Εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα σας. Που μπορει η πως μπορει καποιος να μαθει βασικα πραγματα για την ελληνικη νοηματική γλωσσα; Εχω ενα αγορακι με Τρισωμια 21 και σκέφτηκα μηπως βοηθηθει ετσι η επικοινωνια μας. Ευχαριστώ πολυ.

Σχόλια

Κανείς;

Εικόνα Dimi Bor

Κανείς;

Γιατί να μάθετε νοηματική;

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Στο ΚΕΑΤ στη Καλλιθεα ειναι δωρεαν αλλα εχει αναμονή. Αλλα γιατι να μαθετε νοηματικη;; Το μικρουλι δεν εχει λογο;;

Σχετικά με την εκμάθηση νοηματικής γλώσσας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί με Σύνδρομο Down να μάθει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης επικοινωνίας MAKATON, το οποίο δεν έχει συντακτικό αλλά νοήματα — με βάση εννέα στάδια, τα οποία το παιδί και ο γονεας μπορούν να μάθουν ένα - ένα.

Πάντως, αν θέλετε να έχετε μία σαφή εικόνα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μπορούμε να σας στείλουμε μέσω ΕΛΤΑ από τη Bιβλιοθήκη "ΔΙΑΝΟΗΣΗ" του noesi.gr τον ακόλουθο τίτλο:

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. "Νόημα": Λεξικό Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (εκδ. 1η). Αθήνα: Καστανιώτης - Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

    Πρόκειται για ένα DVD-ROM με το Λεξικό της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Αν θέλετε στείλτε μας μία ταχυδρομική διεύθυνση από την σελίδα επικοινωνίας www.noesi.gr/contact για να σας το ταχυδρομήσουμε.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Δ/ντής NOESI.gr

Επικοινωνία με νοηματική γλώσσα

Εικόνα Dimi Bor

Χρονια Πολλα και υγεια σε ολους. Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας. Ο μικρος ειναι 9 μηνων αλλα επειδη συνηθως ο λογος τους αναπτυσσεται αρκετα αργά και δυσκολεύει η συνεννόηση. Ψάχνοντας λοιπον ειδα οτι στο εξωτερικο τα παιδια με συνδρομο διδασκονται απο πολυ νωρις την νοηματικη και ετσι με βασικα σηματα μπορουν να επικοινωνησουν τις αναγκες τους. Το συστημα Makaton το εχω ακουσει και θα το κοιταξω περισσοτερο, αν θεωρειτε απο την εμπειρια σας οτι θα μας βοηθησει περισσοτερο. Είναι κάτι διεθνες; Υπαρχουν και στο YouTube καποια βιντεακια αλλα δεν ειναι ελληνικα. Θα σας επικοινωνησω τη διευθυνση σας αυριο για να μου στειλετε το dvd που αναφερετε. Και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.