Αρμοδιότητες δασκάλου παράλληλης στήριξης

Εικόνα Ioanna

Καλησπερα θα ηθελα να σας ρωτησω ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες ενος δασκαλου παραλληλης στηριξης, σας ευχαριστω πολυ!

Σχόλια

Είναι η ίδιες με οποιοδήποτε άλλο δάσκαλο

Εικόνα Ελένη Σταματίου

Είναι η ίδιες με οποιοδήποτε άλλο δάσκαλο. Να διδάσκει το μαθητή και να επεξηγεί, να τον στηρίζει ψυχολογικά και να τον συμβουλεύει και να τον βοηθήσει να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον. Αν ο μαθητής έχει κινητικά πρόβλημα ή αν δεν αυτοεξυπηρετείται, ενδεχομένως να χρειαστεί να επέμβει ο δάσκαλος παράλληλης αν δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό. Όσο αφορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορεί ''ο νόμος'' να ορίζει ότι ακολουθούμε το πρόγραμμα της γενικής τάξης, αλλά ο επαγγελματικός μας νόμος και η έννοια της ειδικής αγωγής ορίζει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα στο οποίο θα ανταποκρίνεται ο κάθε μαθητής.

Οδηγός για την παράλληλη στήριξη από τις συνεργατικές ομάδες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=16yTalO5Z6PUsS683LfmZSWJ7qLhfLtNxQy_rQ4nqiN8 για να δείτε τον Οδηγό για την παράλληλη στήριξη που έχουν καταρτιστεί στο πλαίσιο των συνεργατικών ομάδων[+] του noesi.gr.

  • Εκεί θα βρείτε τη σχετική ενότητα "Καθήκοντα Εκπαιδευτικού Παράλληλης Στήριξης".

Ο Οδηγός αυτός είναι ευρέως διαθέσιμος στο κοινό, δωρεάν.


[+] Πρόκειται για διαπιστευμένους επαγγελματίες, που συνεργάζονται για να παράγουν και να προάγουν την επιστημονική γνώση. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργατικές ομάδες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/coworking.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.