Πιθανότατα πάσχω από Άσπεργκερ, έχω άμεση ανάγκη εύρεσης δομής με παροχή στοιχείωδους σίτισης / στέγης

Εικόνα Ηelp Μe

Καλημερα σας και συγχαρητηρια για τη σελιδα σας! Ειμαι αντρας 27 χρονων, διαμενω Αθηνα και ζητω συγνωμη τοσο για το μεγαλο μηνυμα οσο και για το θεμα που σας ανοιγω. Ηθελα απλα να παρω το θαρρος και να ζητησω μια βοηθεια. Υπαρχουν αρκετες ενδειξεις οτι πασχω απο συνδρομο Asperger ή καποιας μορφης ΔΑΦ. Ειχα υποστει ψυχολογικη βια και απειλες απο δύο κοντινα συγγενικα μου προσωπα, με απειλες, κακομεταχείριση και μετα βιας κλεισιμο στο σπιτι, καταλαβαινοντας πραγματα χωρις να ειμαι ομως ποτε για αυτα ικανος να αντιδρασω.

Υπαρχει αμεση αναγκη λογω οικονομικών προβληματων.

  • Ψαχνω καταφυγιο σε μια δομη σε οποιαδηποτε πολη ακομα και εκτος Αθηνων για να ξεκινησω διαδικασιες τις οποιες δεν θα ηθελα να σας αναφερω λεπτομερως απο εδω...

Ντρεπομουν να σας μιλησω για κατι τετοιο, για να μην απωθουσα κοσμο. Λογω βιωματων και εξαναγκασμων, νιωθω σαν να υπεστην ενα ειδος αναπτυξιακης αλλα και οργανικης σωματικης βλαβης. Πρακτικα, εχω εξ ορισμου υπογραψει την αποτυχια μου και δεν μου βγαινει να μιλησω. Διαθετω μονο ενα μικρο ποσο απο κληρονομια του θανοντα πατερα μου, με τον οποιο ευτυχως ειχα παντα καλες σχεσεις αλλα τελικα "εφυγε" πριν 3 χρονια. Με αυτο πληρωνω τα απαραιτητα, οπως φθηνα τροφιμα, ειδη υγιεινης και μεσω διαδικτυου ρευμα και νερο. Μου φτανει μονο για 1,5 μηνα.

Δεν θα ηθελα να παρω τη θεση απο ατομα με περισσοτερο αναγκη απο μενα και γνωριζω οτι το site σας μπορει να μην εχει να κανει αμεσα με ενα τετοιο θεμα. Αντιμετωπιζα επι αρκετους μηνες ενα οικογενειακο προβλημα ενδοικογενειακης βιας, υφισταμενος ψυχολογικο εξαναγκασμό και κακομεταχείριση εσκεμμενα απο μια διαταραγμενη και αστοιχειωτη νοητικα μανα και εναν νταη, τον αδελφο της.

Σας παρακαλω, ειναι πλεον θεμα επιβιωσης να βρω στεγη. ΔΕΝ με βοηθησε κανενας. Ουτε καν οι αρχες... Στην πραξη ειμαι ανικανος τοσο για αυθορμητη και φυσιολογικη ομιλια, οσο και για χειρωνακτικη εργασια. Χρειαζομαι απαραιτητα μια επισημη γνωματευση απο εναν εξειδικευμενο κλινικο ψυχολογο. Δεν εχω καποιο αλλο προβλημα. Ζω σε δικο μου διαμερισμα, χωρις νοικι, αλλα θελω να φυγω εδω και αρκετα χρονια απο 'δω μεσα. Θα ηθελα να διαμεινω αμεσα σε ενα ασφαλες μερος, ειτε μεχρι να βγαλω ενα επιδομα απο την προνοια ειτε προς αναζητηση διαμονης και φαγητου με ανταλλαγμα μια απλη εργασια.

Δεν νιωθω ανετα σε κοινοβιο χωρο και δεν θα ηθελα να κανω φιλους, παρεες, σχεσεις κλπ. Ετοιμαζα σταδιακα το μηνυμα για να ζητησω βοηθεια εδω και καιρο. Θα πηγαινα οπουδηποτε αρκει να ενιωθα τη στοιχειωδη ασφαλεια και να μην υφισταμαι σχεδον προβλημα υποσιτισμου οπως τωρα. Ολοι προσπαθουσαν να το γελοιοποιησουν και ελεγαν οτι παντα εγω τα παραλεω. Ακομα και να γινοταν να μιλησω, δεν μπορω να αποδειξω σε κανεναν το προβλημα και το τι εχω πραγματικα... Ειναι γεματοι μισος και προκαταληψη κι εγω επι χρονια σε αδιεξοδο...

