Προσφυγή γονέων και κηδεμόνων για την ειδική αγωγή

Εικόνα Imetaxa

Δεν κοιμάμαι καλά τα τελευταία βράδια. Τι θα γίνει με την ειδική αγωγή; Προσφεύγουν οι επαγγελματίες. Ως γονέας θέλω να κάνω το ίδιο, αλλά ίσως το έχουν σκεφτεί και άλλοι. Μία μαζική προσφυγή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική. Αισθάνομαι ότι οι αλλαγές αυτές θα στερήσουν στην ουσία από το παιδί του το συνταγματικό του δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δεν είναι απλά παρεμβάσεις, θεραπείες, συνεδρίες, πες το όπως θες. Είναι εκπαίδευση για να είναι λειτουργικός και ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο. Θα το εκτιμούσα αν μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το αν υπάρχει κάτι σε εξέλιξη.

Σχόλια

Συμφωνω απολυτα μαζι σας

Εικόνα Fofo

Εχετε πολύ δίκιο, Και εγω ανυσηχώ .

Το χειρότερο είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ πετάει το μπαλάκι στα κέντρα, και αυτοί με τη σειρά τους σε εμάς τους γονείς, εφόσον δεν δέχονται τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ούτε τα voucher.

Επίσης πολλοί επαγγελματίες της ειδικής αγωγής, ενημέρώνουν τους γονείς για την αρνητική θέση που θα κρατήσουν  και προτρέπουν εμάς τους γονείς να εξακολουθούμε να καταθέτουμε τις αποδείξεις στον ΕΟΠΥΥ παρόλο που το σύστημα έχει αλλαξει. 

Το θέμα είναι πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε όλο αυτό, ποιος είναι αυτός ο σύλλογος που μπορεί να μας εκπροσωπήσει;

Νομιζω ότι είναι υποχρεώση όλων μας να αντιδράσουμε γιατί δεν μπορούν να παίζουν άλλο με το μέλλον των παιδιών μας. 

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.