Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Εικόνα Ευαγγελία

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ στη Σιφνο. Στείλανε για παράλληλη στήριξη μια νηπιαγωγο, η οποία ούτε ήταν ειδική παιδαγωγος και ούτε ήθελε κανονικά να αναλάβει και η οποία ένα μήνα πριν τη λήξη της χρονιάς παίρνει αναρρωτική άδεια και δεν ξέρουμε ποτέ θα γυρίσει... Μπορείτε να μου πείτε πώς καλύπτεται το παιδί;

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Να έρθετε σε μία πρώτη επαφή με το σχολείο, τη δασκάλα του παιδιού και την Διευθύντρια\ντή ώστε μήπως υπάρχει η δυνατότητα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να στείλουν άτομο. Ωστόσο  αν ένα παιδί που έχει γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη μείνει χωρίς συνοδό δεν αποβάλλεται σε καμία περίπτωση από το σχολείο. Συνεδριάζει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και αποφασίζει αν υπάρχει ζήτημα για το αν θα μείνει ή όχι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει κατανόηση και βρίσκεται λύση, είτε με την βοήθεια του τμήματος ένταξης είτε με την ανάληψη της ευθύνης από τον δάσκαλο της τάξης σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ακραία ζητήματα βίαιης συμπεριφοράς, τα οποία καθιστούν επικίνδυνη την ύπαρξη του παιδιού στο σχολείο για τον ίδιο ή άλλους μαθητές. Οπότε η στενή συνεργασία με το σχολείο είναι βασική για το καλό του παιδιού ούτως ή άλλως. Φυσικά και προβλέπεται η παρουσία του κηδεμόνα ως συνοδού σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση.

like103

Φοίτηση στην Α' τάξη Δημοτικού

Εικόνα Teo Fit

Καλησπέρα σας,

Το παιδί μου 6,5 ετών φοιτά στη Α' Ταξη Δημοτικού Σχολείου. Ο γιος μου έχει διαγνωστεί με ΔΑΔ. Στο σχολείο αντιμετωπίζουμε δυσκολίες προσαρμογής. Έχει έρθει από το κράτος παράλληλη στήριξη αλλά για 4 παιδιά με συνέπεια να μην έχει το παιδί μου αποκλειστικότητα και όπως καταλαβαίνετε η προσαρμογή του στο σχολικό πλαίσιο να είναι πολύ δύσκολη. Ο Διευθυντής του σχολείου με έχει καλέσει 4 φορές αυτό το μήνα να μου παραπονεθεί γιατί δεν έχει επαρκή παράλληλη στήριξη και να πιέσουμε την Πρωτοβάθμια για μια καλύτερη μεταχείριση ή να βρούμε ιδιωτικά (λες και μας περισσεύουνε όντας άνεργος) αλλιώς θα έχουμε συνέπειες!!

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι απειλές του Διευθυντή π.χ να μου διώξει το παιδί από το σχολείο;;

Η σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ προτείνει φοίτηση σε Δημόσιο Σχολείο με παράλληλη για όλο το σχολικό ωράριο.

Βρίσκομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, το άγχος μας έχει φτάσει στο κόκκινο πιέζουμε καθημερινά λυτούς και δεμένους (Πρωτοβάθμια, Υπουργείο, κλπ) προκειμένου να βοηθηθεί ο μικρός μας.

Μπορούμε να προστατευτούμε από όλο αυτό που γίνεται;;

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like94

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.