Έχω ένα αγοράκι 28 μηνών, έχουμε ραντεβού με αναπτυξιολόγο

Εικόνα Polixeni Samara

Καλημερα εχω ενα αγορακι 28 μηνων γεννηθηκε και μεγαλωσε στην γερμανια εμεις του μιλάγαμε ελληνικα αλλα ακουγε καθημερινα και γερμανικά. Πλέον γυρισαμε στην Ελλαδα και 16 Οκτωβρίου εχουμε ραντεβου με αναπτυξιολογο διοτι ο μικρος μας Άγγελος δεν φωναζει ουτε μαμα ουτε μπαμπα. Φωναζει μονο τον σκυλο μας και αυτο της εχει δωσει εκεινος ονομα. Μιμειται τα παντα και μιλαει δικια του γλώσσα σαν κινεζικα. Προσπαθει να επαναλάβει αλλα δεν το πετυχαινει και σταματα ενω τον επιβραβεύω. Ποτε δεν γελαω ή να τον κοροιδεψω. Ξερει ποτε τον μαλωνουμε και σταματα αλλα ειναι πολυ νευρικος. Η παιδιατρος επιμενει πως δεν ειναι αυτισμος. Του εκανε καποια τεστ και συνεργαστηκε στα 2/3 εχει απιστευτα καλη βλεμματικη επαφη..

Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας.

Ευχαριστω εκ των προτέρων.


Σημ. από το NOESI.gr:
Παρακαλούμε γράφετε με πεζά (μικρά γράμματα) όχι με κεφαλαία. Επίσης γράφετε ολόκληρες τις λέξεις (όχι τ αντί του, κ αντί και, μ αντί μου).

Σχόλια

Γλωσσικες δυσκολίες

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα!

Αν μιμείται τα παντα, εχει καλη μη λεκτικη επικοινωνια, καλη βλεμματικη κι αλληλεπίδραση και υψηλο παιχνιδι τοτε υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μια μεμονωμένη δυσκολια στο κεντρο της γλωσσας ή στην αρθρωση. 

Αν συμβαίνει αυτο απλα θα χρειαστεί περισσότερο χρονο και λογοθεραπειες αλλα εξελίσσεται καλα. Ο αναπτυξιολογος βεβεια θα σας κατατοπισει καλύτερα και θα δει καλύτερα την εικονα του παιδιου.

Η προσοχη του πώς ειναι;

Θερμές Ευχές

Βικυ

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.