Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα εδώ στη Σιφνο. Στείλανε για παράλληλη στήριξη μια νηπιαγωγο, η οποία ούτε ήταν ειδική παιδαγωγος και ούτε ήθελε κανονικά να αναλάβει και η οποία ένα μήνα πριν τη λήξη της χρονιάς παίρνει αναρρωτική άδεια και δεν ξέρουμε ποτέ θα γυρίσει... Μπορείτε να μου πείτε πώς καλύπτεται το παιδί;

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη δημόσιο σχολείο

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Να έρθετε σε μία πρώτη επαφή με το σχολείο, τη δασκάλα του παιδιού και την Διευθύντρια\ντή ώστε μήπως υπάρχει η δυνατότητα από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης να στείλουν άτομο. Ωστόσο  αν ένα παιδί που έχει γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη μείνει χωρίς συνοδό δεν αποβάλλεται σε καμία περίπτωση από το σχολείο. Συνεδριάζει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και αποφασίζει αν υπάρχει ζήτημα για το αν θα μείνει ή όχι. Στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει κατανόηση και βρίσκεται λύση, είτε με την βοήθεια του τμήματος ένταξης είτε με την ανάληψη της ευθύνης από τον δάσκαλο της τάξης σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ακραία ζητήματα βίαιης συμπεριφοράς, τα οποία καθιστούν επικίνδυνη την ύπαρξη του παιδιού στο σχολείο για τον ίδιο ή άλλους μαθητές. Οπότε η στενή συνεργασία με το σχολείο είναι βασική για το καλό του παιδιού ούτως ή άλλως. Φυσικά και προβλέπεται η παρουσία του κηδεμόνα ως συνοδού σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.