Ειδικά Γυμνάσια / Σχολές

Εικόνα 3boyzmama
Έχω ένα παιδάκι 12 ετών με ήπια νοητική υστέρηση. Πάει στο ειδικό δημοτικό Αγίου Δημητρίου, όπου μού είπαν για κάποια είδική Τεχνική Σχολή. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτά τα σχολεία? Που πάει κανείς μετα το ειδικό δημοτικό? Το παιδί δέν θα μπορούσε να φοιτήσει σε κανονικό Γυμνάσιο. Μένουμε στα νότια προάστια. Θα με βοηθούσατε πολύ με ότι πληροφορίες η σχόλια έχετε. Σας ευχαριστώ.

Σχόλια

Γενικά, μετά το Ειδικό Δημοτικό σχολείο...

Εικόνα D.Mariliza
σε επίπεδο τεχνικών όπως λέτε δομών υπάρχει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο (παλιά λεγόταν ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α΄Βαθμίδας). Η φοίτηση απευθύνεται σε παιδιά με ήπια νοητική υστέρηση και διαρκεί 5 χρόνια. Στην περιοχή που κατοικείτε δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι ανάλογο. Θεωρώ ότι θα σας βοηθούσε να αποφασίσετε μία συνάντηση με τη διεπιστημονική ομάδα του σχολείου σας. Κοιν. Λειτουργός- Ψυχολόγος κλπ θα σας ενημερώσουν σχετικά με την πορεία του παιδιού σας και για τις δομές που υπάρχουν μετά το Ειδικό Δημοτικό. Καλή συνέχεια. Φιλικά, dmariliza
like0

Ψάχνω ειδικό δημοτικό σχολείο

Εικόνα ASPASIA
Εχω ενα παιδάκι 6,5 ετών με αυτισμό. Δεν χαρακτηρίζεται από νοητική στέρηση, αλλά από διαταραχές στην επικοινωνία και στην συμπεριφορά. Μένω Αργυρούπολη , ψάχνω για ειδικό δημοτικό και βρήκα στο internet το ειδικό δημοτικό σχολείο Αγ.Δημητρίου. Μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπειρία είτε από το συγκεκριμμένο σχολείο είτε από κάποιο άλλο ειδικό δημοτικό σε κοντινή περιοχή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
like1

Το πεδισας μετα το ειδικο

Εικόνα ΒΟΥΒΟΥΣΙΡΑΣ ΒΑΣΗΛΙΣ
Το πεδισας μετα το ειδικο σχοληο θα πρεπι να παη σε τεχνικο σχολιο οπου εκι θα μαθει μια τεχνι οπος ζογραφικη οτιδιποτε εχι σχεσι με την κινης χεριον.
like1

Ειδικό Δημοτικό Αγ. Δημητρίου

Εικόνα ASPASIA
Παρακαλώ, διάβασα το μηνυμα από την 3boyzmama στις 4/3/2011 με το 12 ετών παιδάκι στο ειδικό δημοτικό Αγ.Δημητρίου. Δημοσίευσα αγγελία με το όνομα ASPASIA στις 8/3/2011 για το αγοράκι μου 6,5 ετών που έχει αυτισμό και ενδιαφέρομαι για το Ειδικό Δημοτικό Αγ.Δημητρίου. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ότιδήποτε θα βοηθούσε λόγω της προσωπικής σας εμπειρίας? Αυτές τις μέρες θα πάω επίσης από κοντά να γνωρίσω και να μιλήσω με τον διευθυντή. Ευχαριστώ
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.