Θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε παιδιά με αυτισμό

Εικόνα Δέσποινα Πάνου

Καλημερα ήθελα να με ενημερώσετε για τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα σε παιδιά με αυτισμό. Και πιο είναι το κόστος.

Σχόλια

Θα τολμήσουμε την έκχυση βλαστοκυττάρων (τα ξαναείπαμε!)

Εικόνα A+K=X

Γεια σας. Πριν 3 μέρες, κάναμε αφαίρεση λιπώδους ιστού από τους γλουτούς του γιου μας, 3 ετών και 9 μηνων και τέλος Αυγούστου θα κάνουμε την πρώτη έκχυση. Θεράπων γιατρός ο Βασίλειος Τραπαλης, στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Πρώτα τον επισκεφτηκαμε για πλήρη ενημερωση. Το κόστος είναι περιπου 5000 ευρώ. Δεν καλύπτεται από το ΙΚΑ. Ίσως από κάποια ιδιωτική ασφάλεια αλλά δεν είναι σίγουρο. Το παιδί μετά την λιποαναρροφηση δεν έχει ιδιαίτερη ενόχληση. Οι εκχυσεις γίνονται ενδοφλέβια. Τα βλαστοκύτταρα είναι μέσα σε όρο αφού έχουν επεξεργαστεί από την Biohellenica. Παρενέργειες δεν υπάρχουν απ' ότι βεβαιώνει ο γιατρός, διότι τα βλαστοκύτταρα είναι αυτολογα, δηλαδη ανήκουν στον ιδιο τον ασθενή. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, δεν μπορώ να σας πω ακόμα, ίσως σε 2 με 3 μήνες που θα εχουμε κάνει 2 εκχυσεις τουλάχιστον. Θα ήθελα όμως κι εγώ να μάθαινα πληροφορίες από άλλους γονείς που τελείωσαν τη θεραπεία σχετικά πρόσφατα, να μας πουν αν είδαν διαφορα στα παιδιά τους. Κάποια μέλη εδώ που έκαναν παλαιότερα την επεμβαση, αναφέρουν πολύ ελπιδοφόρα πράγματα. Εκεί βασιστηκαμε και είπαμε να το τολμήσουμε. Ο Θεός βοηθός, Ελπιζω σε ένα θαύμα...

like0

Τελικά είδατε διαφορά με τη θεραπεία;

Εικόνα Ivi Ioannou

Τελικα ειδατε διαφορα με την θεραπεια βλαστοκυτταρων;

like1

Βλαστοκύτταρα

Εικόνα Γιούλη / Κωνσταντίνος

Πώς ειναι το παιδι μετά τις θεραπείες; Είχατε εξέλιξη; 

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.