Ο γιος μου έχει διπολική διαταραχή

Εικόνα Svitlana Klyuchnyk

Ο γιος μου έχει διπολική διαταραχή. Το προηγούμενο διάστημα ΚΕΠΑ του έβγαλε 67% ποσοστό αναπηρίας. Δεν μπόρεσε όμως να πάρει επίδομα πρόνοιας, γιατί είναι από την Ουκρανία. Τώρα οι γιατροί του λένε να περάσει ξανά ΚΕΠΑ και λένε ότι έχει δικαίωμα στη σύνταξη πρόνοιας. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τι δικαίωμα έχει το παιδί μου, γιατί δεν έχει άλλους πόρους.

Σχόλια

Η γνώμη μου είναι να καλέσετε αρχικά στο ΟΠΕΚΑ

Εικόνα Mihail Kar

Γειά σας

Η γνώμη μου είναι να καλέσετε αρχικά στο ΟΠΕΚΑ που είναι ο οργανισμός που χορηγεί τα προνοιακά επιδόματα και να τους εξηγήσετε αναλυτικά το πρόβλημά σας. Δείτε www.noesi.gr/pronoise/opeka

Αν σας πούνε ότι πρέπει να μιλήσετε και να συνεννοηθείτε με τα ΚΕΠΑ θα πρέπει να μπείτε στο site του ΕΟΠΥΥ και να στείλετε εκεί αναλυτικά την ερώτηση σας στην υπηρεσία ΚΕΠΑ του ΕΟΠΥΥ. Σας απαντάνε γραπτώς σχετικά άμεσα εντός 2-3 ημερών μπορεί και πιο σύντομα. Αν σας απαντήσουν και δε καταλάβετε τι σας λένε. Θα ξαναμπείτε στο ίδιο site και θα κλείσετε ραντεβού για να τους ρωτήσετε από κοντά. Αν δε ξέρετε πως θα κάνετε αυτά που σας λέω στείλτε μου στο E-mail για να σας γράψω πως θα τα κάνετε την ερώτηση και πως θα κλείσετε το ραντεβού. Αυτά γίνονται μέσα από το site του ΕΟΠΥΥ.

Να είστε καλά και καλή υπομονή

like0

Επίδομα

Εικόνα Θάνος Γαλάνης

Καλησπέρα σας,

Θεωρώ ότι πρέπει να απευθυνθείτε στο ΚΕΠΑ που ανήκετε. Εκεί θα σας πουν ακριβώς ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε. Για να σας δεχτούν όμως στο ΚΕΠΑ θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού από την σελίδα τους. 

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

like1

Προνοιακά επιδόματα

Εικόνα Sophia

Καληαπερα ειμαι διπολικη. Εργάζομαι κανονικά αλλά  έχω μια αστάθεια και, γενικώς, δεν μπορω να στεριωσω σε σουλεια τελευταία χρόνια.

  • Μπορείτε να μου πείτε αν δικαιούμαι κάποιο επιδομα παρα το γεγονός ότι εργαζομαι;; 

Μου είχε πει ένας ασθενής στο «Αιγινήτειο» ότι δεν παίζει ρόλο αν εργαζομαι ή οχι στο να παρω το επιδομα;;

 

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.