Neuroprotek και αυτισμός

Εικόνα Maria P.

Καλησπέρα σε όλους τους γονείς που έχουμε αυτά τα καταπληκτικά παιδιά που δίνουν νόημα στη ζωή μας, δύναμη στην ψυχή μας και αγάπη στην καρδιά μας. Είμαι κι εγώ μαμά αυτιστικού παιδιού και πρόσφατα έμαθα για ένα σκευασμα που ονομάζεται Neuroprotek. Είναι τελείως φυτικό και χωρίς παρενέργειες που όπως μου είπε και ο κύριος Θεοχαρίδης (εξαίρετος επιστήμων και δημιουργός του σκευάσματος αυτού) είναι κατασκευασμένο από πυρηνέλαιο και λουτεινόλη που βοηθά στην καταπολέμηση της οξείδωσης του εγκέφάλου αυτών των παιδιών.

  • Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Εγώ είναι η αλήθεια τα παρήγγειλα και σήμερα έδωσα στην κόρη μου τη δευτερη κάψουλα. Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο γιατί δεν παίρνει το παιδί κανένα φάρμακο αλλά το βλέπω σαν βιταμίνες και μου είναι πιό εύκολα αποδεκτό.

  • Ξέρει κάνεις κάτι γι αυτό?

Σχόλια

Maria p, ο κύριος Θεοχαριδης τι επιστημών είναι;

Εικόνα Ιωάννα
Ο κύριος θεοχαριδης τι επιστημών είναι; Γιατρός; Και το σκευάσματα γιατί να κάνει μόνο για τους εγκεφαλους των αυτιστικων παιδιών και όχι για όλους;ρωτάω δεν ξέρω...μόνο ο εγκέφαλος αυτών των παιδιών οξειδωνεται? όλων μας πιστεύω ότι οξειδωνεται ο εγκέφαλος απο την διατροφή και γενικότερα απο το περιβάλλον!! Πες περισσότερα για αυτόν τον γιατρό κ για το σκευάσμα, ποια εταιρία το παράγει και το διακινεί, έχει έγκριση απο τον ΕΟΦ κτλ και που το βρίσκει κανείς! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
like1

Ο κος Θεοχαρίδης είναι καθηγητής παθολογίας και φαρμακολογίας

Εικόνα Maria P.
Ο κος Θεοχαρίδης είναι καθηγητής παθολογίας και φαρμακολογίας στο πανεπηστήμιο της Βοστώνης και ιδιαίτερα τιμώμενος επιστήμονας στη χώρα μας.Στο youtube μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που έδωσε σε ό,τι αφορά το σκεύασμα αυτό.Προς το παρόν δεν είναι διαθεσιμο στη χώρα μας γιατί κάποια μικρή ποσότητα που έφερε ερχόμενος την περασμένη εβδομάδα ,εξαντλήθηκε αμέσως.Δείτε τη συνέντευξη και θα καταλάβετε.Είμαι κατά των φαρμάκων εφόσων η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και αυτό για να το πάρω για την κόρη μου το μελέτησα πάρα πολύ!Ασφαλώςθα ήθελα κι εγώ κάποιον να μας ενημερώσει καλύτερα και γι αυτό ρώτησα.
like1

Στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν ήδη κάποιοι με επιτυχία

Εικόνα Annap
Στο εξωτερικό το χρησιμοποιούν ήδη κάποιοι με επιτυχία στα παιδία τους (από όσα διαβάζω σχετικά). Μακάρι να υπήρχαν επιστήμονες σαν τον Κ. Θεοχαρίδη που να μπορούσαν να αξιολογήσουν τα παιδιά μας και από την εσω πλευρά τους (π.χ,βιοχημικό έλεγχο, κτλ)και όχι να μας υποδεικνύουν θεραπείες τύπου έργο, λόγο κλ.που κάποιες βοηθούν φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κερδίσουν τα παιδιά μας από μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση!!! Αν γνωρίζει κάποιος αν συνεργάζεται με κάποιον γιατρό ή δέχεται ασθενείς ο καθηγητής Θεοχαρίδης στην Ελλάδα να επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ, Αννα
like1

