Θεατρική παράσταση: Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου

Θεατρική πρεμιέρα για το Σωματείο Φάσμα από τη θεατρική ομάδα «Ανέμη»
Κυρ, 27/05/2018 - 21:15

Η θεατρική ομάδα «Ανέμη» προσφέρει την πρεμιέρα του «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου για την ενίσχυση του Σωματείου Φάσμα Γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα σπάνιο έργο του Μολιέρου, καθώς και να ενισχύσετε την προσπάθεια Δημιουργία Κέντρου Δραστηριοτήτων για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στη Κορινθία, με προαιρετική εισφορά στο Σωματείο μας. 

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Λουτράκι στην Κυριακή 27/05/2018 στις 21:15, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Θεατρική παράσταση: Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου – Θεατρική πρεμιέρα για το Σωματείο Φάσμα από τη θεατρική ομάδα ΑΝΕΜΗ.

Είσοδος ελεύθερη — με προαιρετική συνεισφορά 3 ευρώ για τους σκοπούς του Σωματείου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Σωματείο ΦΑΣΜΑ στον Οδηγό υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" του NOESI.gr στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/fasma.

Λίγα λόγια για το έργο απο τον σκηνοθέτη Στάθη Τσολάκη:

Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου, είναι το λιγότερο παιγμένο έργο του μεγάλου Κωμωδιογράφου. Όχι γιατί υστερεί σε θεατρική αξία , αλλά ίσως γιατί από πολλούς , έχει καταταχθεί στα έργα που απλά πραγματεύονται τη συζυγική απιστία και τη ζήλεια.

Σε ένα πρώτο επίπεδο ανάλυσης, αυτό είναι το θέμα που επιτρέπει στο δημιουργό να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας. Σ` ένα δεύτερο επίπεδο, το έργο αυτό είναι το πιο σκληρό και ταξικό έργο του Μολιέρου που θίγει ένα διαχρονικό θέμα στην ανθρώπινη ιστορία: «ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ». Όποιος κατέχει πλούτο και εξουσία, κινεί τα νήματα και επηρεάζει – καθορίζει τις ζωές των άλλων. Το χαρακτηριστικό που ορίζει τη διαφορά του έργου από τα πιο παλιά θεατρικά είδη, είναι πως τα πρόσωπα, είναι φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σε ένα συνεχώς κλιμακούμενο , παιχνίδι ρόλων.

Τι καθιστά όμως τον Ζωρζ Νταντέν, υψηλή κωμωδία; Σ` αυτό το έργο, έχουμε να κάνουμε με τύπους , παρά με χαρακτήρες. Όπως και στη φάρσα, έτσι κι εδώ έχουμε να κάνουμε περισσότερο με τύπους παρά με χαρακτήρες. Ο Ζηλιάρης , η Πεθερά, ο Όμορφος Ευγενής, ο Πεθερός. Αυτά τα πρόσωπα, είναι φορείς ταξικής συμπεριφοράς. Η εξαπάτηση και η εκμετάλλευση, είναι οι ψυχολογικές καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας του έργου.

Περισσότερα στην πρεμιέρα...

fasmakorinthos@gmail.com
τηλ 6950744914

Εξώφυλλο του Οδηγού υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr.Μάθετε περισσότερα για το Σωματείο "ΦΑΣΜΑ" στον Οδηγό υπηρεσιών στην ιστοσελίδα noesi.gr/pronoise/fasma
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.