Σύνδρομο Άσπεργκερ - συμπεριφορά εκτός ελέγχου

Εικόνα Δασκάλα
Καλησπέρα! Είμαι μητέρα παιδιού με σύνδρομο Άσπεργκερ (με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται!). Είμαι υπερήφανη για τα χαρίσματα του παιδιού μου αλλά κάπου έχω χαθεί με το χειρισμό κάποιων καταστάσεων. Αρχίζει να γίνεται επιθετικός, έχει απίστευτα νευρά, βρίζει, φωνάζει εναντιώνεται στους πάντες και τα πάντα! Να σημειώσω ότι είναι 11 ετών και με αρκετή ανάπτυξη για την ηλικία του. Βρίσκεται σε αγωγή με Strattera για τη ΔΕΠΥ και Alloperidin για κάποια τικς που εμφανίζει. Ο γιατρός δε φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα και επειδή ζω σε μικρή πολύ δεν έχω άλλη επιλογή! Ερωτώ κυρίως κάποιον ειδικό άλλα και γονιό που βιώνει κάτι παρόμοιο. Τι μπορώ να κάνω; Μήπως να άλλαζα αγωγή; Κάπου διάβασα ότι ίσως το Strattera ευθύνεται για εκρήξεις οργής και ευερεθιστότητα. μπορεί να πάρει κάτι άλλο, όπως Concerta ή αυτό θα επιδεινώσει τα τικς; Τι μπορώ να δίνω για να ηρεμήσει και να είναι και η κατάσταση υπό έλεγχο και στο σχολείο διότι και εκεί υπάρχει θέμα. Ειλικρινά αισθάνομαι ότι ώρες - ώρες ότι η μάχη είναι άνιση. Πώς γίνεται ένα παιδί που είναι άγγελος τη μια στιγμή την άλλη να γίνεται διάβολος? Επίσης, πως γίνεται ενώ μιλάει με ωραίο λεξιλόγιο, μαθαίνει εύκολα, διαισθάνεται πράγματα και καταστάσεις και σου δίνει την εντύπωση ενός πολύ έξυπνου παιδιού, την ίδια στιγμή να μην μπορεί να δέσει τα κορδόνια του ή να φτιάξει ένα παζλ; Συγγνώμη αν σας κούρασα άλλα ειλικρινά είμαι απεγνωσμένη!!!

Σχόλια

Μέχρι τώρα δεν του έχω δώσει φάρμακα

Εικόνα Soula
Γεια σας και απο εμενα, εχω ενα γιο 15 ετων με συνδρομο Ασπεργκερ. Μεχρι τωρα δεν του εχω δωσει φαρμακα {παρολο που κατα καιρους εβγαλε τικ και εχει εκρηξεις θυμου}. Για δειτε το λιγο απο την αναποδη... α) Ενημερωστε το σχολειο να ειναι προετοιμασμενοι για τις αντιδρασεις του παιδιου (δεν φευγουν οι εκρηξεις παντα θα υπαρχουν με αλλη εικονα και αλλον ελεγχο). β) Μιληστε με το παιδι και εξηγηστε του ποια ειναι η εικονα του στους αλλους οταν συμπεριφερεται ετσι, εξηγηστε τα υπερ και τα κατα. γ) Συζητειστε και με καποιον αλλο ειδικο διαφορετικους χειρισμους του παιδιου σας, ισως χωρις φαρμακα??? Η κλειστη ή ανοικτη κοινωνια δεν εχει σημασια, ουτε να σας ενδιαφερει το πως θα δουν οι αλλοι το παιδι η τι θα κουτσομπολεψουν!!!! Κανεις δεν κρυβεται πισω απο το δακτυλο του και ολοι εχουμε στον χαρακτηρα μας ΚΑΛΑ και ΚΑΚΑ χαρακτηριστικα. Ακριβως ετσι ισχυει και στα παιδια μας. Ευχαριστω Σουλα,
like1

Asperger και συμπεριφορά

Εικόνα mairoula

Αγαπητη μητερα διαβασα τη δημοσιευση σου και δεν συμφωνω καθολου με τον ολο χειρισμο που εχεις κανει στο παιδι. Καταρχην ποιος σου εδωσε φαρμακα για το παιδι? Η λυση για να εχουμε εμεις οι γονεις το κεφαλι μας ησυχο ειναι να δινουμε στα παιδια μας ψυχοφαρμακα οταν εχουν εκρηξεις θυμου??? Και εμενα το παιδι μου ειχε εκρηξεις σε ποιο μικρη ηλικια με ψυχολογικη στηριξη και με πολλη συζητηση αλλα και με ενημερωση με τους εκπαιδευτικους και πως πρεπει να τον χειριζονται εχει ξεπερασει το σταδιο αυτο. Σημερα που κοντευει τα 15 ειναι το πιο ησυχο παιδι στη ταξη το πιο ευγενικο το πιο καλοκαγαθο και ενας πολυ καλος μαθητης. Το μονο θεμα που εχει ειναι η επικοινωνια με τους συνομιλικους του που δεν τον θελουν και το μεγαλο αγχος που τον διακατεχει. Θελω λοιπον να ψαξεις καλυτερα το θεμα και να βρεις το σωστο επιστημονα που θα μπορει να σε βοηθησει. Δεν ξερω που μενεις αλλα εγω γνωρισα εναν φοβερο ανθρωπο - επιστημονα που με βοηθησε παρα πολυ. ΑΝ θελησεις να το ψαξεις περισσοτερο και ενδιαφερεσαι στειλε μηνυμα.

