Πότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε λογοθεραπεία;

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα σας,

Ειμαι η μαμα του Αγγελου. Ο αγγελος ειναι 26 μηνων και εχει συνδρομο Ντάουν.

Θα ηθελα να ρωτησω ποτε συνηθίζεται να ξεκινάει ενα παιδι λογοθεραπεια.

Ο αγγελος λεει μαμα, μπαμπα, μαμ, απα, παπ (παπους) και μιμειται 4 με 5 ηχους ζωων. Επισης, τονιζει διαφορετικα (ερωτηματικα η με εκπληξη η ανυπομονησια) και λεει μαμα μαμ ή μαμα απα. Επίσης δειχνει πολυ καλα και καταλαβαινεις τι ακριβως ζηταει η λεει. Γνέφει ναι και οχι.

Προβληματα μασησης κατάποσης και εντονης σιελορροιας δεν υπαρχουν. 

Η λογοθεραπευτρια που τον ειδε στους 6 μηνες, 1 ετους, 18 μηνων και 25 μηνων μας δωσε καποιες ασκησεις (διαφορετικες καθε φορα) και συμβουλες αλλα θεωρει οτι δεν μπορει να επεμβει ακομα. Ισως στα 2,5 (έτη).

Αναπτυξιολογος θα μας δει σε 2 εβδομαδες.

Ο Άγγελος κανει εργοθεραπεια και φυσιοθεραπεια.

Τι πιστευετε;

Θα ηθελα τη γνωμη σας για να το συζητησω αναλυτικα με την αναπτυξιολογο.

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Σχόλια

Οποιοδηποτε σχόλιο θα ήταν ευπρόσδεκτο

Εικόνα Dimi Bor

Ευχαριστω για το χρονο σας.

like0

Λογοθεραπεία

Εικόνα Μαρία Μαν.

Καλημέρα Dimi Bor, 

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απάντηση για να σε βοηθήσω καθώς κ εμενα με απασχολει πολύ το κομμάτι του λόγου. Η μικρή μου είναι 4 μηνών. όλοι με παραπέμπουν σε λογοθεραπευτή περίπου στα 2 έτη. Όμως επειδή δεν εφησυχαζόμαστε, κλείσαμε ραντεβού την επόμενη εβδομάδα για μια συζήτηση. Κάνουμε φυσικοθεραπεία, θεραπευτική κολύμβηση κ εργοθεραπεία για αισθητηριακή ολοκλήρωση. Φαντάζομαι λόγω συσχέτισης με το αντικείμενο, κάτι παρόμοιο θα μας κάνει κ ο λογοθεραπευτής (αισθητηριακη ολοκληρωση).αναπτυξιολογος θα μας δει πρωτη φορα την ερχόμενη εβδομάδα. 

Καλή συνέχεια

like0

Έναρξη Λογοθεραπείας

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα σας,

Ως λογοθεραπεύτρια πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα.  Η πρώιμη παρέμβαση συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη των παιδιών και έτσι θα έχει ένα πλήρες πρόγραμμα και μία ολοκληρωμένη πλαισίωση.

Σας εύχομαι το καλύτερο.

Δώρα Τσούκαλου

like2

Δώρα και Μαρία, σας ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Dimi Bor

Θα πιεσω για αμεση εναρξη λογοθεραπειας.

like2

Λογοθεραπεία για τον μικρό Αγγελο

Εικόνα Adamantini Alefantinou

Καλησπερα, είμαι [...] μητέρα ενός αγοριού 6 ετών σύνδρομο down. Ξεκινήσατε λογοθεραπεία?.

(*) Μέρος του μηνύματος έχει αποκρυφθεί, καθώς απαιτείται διαπίστευση επαγγελματία (www.noesi.gr/pro/about) για καταχωρήση επαγγελματικού προφίλ / ειδικότητας.

like0

Λογοθεραπεία

Εικόνα Σωτηράκης

Καλησπέρα σας και καλό μήνα.

