Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ στη Σιφνο. Στείλανε για παράλληλη στήριξη μια νηπιαγωγο, η οποία ούτε ήταν ειδική παιδαγωγος και ούτε ήθελε κανονικά να αναλάβει και η οποία ένα μήνα πριν τη λήξη της χρονιάς παίρνει αναρρωτική άδεια και δεν ξέρουμε ποτέ θα γυρίσει... Μπορείτε να μου πείτε πώς καλύπτεται το παιδί;

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Να έρθετε σε μία πρώτη επαφή με το σχολείο, τη δασκάλα του παιδιού και την Διευθύντρια\ντή ώστε μήπως υπάρχει η δυνατότητα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να στείλουν άτομο. Ωστόσο  αν ένα παιδί που έχει γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη μείνει χωρίς συνοδό δεν αποβάλλεται σε καμία περίπτωση από το σχολείο. Συνεδριάζει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και αποφασίζει αν υπάρχει ζήτημα για το αν θα μείνει ή όχι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει κατανόηση και βρίσκεται λύση, είτε με την βοήθεια του τμήματος ένταξης είτε με την ανάληψη της ευθύνης από τον δάσκαλο της τάξης σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ακραία ζητήματα βίαιης συμπεριφοράς, τα οποία καθιστούν επικίνδυνη την ύπαρξη του παιδιού στο σχολείο για τον ίδιο ή άλλους μαθητές. Οπότε η στενή συνεργασία με το σχολείο είναι βασική για το καλό του παιδιού ούτως ή άλλως. Φυσικά και προβλέπεται η παρουσία του κηδεμόνα ως συνοδού σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση.

Φοίτηση στην Α' τάξη Δημοτικού

Εικόνα Teo Fit

Καλησπέρα σας,

Το παιδί μου 6,5 ετών φοιτά στη Α' Ταξη Δημοτικού Σχολείου. Ο γιος μου έχει διαγνωστεί με ΔΑΔ. Στο σχολείο αντιμετωπίζουμε δυσκολίες προσαρμογής. Έχει έρθει από το κράτος παράλληλη στήριξη αλλά για 4 παιδιά με συνέπεια να μην έχει το παιδί μου αποκλειστικότητα και όπως καταλαβαίνετε η προσαρμογή του στο σχολικό πλαίσιο να είναι πολύ δύσκολη. Ο Διευθυντής του σχολείου με έχει καλέσει 4 φορές αυτό το μήνα να μου παραπονεθεί γιατί δεν έχει επαρκή παράλληλη στήριξη και να πιέσουμε την Πρωτοβάθμια για μια καλύτερη μεταχείριση ή να βρούμε ιδιωτικά (λες και μας περισσεύουνε όντας άνεργος) αλλιώς θα έχουμε συνέπειες!!

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι απειλές του Διευθυντή π.χ να μου διώξει το παιδί από το σχολείο;;

Η σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ προτείνει φοίτηση σε Δημόσιο Σχολείο με παράλληλη για όλο το σχολικό ωράριο.

Βρίσκομαι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, το άγχος μας έχει φτάσει στο κόκκινο πιέζουμε καθημερινά λυτούς και δεμένους (Πρωτοβάθμια, Υπουργείο, κλπ) προκειμένου να βοηθηθεί ο μικρός μας.

Μπορούμε να προστατευτούμε από όλο αυτό που γίνεται;;

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παράλληλη στην Α' Δημοτικού

Εικόνα Γιώργος

Επειδή κι εμείς είμαστε με την ίδια γνωματευση από το ΚΕΔΔΥ δε νομίζω ότι μπορεί να σας επιβάλλουν να αλλάξετε πλαίσιο. Εκτός κι αν γίνει επαναξιολόγηση μετά απο εισήγηση του. Μαλλον ο διευθυντης να ζητήσει να του ερθουν κι άλλες παράλληλες στηρίξεις. Θυμάμαι ότι μας είχανε πει ότι  δεν μπορουν να βισκονται 2 παράλληλες στηρίξεις σε μία τάξη.

Η απάντησή σας με τρομάζει περισσότερο να πω την αλήθεια

Εικόνα Teo Fit

Σας ευχαριστώ για την απάντηση,

Η απάντησή σας με τρομάζει περισσότερο να πω την αλήθεια. Αυτό που μου ανέφερε προφορικά ο διευθυντής είναι ότι θα κάνει συμβούλιο διδασκόντων και θα συντάξει έγγραφο για να το στείλει στο ΚΕΔΔΥ (πλέον ΚΕΣΥ αν δεν κάνω λάθος). Ο μικρός μας πέρασε 2 αξιολογήσεις από ΚΕΔΔΥ (1 εκεί και 1 στο νηπιαγωγείο) και κατέληξαν τη φοίτησή του σε δημόσιο σχολείο. Επίσης γνωρίζω ότι η αξιολόγηση διαρκεί 2 έτη από την επόμενη. Μπορεί να γίνει επαναξιολόγηση μετά από υπόδειξη διευθυντή σχολείου; 

Θα ήθελα να γνωρίζω εάν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε κάποιο παιδί.

Εάν γνωρίζει κάποιος γονιός ή επαγγελματίας εδώ στο φόρουμ ας μου το αναφέρει παρακαλώ.

Και πάλι ευχαριστώ.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.