Από μικρή έχω όλα τα χαρακτηριστικά των αυτιστικών σε πολύ μεγάλο βαθμό

Εικόνα Taraballoo

Εχω σοβαρο προβλημα, βοηθεια με Άσπεργερ, απο μικρη εχω ολα τα χαρακτηριστικα των αυτιστικων σε πολυμεγαλο βαθμο. Περπατημα στις μυτες ποδιων, κινησεις που δε μπορουσα να ελεγξω, ανοιγοκλειμα ματιων και παρα πολυ ακτικοινωνικη συμπεριφορα. Το προβλημά μου ειναι οτι δε βοηθηκα απο τους γονεις μου και τωρα ειμαι 37 χρονων ολα αυτα τα χρονια δε μπορεσα να εργαστω, γιατι ειχα απιστευτα αντικοινωνικη συμπεριφορα και κυριως η μη αποδοχη απο το περιβαλλον χειροτερεψε τη κατασταση μου. Το bullying στο σχολείο, έχω περάσει φρικτά χρόνια κυριολεκτικα.

Παντα σε καθε εκδρομη σχολικη ζουσα ενα εφιαλτη ετρεμα απο την ιδέα οτι δε θα μπορω να προσαρμοστω με τα αλλα παιδια θα ειμαι μονη μου κτλ. Το θεμα μου ειναι οτι ενω εχω ολα τα χαρακτηριστικα Ασπεργεκρ, ποτε δεν με πηγαν οι γονεις μου σε καποιο γιατρο. Αντιθετα ειχα μεγαλη κακοποιηση και ετσι εφτασα να ειμαι σε ηλικια 37 χρονων κλεισμενη σε ένα δωματιο, χωρις ποτε να καταφερω να εργαστω.

Θελω να παρω το επιδομα αναπηριας αλλα θελω σας παρακαλω να μου πειτε κατα γραμμα τι ενεργειες χρειαζονται πρεπει να κάνω, πριν περασω την επιτροπη. Να εχω επισκεφτει εναν ψυχιατρο, να παρω βεβαιωση ή θα με εξετασουν στον ΕΟΠΥΥ; Κι αν μπορειτε πεστε μου ενα γιατρο καλο που να μην ειναι φιλοχρηματος γιατι ειμαι χαλια οικονομικα. Ζω με ελεημοσυνες. Που να ειναι εξειδικευμενος στο Άσπρεργερ να με εξετασει.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Σχόλια

Είμαι νεοδιαγνωσμένος

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Καλησπερα ειμαι νεοδιαγνωσμενος... απο που εισαι αν επιτρεπεται? Αν απο Θεσσαλονικη σε συστηνω στην Βαια Παπαγεωργιου.

Αν θες πληροφοριες μπορεις να επικοινωνησεις με το email μου.

like0

Ξέρε πόσο παίρνει;

Εικόνα Taraballoo

Ευχαριστω, αλλα ειναι πολυ μακρυα για μενα δυστυχως. Εν παση περιπτωση, ξερετε ποσο παίρνει για καθε ραντεβού;

like0

Τσιμπημένο είναι

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Τσιμπημένο είναι αλλά από δημόσιο φορέα, άστο, δεν υπάρχει τίποτα γενικά όσον αφορά τους ενήλικες ούτε τα βασικά.

like1

Από όσο γνωρίζω η κυρία Παπαγεωργίου, είναι παιδοψυχίατρος

Εικόνα didyma1103

Από όσο γνωρίζω η κυρια Παπαγεωργιου, εξαιρετικη γιατρος απο οτι εχω ακουστα απο αλλους γονεις είναι παιδοψυχίατρος! Επίσης εδρεύει στη Θεσ/νικη. Εχω δυο αγοράκια στο φάσμα, πάμε σε παιδοψυχίατρο στην Αθηνα. Φανταζομαι εσεις θέλετε ενηλίκων, εκτός αν κάτι μου έχει διαφύγει.

like0

Ναι ήθελα ψυχίατρο για ενηλίκους

Εικόνα Taraballoo

Ναι ηθελα για ενηλίκους. Μπορει καποιος να προτεινει καποιον καλο;

like0

Σύνδρομο Άσπεργκερ

Εικόνα Κυριάκος Κώττας

Μεσω γνωστου μου πηγα στην Κα Βαια Παπαγεωργιου, στην Ελλαδα οσον αφορα τους ενίληκες δεν εχει δομες. Υπηρχε η ομαδα ενηλίκων Asperger που εκλεισε το 2014.

Μπορω να σε δωσω το τηλ. και απλα παρε να ρωτησεις για το αν γινεται το τι και το πώς.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.