Καλησπέρα, δώστε μας στοιχεία

Εικόνα markthem
Καλησπέρα, δώστε μας στοιχεία για το youtube και αν είναι εύκολο ορισμένες πληροφορίες παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέτε, αρκεί να είναι αληθινό. Καταλαβαίνετε βεβαίως ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από τις απαραίτητες διευκρινήσεις, προκαλούν καχυποψία.
like1

Αννα και Θέμη

Εικόνα Maria P.
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς σας γιατί έχω ακριβώς τους ίδιους κι εγώ!Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αυτό το σκεύασμα πάρα πολλοί αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το χρησιμοποιούν και πολλές οικογένειες στην Ελλάδα,πλέον.Μίλησα με τον ίδιο τον κύριο Θεοχαρίδη για τουλάχιστον μία ώρα στο τηλέφωνο.Μου πήρε ένα σύντομο ιστορικό του παιδιού και στη κυριολεξία τον έπρηξα τον άνθρωπο μέχρι να πειστώ ότι δεν έχει τίποτα χημικό αυτή η κάψουλα.Είναι τελείως φυτική,πιστέψτε με!Επίσης να σας πώ ότι τα κέρδη όλα από τις πωλήσεις αυτών των σκευασμάτων πηγαίνουν στην Αμερικάνικη εταιρεία ερευνας του αυτισμού ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά.Αν μπείτε στο google και πληκτρολογήσετε το όνομά του θα δείτε και τη συνεντευξη του στο SKAI.Θεοχαρίδης Θεοχάρης είναι το όνομα του.Μπορώ επίσης να σας δώσω και το τηλέφωνο του στην Αμερική για να επικοινωνήσετε μαζί του.
like1

Μαρία, όλα αυτά τα έκανες από το τηλέφωνο;

Εικόνα katerina n.smyrni
Μαρια, ολα αυτα τα εκανες απο το τηλεφωνο; Δηλαδη δεν εχει δει το παιδι ουτε εσενα; Στο παιδι προηγηθηκαν καποιες εξετασεις; Σε επεισε τηλεφωνικως για την ασφαλεια του φαρμακου; Δεν θελω να κρινω ουτε να κατακρινω κανεναν, ουτε καν το γιατρο. Αλλα, προσωπικα δεν θα εδινα ποτε στο παιδι μου κανενα σκευασμα, το οποιο θα ειχα παραγγειλει τηλεφωνικως, ποσο μαλλον εαν δεν γνωριζα προσωπικα ουτε το γιατρο, ουτε καποιον αλλο που ακολουθησε την θεραπεια αυτη. Σε καταλαβαινω απολυτα. Και μεις κανουμε τεραστια προσπαθεια να βρουμε τι νεο κυκλοφορει πανω στον αυτισμο. Αλλα πριν κανεις οτιδηποτε, πρεπει να εισαι κατοχυρωμενη για την ασφαλεια του παιδιου σου. Τελειωνοντας θα σου θεσω ενα ερωτημα. Αν κατι παει στραβα, που δεν το ευχομαι, πώς θα βρεις το δικιο σου;
like1