like0

Λάθος εκτίμηση

Εικόνα Δασκάλα
Αγαπητή Μαίρη νομίζω ότι είναι εντελώς άδικο να νομίζεις οτι δίνω φάρμακα στο παιδί μου γιατί θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο(!!!).Αυτό έγινε με πρωτοβουλία του παιδοψυχιάτρου που τον παρακολουθούσε και επειδή έκρινε οτι η ζωή του παιδιού θα βελτιωνόταν. Παρ'όλα αυτά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μου εξηγήσεις τι έκανες καθώς και το όνομα του ειδικού στον οποίο απευθύνθηκες. Φυσικά και δεν είμαι ήσυχη με το γεγονός οτι το παιδί μου παίρνει φάρμακα. Δεν είμαστε όλοι όμως τυχεροί να έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν την κατάσταση και εκπαιδευτικούς που να μπορούν να κατανοήσουν και να ανεχθούν!
like0

Τα φάρμακα για τη ΔΕΠ-Υ

Εικόνα gianis-maths

Είμαι Μαθηματικός με ειδίκευση στη  ν ειδική αγωγή αλλά βλέπω πολλά φάρμακα. Τα φάρμακα για την ΔΕΠ-Υ δεν είναι συνήθως κατασταλτικά είναι διεγερτικά. Καταρχήν κάθε γονιός δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει θέματα που άπτονται διαταραχών. Όλα ξεκινούν από την πράξη, δηλαδή, την εξέλιξη του παιδιού και την σύγκριση με τα παιδιά της ηλικίας του. Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά με διαταραχές έχουν ανάγκη ιατρικού και εκπαιδευτικού team. Μόνο ένα team σε συνεργασία μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Συνεργασία παιδοψυχίατρου ή παιδοψυχολόγου, του ειδικού παιδαγωγού, του δάσκαλου και των γονιών που θα λειτουργούν πραγματικά ως team θα μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα.

like0

Εκρήξεις θυμού και βίας μόνο στο σπίτι (Asperger)

Εικόνα despina fisekidou

Καλημερα, Ειμαι και εγω μια μανα με ενα κοριτσι 16 ετων που εχει Ασπερκερ. Εμενα εχεις πολλες εκρηξεις θυμου και βιας αλλα μονο στο σπιτι. Στο σχολειο καταφερνει να ελεγξει τον ευατο της. Της δινω φαρμακα Risperdal 1μγ και Ζολοφτ γιατι εχει και βαρια καταθλιψη. Μη φοβαστε τα φαρμακα.. βοηθουν τα παιδια μας, που τη μια στιγμη ειναι αγγελουδια και την άλλη διαβολοι.

like0

Το όνομα του γιατρού

Εικόνα Λι Πα

Καλησπερα σας. Ο γιος μου έχει σύνδρομο Άσπεργκερ και θα ηθελα να σας παραλέσω να μου δώσετε το όνομα του γιατρού, στον οποίο απευθυνθήκατε και μείνατε ευχαριστημένοι.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων. 

like0

Προς mairoula, θα ήθελα κι εγώ το ίδιο

Εικόνα jjb

Προς mairoula,

Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ τα στοιχεία του ανθρώπου αυτου.

Ευχαριστώ

like0

Θα ήθελα κι εγώ αν γίνεται τα στοιχεία του γιατρού

Εικόνα Eleni Pag

Θα ηθελα κι εγω αν γινεται τα στοιχεια του γιατρου. Σας ευχαριστω πολυ.

like0

Λογικά, δεν θα λάβετε απάντηση

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητή Eleni Pag το E-mail newhone_chios@hotmail.gr που δώσατε κατά την εγγραφή σας στο www.noesi.gr είναι λάθος. Ο λογαριασμός σας δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και λογικά θα δυσκολευτείτε να επικοινωνήσετε με άλλα μέλη όπως και αυτά μαζί σας. Αν θέλετε στείλτε μας το σωστό E-mail σας μέσω της σελίδας www.noesi.gr/contact.

— ομάδα noesi.gr :)

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.