδεέστεροι επειδή έχουν άλλη άποψη.

Άγγελος Κουτουμάνος 
Εκδότης NOESI.gr  

Δεν πρόκειται περί ειρωνίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Φυσικά, γνωρίζω ποιος είστε. Γράφετε τόσο καιρό στη νόηση στο διαδίκτυο, έχουμε μιλήσει και προσωπικά μέσω E-mail.

Δεν υπήρχε καμία ειρωνική διάθεση στο σχόλιο που αναφέρετε. 

Διαβάστε ακριβώς, ότι έκανα μία υπόθεση "Γυρίζει μπούμερανγκ, αν σκεφτούν ότι τα τελευταία χρόνια...". Δεν είπα ότι μένετε μακριά από τη βιβλιογραφία, δεν το γνωρίζω αυτό άλλωστε.

Σας θυμίζω επίσης, ότι τα σχόλιά σας έγιναν σε δύο δόσεις - τα ενώσαμε σε ένα για τεχνικούς λόγος. Επομένως, αν ελέγξατε στο Google ή αλλού σχετικά με τον όρο και επανήλθατε στο θέμα, καλό θα ήταν να επισημάνετε ότι ο γονιός καλά χρησιμοποιεί τον όρο (εφόσον εσείς ελέγξατε τις πληροφορίες του).

Η παρέμβασή μου έχει να κάνει περισσότερο στα εξής σημεία του μηνύματός σας:

  • "θα επρεπε να ελέγχετε καλύτερα τις πληροφορίες σας"
    — για έναν γονιό που τελικώς σωστά αναφέρει αυτό που αναφέρει, δηλ. το Εντερικό Μικροβίωμα.
     
  • "και ακολουθως το συνδεουν και με τον αυτισμο, και κατ' επεκταση και με καποια ''θεραπεια'', τοτε..."
    Ο γονιός αναζητά, δεν μίλησε για θεραπεία, δεν είπε κάτι υπερβολικό. Εσείς ως γιατρός, πιο αρμόδιος να γνωρίζετε για το θέμα, τελικά δεν λέτε τίποτα.

Γενικώς, οι γονείς αναγκάζονται να αναζητούν πληροφορίες παντού για να μάθουν, καλύτερα λοιπόν κατά την άποψή μου, χωρίς να φοβούνται να ρωτήσουν.

Μαρία έχω φίλη που έχει πάει στα Nutrilabs

Εικόνα Δήμητρα

Μαρία έχω φίλη που έχει πάει στα Nutrilabs. Εχει κάνει χαρτογράφηση του εντερου του παιδιού της. Εγω προσωπικά δεν έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σε φέρω σε επαφή.

Δήμητρα 

Έχω κάνει Metabolic Analysis Profile στα Nutrilabs

Εικόνα Ελένη Κανέλλου

Μαρία έχω κάνει στο παιδί μου πολλές φορές Metabolic Analysis Profile και Εξέταση για Βαρέα μέταλλα στα Nutrilabs. Είναι σοβαροί. Με τα αποτελέσματα σου δίνουν πλήρεις οδηγίες  διατροφής, βιταμινών & συμπληρωμάτων. Παλιότερα έκανα τις εξετάσεις αυτές στέλνοντας αίμα και ούρα στα εργαστήρια Genova στην Αγγλία μετά όμως πήραν τα Nutrilabs την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα και δεν μπορούσα να τα στείλω.

Ελένη

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.