Απευθυνθηκα και στην ενωση "AutismHellas" οπου μου εγραψαν πως στην Ελλαδα δεν υπαρχουν καταλληλες ειδικες δομες, ουτε σε λεγομενες ΜΚΟ ή στο δημο κλπ, και αυτες οι ελαχιστες ειναι για αλλου τυπου και για περιορισμενο χρονικο διαστημα με κριτηρια... Και στην Ελλαδα δεν αναγνωριζουν ευκολα το εν λογω συνδρομο σε ενηλικες. Αυτα που σκεφτομαι, δεν μπορω να τα πω προφορικα και δεν στροφαρω σε συνομιλιες.

Περναει καιρος για να συνειδητοποιησω ψυχραιμα τι ειχε συμβει και τι επρεπε να ειχα πει, που αν ελεγα τοτε, θα ημουν εκ των πραγματων τελειωμενος απο τον αλλον... Δεν μπορω να λειτουργησω εδω περα φυσιολογικα. Η φωνη δεν βγαινει, τα χανω με τον κοσμο και εμφανιζω αθελα μου περιορισμενη χρηση λεξεων και εκφρασεων. Σε απομονωμενο και ησυχο περιβαλλον, το προβλημα υφισταται αλλα λειτουργω καλυτερα.

Εχω πληρη επιγνωση για το τι σας γραφω.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Θα μαζευα με βοηθεια οσα εγγραφα χρειαζοταν για να αποδειξω το προβλημα. Αλλα εδω περα, ετοιμος να μεινω χωρις λεφτα κι απο μονος μου, ειναι αδυνατο.

Ειμαι στη διαθεση σας αν χρειαζεστε διευκρινισεις.

  • Ειμαι καθαρος, δεν εχω προς το παρον θεμα σωματικης υγιεινης κι ουτε πασχω απο τιποτα αλλο.
  • Θα μπορουσα να συνομιλησω μεσω μηνυματων και απο κοντα, αν δεν μου βγει, νοηματικα. Στο τηλεφωνο ειναι ανεφικτο.
  • Αν το επιτρεπετε, θα σας εδινα κι ενα email για οσα στοιχεια δεν μπορω να σας αναφερω δημοσια.
  • Δεν ειχα αλλου ειδους θεμα, ουτε ουτε προκαλεσα ποτε σε κανεναν προβλημα.
  • Δεν θελω να ενοχλησω οπως σας ειπα αλλο κοσμο, ουτε να κανω επαφες.
  • Θα ηθελα να ειμαι οσο το δυνατον πιο διακριτικος.
  • Μπορω να σας αναφερω οποια πληροφορια η οτιδηποτε αλλο σας ειναι απαραιτητο, ειτε εδω ειτε απο mail. 

Οποτε δειτε αυτο το μηνυμα και θελησετε, στειλτε μου σας παρακαλω μια απαντηση. Συγνωμη και παλι για το ξαφνικο αυτο μηνυμα. Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο!! Με εκτιμηση.

Σχόλια

Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με τη σελίδα

Εικόνα Elandroniki

Προσπάθησε να επικοινωνήσει με την σελίδα ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ. Εύχομαι να βοηθηθείς. 

like102

Δομή στο Μεσολόγγι

Εικόνα Γεώργιος Παπαγεωργίου

Υπάρχει δομή στο Μεσολόγγι για διαμονή σίτιση κ.ά.,  είναι κορυφαίο!

Παναγία Ελεούσα, λέγεται θα βρεις πληροφορίες και από εδώ μέσα, αλλά και στο ίντερνετ.

like102

Ένας Άσπεργκερ αν μείνει μόνος

Εικόνα Maria Iannari

Ένας Άσπεργκερ αν μείνει μόνος και δε εχει από πουθενα στήριξη μπορεί να πάει καπου κι να 'χει καπου να ζει και φαΐ;;;

like103

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.