Εκμάθηση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Εικόνα Dimi Bor

Καλημερα σας. Που μπορει η πως μπορει καποιος να μαθει βασικα πραγματα για την ελληνικη νοηματική γλωσσα; Εχω ενα αγορακι με Τρισωμια 21 και σκέφτηκα μηπως βοηθηθει ετσι η επικοινωνια μας. Ευχαριστώ πολυ.

Σχόλια

Κανείς;

Εικόνα Dimi Bor

Κανείς;

Γιατί να μάθετε νοηματική;

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Στο ΚΕΑΤ στη Καλλιθεα ειναι δωρεαν αλλα εχει αναμονή. Αλλα γιατι να μαθετε νοηματικη;; Το μικρουλι δεν εχει λογο;;

Σχετικά με την εκμάθηση νοηματικής γλώσσας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί με Σύνδρομο Down να μάθει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί το πρόγραμμα ανάπτυξης επικοινωνίας MAKATON, το οποίο δεν έχει συντακτικό αλλά νοήματα — με βάση εννέα στάδια, τα οποία το παιδί και ο γονεας μπορούν να μάθουν ένα - ένα.

Πάντως, αν θέλετε να έχετε μία σαφή εικόνα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μπορούμε να σας στείλουμε μέσω ΕΛΤΑ από τη Bιβλιοθήκη "ΔΙΑΝΟΗΣΗ" του noesi.gr τον ακόλουθο τίτλο:

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. "Νόημα": Λεξικό Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (εκδ. 1η). Αθήνα: Καστανιώτης - Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

    Πρόκειται για ένα DVD-ROM με το Λεξικό της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Αν θέλετε στείλτε μας μία ταχυδρομική διεύθυνση από την σελίδα επικοινωνίας www.noesi.gr/contact για να σας το ταχυδρομήσουμε.

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Δ/ντής NOESI.gr

Επικοινωνία με νοηματική γλώσσα

Εικόνα Dimi Bor

Χρονια Πολλα και υγεια σε ολους. Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας. Ο μικρος ειναι 9 μηνων αλλα επειδη συνηθως ο λογος τους αναπτυσσεται αρκετα αργά και δυσκολεύει η συνεννόηση. Ψάχνοντας λοιπον ειδα οτι στο εξωτερικο τα παιδια με συνδρομο διδασκονται απο πολυ νωρις την νοηματικη και ετσι με βασικα σηματα μπορουν να επικοινωνησουν τις αναγκες τους. Το συστημα Makaton το εχω ακουσει και θα το κοιταξω περισσοτερο, αν θεωρειτε απο την εμπειρια σας οτι θα μας βοηθησει περισσοτερο. Είναι κάτι διεθνες; Υπαρχουν και στο YouTube καποια βιντεακια αλλα δεν ειναι ελληνικα. Θα σας επικοινωνησω τη διευθυνση σας αυριο για να μου στειλετε το dvd που αναφερετε. Και παλι σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.