Κατερίνα, είπα ότι έψαξα τα πάντα γι αυτή την κάψουλα

Εικόνα Maria P.
Είπα ότι έψαξα τα πάντα γι αυτή την κάψουλα. Διάβασα όσα μπορούσα σχετικά και επικοινώνησα με γονείς που το χορηγούν στα παιδιά τους. Αν ήταν κάποιο φάρμακο ασφαλώς και δε θα το τολμούσα. Ορκίστηκα στον εαυτό μου και στο παιδί μου ότι φάρμακα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εφόσων ελέγχω την κατάσταση. Είναι τελείως φυτικές οι κάψουλες και ο άνθρωπος δεν είναι κομπογιαννίτης. Η κόρη μου,είναι 21 χρονών και εγώ μόλις 39. Αυτό σημαίνει ότι από τα 18μου ψάχνω τι μπορώ να κάνω. Αποφεύγω γιατρούς και φάρμακα γιατί απλούστατα τα παιδιά μας δεν είναι άρρωστα. Με αυτή την κάψουλα δύο είναι πιθανά να συμβούν, ή που δε θα κάνει τίποτα ή που θα φανεί ελάχιστη καλυτερευση. Παρενέργειες πάντως ΔΕΝ έχει.
like1

Όπως διαβάζω η κόρη σου ειναι μεγάλη κοπέλα

Εικόνα katerina n.smyrni

Μαρια, οπως διαβαζω η κορη σου ειναι μεγαλη κοπελα. Σε αυτη την ιστοσελιδα, θελω να πιστευω οτι ολοι, σκοπο εχουμε να βοηθαμε ο ενας τον αλλο και οχι να τον κρινουμε. Εσυ πανω απο ολα ξερεις τι ερευνα εχεις κανεις πανω σε αυτο το φαρμακο. Ελπιζω ολα να πανε καλα και πραγματικα να τη βοηθησει. Αληθεια, πως ειναι η κορη σου σε αυτη την ηλικια σε σχεση με το πως ηταν παιδι? Σε ρωταω, γιατι περαν της κορης μου που τωρα ειναι 5,5, εχω και εναν αδερφο ενηλικο. Ευχομαι τα καλυτερα!!!

like1

Έκανα μία μικρή έρευνα στο ίντερνετ

Εικόνα markthem

Έκανα μια μικρή έρευνα στο Internet με τις πληροφορίες που έδωσες, και κατέληξα στην ιστοσελίδα http://www.algonot.com όπου υπάρχει και video του γιατρού (στα αγγλικά), όπου εξηγεί τι είναι αυτό το σκεύασμα και πως δρα στον οργανισμό. Αν και δεν υπάρχουν κλινικά αποτελέσματα, ο γιατρός υποστηρίζει ότι αν χορηγηθεί σε παιδιά κοντά στην ηλικία των 3 ετών μπορεί να βελτιώσει αρκετά την κατάστασή τους. Μαρία πόσο στοιχίζει αυτό το σκεύασμα και πως μπορεί κάποιος να το παραγγείλει;

