Πότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε λογοθεραπεία;

Εικόνα Dimi Bor

Ειμαι η μαμα του Αγγελου. Ο αγγελος ειναι 26 μηνων και εχει συνδρομο Ντάουν. Θα ηθελα να ρωτησω ποτε συνηθίζεται να ξεκινάει ενα παιδι λογοθεραπεια. Ο αγγελος λεει μαμα, μπαμπα, μαμ, απα, παπ (παπους) και μιμειται 4 με 5 ηχους ζωων. Επισης, τονιζει διαφορετικα (ερωτηματικα η με εκπληξη η ανυπομονησια) και λεει μαμα μαμ ή μαμα απα. Επίσης δειχνει πολυ καλα και καταλαβαινεις τι ακριβως ζηταει η λεει. Γνέφει ναι και οχι. Προβληματα μασησης κατάποσης και εντονης σιελορροιας δεν υπαρχουν. Η λογοθεραπευτρια που τον ειδε στους 6 μηνες, 1 ετους, 18 μηνων και 25 μηνων μας δωσε καποιες ασκησεις (διαφορετικες καθε φορα) και συμβουλες αλλα θεωρει οτι δεν μπορει να επεμβει ακομα. Ισως στα 2,5 (έτη).

Εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα σας. Που μπορει η πως μπορει καποιος να μαθει βασικα πραγματα για την ελληνικη νοηματική γλωσσα; Εχω ενα αγορακι με Τρισωμια 21 και σκέφτηκα μηπως βοηθηθει ετσι η επικοινωνια μας. Ευχαριστώ πολυ.

Down και πρόβλημα ακοής

Εικόνα Dimi Bor

Αγαπητοί συνοδοιπόροι, το μωράκι (25 ημερών) με σύνδρομο Down φαίνεται να μην αντιδρά στους ήχους. Αντίθετα έχει πολύ καλή βλεμματική επαφή. Σας έχει τύχει; Δεν ακούει; Δεν αντιδρά; στην πρώτη εξέταση ωτοακουστικων εκπομπών τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και θα ξανά κάνουμε πάλι σε 20 μέρες.

Πάνω που είχαμε αρχίσει να αποδεχόμαστε το σύνδρομο έχουμε πέσει πάλι στην κόλαση... Και αν δεν ακούει;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.