Ευθύμης

Εικόνα ninikos
Καλησπέρα σε όλους, πάντα είμαι δύσκολος στην έκφραση, αλλά θα το ξεπεράσω... Είμαστε γονείς ενός γλυκύτατου και πανέξυπνου μικρούλη που έλεγε ενάμισυ έτους το τρίγωνο "νινίκο" (εξ ού και η ονομασία), ήξερε τις μάρκες των αυτοκινήτων, ΟΛΕΣ, τα γράμματα της αλφαβήτα,τα νούμερα μέχρι το 10, αλλά τόσο δύσκολος στην συναναστροφή του με τά άλλα παιδάκια, να εννοεί να μή φοράει μπλούζες με "κουμπάκια" στα 4 χρόνια του γιατί τον "τσιμπάνε" και όταν λέει "παντελόνι" εννοεί παντελόνι, όχι φόρμα (ο αιώνιος πρωινός τσαμπουκάς πρίν τον παιδικό σταθμό).

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (μετα από αφαίρεση θηλώματος χοριοειδούς πλέγματος)

Εικόνα angel
Με τον όρο "Αγγελος" εννοω την κόρη μου που τώρα είναι 2 ετών. Όταν την πρωτοαντίκρισα ήμουν τόσο ευτυχισμένη που κρατούσα στα χέρια μου ένα "γερό μωρό" ήταν ότι ήθελα.

προς elena - cyprus

Εικόνα Effie
Καλημέρα. Καταλαβαίνω τη ψυχολογία σου, είναι ατέλειωτα τα "γιατί;" και ακόμη περισσότερα τα "γιατί σε μένα;" Επίσης, είναι αφόρητες οι αναρίθμητες και μπερδεμένες σκέψεις τη νύχτα τόσο για το να κάνουμε το καλύτερο για το παρόν του παιδιού μας όσο και για το τί του επιφυλάσσει το μέλλον. Επειδή οι καταστάσεις των ιδιαίτερων και χαρισματικών παιδιών μας είναι χρόνιες απαιτείται και τεράστια υπομονή. Και κάθε μέρα που περνάει χωρίς να παρατηρήσουμε στο παιδί μας κάποια θετική αλλαγή είναι σκότωμα! Νομίζω ότι ο χρόνος είναι εχθρός μας.

Ερώτηση

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει θεραπείες για την αποκατάσταση της παραπληγίας. 'Η την κάλυψη για την πιθανότητα να ξαναπερπατήσει κάποιος;

4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!

Εικόνα autism-parents-act

Η συλλογή υπογραφών στο πλαίσιο της προσπάθειάς APA ολοκληρώθηκε! Συλλέχθηκαν 4.563 υπογραφές, σε 766 σελίδες! Η επίσημη κατάθεση του αιτήματος σε Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ήδη γίνει.

 

Αναζητούμε Κέντρο για άτομο με ελαφρά νοητική υστέρηση

Εικόνα naf
Η αδερφή μου, 36 ετών, πάσχει απο ηπιας μορφής νοητική υστέρηση. Δυστυχώς, λόγω πολλών οικογενειακών προβλημάτων η κατάσταση δεν διαγνώστηκε ούτε και αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.

Ξενώνας παιδιών με ειδικές ανάγκες

Εικόνα me3paidia
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους σας... Θα ήθελα, σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει να μου πει αν υπάρχει, στην Ανατολική Θράκη ή εκτενέστερα στη Βόρεια Ελλάδα, ξενώνας φιλοξενείας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ηλεκτρονικός δάσκαλος για αυτιστικά παιδιά

Εικόνα ligeri
Έναν ηλεκτρονικό δάσκαλο, που θα εκπαιδεύει τα αυτιστικά παιδιά σε θέματα αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, μπορούν πλέον να «προσλάβουν» δεκάδες οικογένειες.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.