like1

Κατερίνα μου, σχετικά με την κόρη μου

Εικόνα Maria P.
Η κόρη μου είναι όντως μια μεγάλη κοπέλα πλέον.Είναι πανήψυλη,είναι πανέμορφη και τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά δε διαφέρουν σε τίποτα από συνομήλικα της κορίτσια.Να φανταστείς όταν οδηγάω και την έχω δίπλα μου τα παλικάρια την γλυκοκοιτάνε,και ξέρεις τότε τι λέω από μέσα μου και γελάω,αν την αφήσω μάγκες θα σας δέσει κόμπο.Αυτά για να ξεχνιόμαστε λίγο.Περάσαμε δύσκολα παιδιά,τώρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε ότι αφορά θεραπευτές,συνεδρείες και τόσα πολλά που εμείς δεν ξέραμε.Μας διώχναν από παντού ακόμα και από το ειδικό σχολείο.Δε μας ένοιαζε(κακώς.Μπορούσαμε να τους τρέξουμε αλλά είμασταν τόσο μικροί κι εγώ κι ο άντρας μου)το λατρευαμε τότε όπως και τώρα.Ασε δε που για να βεβαιωθουν ότι το παιδί έχει αυτισμό έφτασε να γίνει 7 χρονών και μετά ............τρεχάτε ποδαράκια μου.Από τότε κάνουμε όλες αυτές τις θεραπείες λόγου,έργου,ψυχής και πάνω από όλα παιδιά αγαπάμε!!!!!Υπομένουμε και επιμένουμε όπως και όλοι σας.Διαβάζω πάντα αυτά που γράφετε και ποτέ δεν επεμβαίνω.Είναι υπερκινητικά κάποια παιδάκια,ναι και το δικό μου ήταν,είναι τρόπος να εκτονωθούν .Με τον καιρό θα ηρεμήσουν μόνα τους.Μη δίνεται φάρμακα στα παιδιά.Δεν είναι άρρωστα.Δεν ξέρουμε από τι προήλθε και δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε με φάρμακα.Κάποια παιδάκια δε μιλάνε.Να ξέρετε ότι δε μιλάνε όχι γιατί πιθανότατα δε μπορούν αλλά γιατί δε τα ενδιαφέρει να μιλήσουν.Κάποια ίσως το καταφέρουν και κάποια άλλα όχι.Η δική μου η κόρη με φώναξε ΜΑΜΑ στα 8της.Δε θα έλεγα ότι μιλάει και τώρα.Μου λέει πάντα τι είναι αυτό που θέλει αλλά όχι παραπάνω.Συνεργάζεται άψογα με τους θεραπευτές της,οτιδήποτε της πω στο σπίτι το κάνει αμέσως και γενικά ωριμάζει όσο περνάει ο χρόνος.Μαθαίνουμε παιδιά να ζούμε έτσι.Είναι τρόπος και σκοπός ζωής.Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό το παιδί.Χωρίς αυτό το αυτιστικό παιδί!!!!!!!!!
like1

Θέμη, τα διάβασα κι εγώ πολλές φορές

Εικόνα Maria P.

Όλα αυτά τα διαβασα κι εγώ πολλές φορές. Η ερευνα και κάποια αποτελέσματα που έχουν πάρει είναι όντως για παιδιά αυτής της ηλικίας και τώρα ερευνούν για παιδιά 6-12. Το κάθε κουτί περιέχει 60 κάψουλες και κοστίζει 30 euro.Εγω το πήρα από μιά πολυκλινική την orthobiotiki αλλά νομίζω ότι έχουν εξαντληθεί. 2103230000 είναι το τηλέφωνο τους αν θες να ρωτήσεις για σίγουρα. 0016176366866 είναι το τηλ.του κυρίου Θεοχαρίδη στην Αμερική αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του.

like1

Mαρια, σε ευχαριστω για την απάντηση

Εικόνα katerina n.smyrni
Mαρια, σε ευχαριστω για την απαντηση. Συμφωνω σε αυτα που λες, εξαλλου εχω αδερφο αυτιστικο και τα εχω δει ολα αυτα να συμβαινουν. Και οχι οτι ειναι τοσο τραγικα, αλλα για μενα η ιστορια επαναλαμβανεται... Απο την αλλη, το αυριο φανταζομαι οτι ειναι ο φοβος ολων μας, κυριως το μετα απο μας. Ευχομαι να σας βοηθησει το νεο χαπακι, ωστε να εχουμε ολοι να ελπιζουμε!!!
like1

θα ήθελα πολύ να μάθω πώς πηγαίνει το παιδί

Εικόνα Annap
θα ήθελα πολύ να μάθω πως πηγαίνει το παιδί με την χρήση του Neuropotek . Έχετε παρατηρήσει αλλαγές αν μπορείτε να μας δώσετε μια σύντομη αναφορά θα ήταν πολυ χρήσιμη Το εχω παραγγείλει και περιμένω να ξεκινήσω το σκέυασμα για τον μικρό μου φιλικά Άννα
like1

Αυτισμός - θεραπεία

Εικόνα Μαρία Βουτου

Θα ήθελα αν μπορούσατε να μου στείλετε τηλέφωνο επικοινωνίας με τον κ. Θεοχαρίδη. Θα με υποχρεώνατέ… Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

 

like1

Χρησιμοποιω το Neuroproteck

Εικόνα Αλεξάνδρα

Οπως γραφω παραπανω χρησιμοποιω το Neuroprotec και ειμαι πολυ ευχαριστημενη..