Με την ύπαρξη μιας εμπειρίας μας της συνύπαρξης με τον ΤΑΚΗ ΜΑΣ για σαράντα ένα χρόνια ομολογουμένως μπορεί να χαρακτηρισθει και υπερβολικό αλλα η "ακατάπαυστη" συνομιλία σας μαζί του, η  δυνατότητα της ακρόασης του ραδιοφώνου με λόγο και τραγούδια, η ακρόαση τραγουδιών, η "συμμετοχή του" σε συζητήσεις σας με διάφορους συγγενείς σας ή φίλους, καθώς και η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων με λόγο και τραγούδια αντίστοιχων θα δείτε να ενεργοποιείται το ενδιαφέρον του και να εντείνεται η προσοχή του.

Αυτό σιγά -σ και σε βάθος χρόνου θα σας δείξει κάποια πράγματα απο τα οποία θα μπορέσετε να βγάλετε συμπεράσματα και με την βοήθεια των ειδικών να καθοδηγηθείτε προς την σωστή κατεύθυνση. Η ύπαρξη συνομήλικων παιδιών αδελφών ή συγγενών ειναι οτι το καλύτερο γαι την βοήθεια που θέλετε να του προσφέρετε.

Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι ο ΤΑΚΗΣ ΜΑΣ οταν  συμμετείχε σε ενα προγραμμα του συλλόγου για ΑΜΕΑ σε κάποια εκδήλωση επαιξαν το τραγούδι της ΓΟΥΙΤΝΙ ΧΙΟΥΣΤΟΝ το ΜΠΟΝΤΥΓΚΑΡΝΤ το τραγουδούσε και ο ΤΆΚΗ ΜΑΣ .Οταν άρχισε να το τραγουδά ,οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι εκπαιδευτικοί ΑΠΟΡΗΣΑΝ καί μας κάλεσαν  για τους εξηγήσουμε το πως και γιατί είχε αυτήν την ικανότητα.

Και τους αναφέραμε ολα τα παραπάνω.

Για να σας δώσουμε την πληροφορία οτι ο ΤΑΚΗΣ ΜΑΣ απο την γνώση των τραγουδιών εχει ενα τέτοιο λεξιλόγιο που πολλές φορές μας εκπλήπει.

Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη "υπερβολική" μπορούμε να πούμε γνωρίζοντας οτι μπορει να εκπλήξει κάθε φιλόμουσο,τ ρεπερτόριο του περιλαμαβάνει ολη την υπαρκτή μουσική γκάμα ξεκινώντας απο τα καθαρόαιμα δημοτικά, τα πανυγυργιωτικα  δημοτικά, ρεμπέτικα κλασσικά έως και ρεμπέτικα εκλεκτικά, όλο το φάσμα του έντεχνου και λαικού τραγουδού καθώς και κλασική μουσική.

Οι μουσικές του γνώσεις μας εκπλήτουν και εμας ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ γαιτί αυτά  όλα είναι κυριολεκτικά η ζωή του.

Και αυτό όχι τώρα που έχει την ηλικία των 40 χρόνων και 9 μηνών αλλα απο την ηλικία των 8-10 χρόνων του , για να μην υπερλογάρουμε η βοήθεια στο λεξιλόγιο του ήταν και απο την συμμετοχή τους στην εξέλιξη των χρόνων και των ξαδελφών του, ένδεκα τον αριθμό, που είχε διαφορά  απο 1,5 εως και 10 χρόνια και ζούσαμε ουσιαστικά σε μια "οικογενειακή κατοικία".

Ολα αυτά συνέβαλαν στην ανάπτυξη ακόμα και ενός όχι καθώς πρέπει λεξιλογίου.

Η εφαρμογή της αρχαίας ρήσης "ουδέν καλόν αμιγέσ κακού" στην απόλυτη εφαρμογή της.

Συμπερασματικά ΜΙΛΑΤΕ - ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΥ -Μ ΠΟΛΥ η καλύτερη συμβουλή .

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες για την παραπέρα πορεία σας.

Λεβάδεια  01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

κος ΣΩΤΗΡΗΣ

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.