21 μέρες άδεια

Εικόνα Axpan
Καλό Χειμώνα φίλοι μου! (Αν και ελπίζω να κρατήσουμε όλοι λίγο ακόμα καλοκαίρι στη ζωή μας). Θέλω α ζητήσω τα φώτα σας για τις 21 μέρες άδεια που άκουσα κάποιοι γονείς που δουλεύουν στο δημόσιο δικαιούνται. Πως το καταφέρατε; Πήγα στο προσωπικό με βεβαίωση αναπηρίας 80% από το ΙΚΑ και βεβαίωση από τον νοσοκομειακό παιδονευρολόγο και μου είπαν πως μπορούν να μου μειώσουν κατά μια ώρα ο ωράριο και να μου δώσουν 6 μέρες τον χρονο. Για τις 21 θέλουν βεβαίωση από τη πρωτοβάθμια επιτροπή της Πρόνοιας. Περνάμε επιτροπή πρόνοιας το σεπτεμβριο αλλά μου είπαν οτι αφού ο παιδί δεν νοσηλεύεται τακτικά (πχ. για αιμοκαθάρσεις ή χημιοθεραπείες) δεν θα μας τις εγκρίνουν. Οι υπόλοιποι τι κάνατε μ' αυτό το θέμα; Έχω κουραστεί να νιώθω πως κάνω κοπάνα απ' τη δουλειά, ενώ το μόνο που κάνω είναι να καλύψω τις ανάγκες τις μικρής μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Σχόλια

Ειδική άδεια

Εικόνα Γιάννης_1970
Εγω πηγα το χαρτι της προνοιας που βεβαιωνε αναπηρια. Δεν ειμαι στο ΙΚΑ. Μετα βασει του νομου μου δωσαν το δικαιωμα αυτο. Χωρις να μου πουνε για αναγκη νοσηλειας. Εχω κανει χρηση της αδειας οταν εκανε φυσιοθεραπειες πρωινες ωρες 3ωρο προγραμμα για 1 μηνα περυσι.
like1

21 μέρες άδεια

Εικόνα Panosdoum
Γεια σου φίλε μου.Εγώ που είμαι στο Δημόσιο με το χαρτί της πρωτοβάθμιας επιτροπής με αναπηρία >67% περνώ τις 21 ημέρες άδεια και 1 ώρα καθημερινά σχολάω νωρίτερα
like1

Γιάννη 1970

Εικόνα Ιωάννα
Φαντάζομαι ισχύουν όλα αυτά μόνο για το δημόσιο κ όχι για τον ιδιωτικό τομέα,έτσι δεν είναι?
like0

Dany d

Εικόνα Γιάννης_1970
Δυστυχως μονο εκει ....
like0

ευχαριστώ

Εικόνα Axpan
ελπίζω να την πάρω και γω την άδεια...θα σας ενημερώσω τέλη σεπτεμβρίου...
like0

Μπορει καποιος να αναρτησει ποιος νομος ακριβως ειναι αυτος;

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης
μπορει καποιος να αναρτησει ποιος νομος ακριβως ειναι αυτος??
like1

Ειδικές άδειες

Εικόνα Γιάννης_1970
Θεσμικό πλαίσιο: Άρθρο 50 παρ. 2, 3 και 4 του ν.3528/2007 (ΦΕΚ26Α΄9/2/07).
  • Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα, το οποίο απαι-τεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο, επιπλέον της κανονικής αδείας τους. Τα ανωτέρω νοσήματα καθορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
  • Υπάλληλοι που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down δικαιούνται την ανωτέρω άδεια των 22 εργάσιμων ημερών.
  • Υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω δικαιούνται από την υπηρεσία κάθε ημερολογιακό έτος, άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών, επιπλέον της κανονικής αδείας τους.
like0

ειδικη αδεια

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης
ευχαριστω πολυ...
like0

Μειωμενο ωραριο- Νόμος 3731

Εικόνα Γιάννης_1970
Εγω εκανα χρηση και του παρακατω νομου που αφορα το μειωμενο ωραριο κατα 1 ωρα την ημερα. παρ. 8 Άρθρο 30 του Ν. 3731/2008
like0

Παιδιά με ΔΕΠΥ δεν δικαιούνται άδεια;

Εικόνα Ιωάννα Βουγιούκα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ?ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ?ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΚΕΔΔΥ Κ ΠΑΡΡΑΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ?ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΑΙΡΝΑΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΠΑ Κ ΠΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ?

like0

ΔΕΠΥ και ειδική άδεια

Εικόνα Γιάννης_1970

Για μειωμένο ωράριο ή ειδική άδεια χρειάζεται χαρτί απο ΚΕΠΑ που αναφέρει ποσοστό αναπηρίας.

Για ΔΕΠΥ δεν ξερω αν δινει ποσοστό, ούτε πόσο ειναι αυτό.

Τα χαρτια του ΚΕΔΔΥ είναι μόνο για σχολική χρήση.

like0

ΔΕΠΥ και ειδική άδεια

Εικόνα Γεώργιος Παπαγεωργίου

Μόλις σήμερα μου κοινοποίησαν το νέο νόμο, ισχύει για 67%, ΔΑΔ/ΔΑΦ κανονικότατα ξέχωρα από το μειωμένο ωράριο!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.