Ο γιος μου ειναι 3 ετων και απο την πρωτη κιολας εβδομαδα αρχισε να μιλαει λειτουργικα δηλ. σταματησε η ακατασχετη ηχολαλια και πηραν τη θεση της μικρες κουβεντουλες πληρως συνειδητες, σε σημειο να νομιζω οτι μου κανει πλακα.

Σταματησε να "ξυνει" συνεχως τα αυτια του, να τσιριζει και τωρα, ενα μηνα μετα μπορω να παω μαζι του οπου θελω χωρις να φοβαμαι τις αντιδρασεις του γιατι ειναι παντα χαρουμενος και με διαθεση να συνεργαστει και να μαθει.

Βεβαια ειχα τις αμφιβολιες μου σχετικα με το αν εχει παρενεργειες, αλλα πηρα την εκδοση Neuroprotec LP (Low Phenol) το οποιο μου ειπαν οτι λογω του οτι εχει λιγοτερες φαινολες εχει τις λιγοτερες πιθανες παρενεργειες οι οποιες ειναι παροδικες.. Μπορει για 3-4 μερες να δειτε μια ζωηραδα, υπερκινητικοτητα, αλλα νομιζω (προσωπικη μου αποψη) οτι οφειλεται στο οτι θεραπευει καποιες φλεγμονες στον εγκεφαλο και οσο να ναι θα εχει καποια αντιδραση στον οργανισμο..

Εγω το παραγγελνω απο την Ορθοβιοτικη, παρτε τηλεφωνο να ενημερωθειτε και πιθανον να σας δωσουν τα τηλεφωνα του κυριου Θεοχαριδη.

Ευχομαι τα καλυτερα

like1

Neuroprotek, ο γιος μου δε δέχεται να καταπιεί το χαπάκι

Εικόνα NATAΛΙΑ ΚΑΡΑ

Καλησπέρα, σήμερα παρέλαβα και εγώ το σκεύασμα, αλλα ο γιος μου δεν δεχεται να καταπιει αυτο το χαπάκι. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που έχετε δοκιμάσει? Αν το κόψω και του δώσω το περιεχόμενο με κουταλάκι, είναι το ίδιο?

like1

Σχετικά με την αμπούλα του Neuroprotek

Εικόνα Τάνια

Εγώ το κόβω και του το βάζω σε μία κουταλιά από κρέμα σοκολάτα. Μια άλλη μαμα το έβαζε μέσα σε γεμιστά μπισκότα. Μπορέις να το αλλειψεις σε ψωμί και από πάνω μερέντα. Δεν έχει γευση, μοιάζει λίγο με παχύρευστο λάδι, οπότε δεν θα το καταλάβει. Απλά έχει εντονο κίτρινο χρώμα σαν μουστάρδα.

Τάνια

like1

Neuroprotek κατάποση του φαρμάκου

Εικόνα Αλεξάνδρα

ειναι λογικο νομιζω, ειναι μικρα παιδια και δεν μπορουν ευκολα να παρουν χαπια.ολοκληρη διαδικασια κανω, πχ κανω μιατρυπουλα και το πιεζω να αδειασει αλλες φορες στη φετα με μαρμελαδα η του ετοιμαζω τσαι (τρελενεται για τσαι) στο παγουρι του για το σχολειο που δεν βλεπει το χρωμα του υγρου και το πινει.θελει ομως πολυ καλη ανακινηση για να διαλυθει στο τσαι και φυσικα πρεπει να ειναι χλιαρο γιατι αλλιως καταστρεφεται η ουσια του. αλλιως και με το κουταλι μπορεις αλλα θα το φαει??

like1

Χορήγηση Low Phenol Neuroprotek

Εικόνα lambrou_554

Γνωρίζει κανείς για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να χορηγείται το Neuroprotek?

