Ο γιος μου έχει διαγνωσθεί με ήπιο σύνδρομο Asperger και ήπιο σύνδρομο Tourette

Εικόνα Konst.Christ

Γειά σας, ο γιός μου 9 χρονών έχει διαγνωσθεί με ήπιο σύνδρομο Asperger (φάσμα αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας) και ήπιο σύνδρομο Tourette από παιδοψυχίατρο. Τον τελευταίο χρόνο κάνει ψυχοθεραπεία και θα τον ξεκινήσουμε σύντομα με εργοθεραπεία αφού στο παρελθόν έκανε πάλι εργοθεραπεία χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Εμείς οι γονείς του κάνουμε συμβουλευτική γονέων.

Στο σπίτι έχει πολλά νεύρα με εμάς τους γονείς του και την αδερφή του που είναι 2.5 χρονών. Όταν θυμώνει πολύ δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και φτάνει σε σημείο να χειροδικήσει εναντίον μας. Από την ηλικία των 7 χρονών ξεκίνησε να εμφανίζετε το σύνδρομο Tourette και ταλαιπωρείτε πολύ από αυτό όταν είναι σε έξαρση με έντονα φωνητικά και σωματικά τικ.

Επίσης ο γιος μου έχει έντονα αισθητηριακά προβλήματα τρώει συγκεκριμένα φαγητά και ποτέ δε θέλει να χρησιμοποιήσει το πιρούνι. Όταν του δίνουμε πιρούνι από τα νεύρα του είναι ικανός να πετάξει το πιάτο του φαγητού του κάτω. Και η συμπεριφορά του απέναντι στην οικογένεια του δεν είναι η καλύτερη. Δεν έχει καλούς τρόπους και όσο και να προσπαθούμε εμείς να του πούμε τι είναι το σωστό να κάνει οι προσπάθειες μας δεν ευδοκιμούν.

Από την άλλη στο σχολείο είναι ένα άλλο παιδί κλειστό, ντροπαλό και πολύ καλός μαθητής χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους συμμαθητές του. Στο σχολείο κάνει παρέα με ένα αγόρι από την τάξη του με μαθησιακές δυσκολίες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος άλλος γονιός στην ομάδα που το παιδί του να έχει διαγνωσθεί με αυτά τα δυο σύνδρομα να ανταλλάξουμε απόψεις. Σας ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνος

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.