Επίσης τα  θετικά αποτελέσματα διαρκούν όσο το παίρνει το παιδί και μετά παλινδρομεί ή αυτά που έχει επιτύχει διατηρούνται αλλά δεν προοδεύει με τον ίδιο ρυθμό?

Αρνητικές επιπτώσεις καθόλου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like1

Χρονικό διάστημα χορήγησης Neuroprotek

Εικόνα Αλεξάνδρα

Δε γνωριζω να σου απαντησω για το ποσο καιρο μπορεις να το παιρνεις και τι επιπτωσεις εχεις αν σταματησεις. Καλυτερα να επικοινωνησεις με τον Θεοχαριδη. Αρνητικες επιπτωσεις παρατηρησα στην αρχη που το ξεκινησα ως προς την υπερκινητικοτητα του αλλα δεν κρατησε πολυ και υποθετω οτι οφειλοταν στο οτι περιοριζε την φλεγμονη και ισως το παιδι αισθανοταν πραγματα που δεν μπορουσε να εκφρασει. Γενικα παντως σαν ουσια οχι απλως δεν κανει κακο, αλλα μονο καλο κανει.. Ειναι αντιοξειδωτικο και αντιφλεγμονωδες. Ο Θεοχαριδης προτεινει εξι μηνες χρηση για να φανουν τα οποια αποτελεσματα. Εγω ειδα θετικα απο τον πρωτο κιολας μηνα, αλλα τωρα στο εξαμηνο δηλ εδω και λιγες μερες εχουμε κανονικες προτασεις και ερωτησεις σχετικες με το τι συμβαινει ακεινη τη στιγμη ενω μεχρι τωρα αν και ειχε αναπτυξει λογο (με χρηση  του Neuroprotek και του ω3), ηταν ασυναρτητος και μη λειτουργικος.. Εχει αρχισει "να μιλαει" πλεον.. 

like1

Θα το παραγγείλω

Εικόνα lambrou_554

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Αλεξάνδρα.

Θα το παραγγείλω από Ορθοβιοτική, λέω για το Low Phenol για αρχή. Ο γιός μου σχεδόν 5, μιλάει ήδη με μικρές προτάσεις αλλά εκφράζοντας επι το πλειστον τις ανάγκες και τα θέλω του. Ελπίζω να γίνει πιο αυθόρμητος ο λόγος του.

Σε ευχαριστώ.

like1

Απορία

Εικόνα didyma1103

Αυτό το σκεύασμα καθώς και τα ω3 σας τα σύστησε κάποιος γιατρός? Ρωτάω γιατί είναι OK να το πάρεις αλλά χωρίς ιατρική παρακολούθηση? Δεν παύει να είναι φαρμακευτικο σκευασμα, δεν θα πρέπει κάποιος ειδικός να το συστήσει και να παρακολουθεί τα παιδιά? 

like1

Μα δεν είναι φάρμακο, συμπλήρωμα διατροφής είναι

Εικόνα Αλεξάνδρα

Ειναι συμπληρωμα διατροφης που αποτελειται απο χαμομηλι και ελαιολαδο. Οσο για τα ω3 αν λαβουμε υποψην μας οτι ειναι το "λαδι του ψαριου" νομιζω οτι ειναι αστειο να χρειαζεται παρακολουθηση γιατρου για τη ληψη του μιας και οι παλιοι διναν στα παιδια τους μουρουνελαιο για να ειναι γερα και εξυπνα και εκτος αυτου, θα μπορουσε να τρωει πολυ ψαρι, το ιδιο ειναι.. Το δικο μου παντως δεν τρωει.. Στη βιοπαθολογο που πηγα ωστοσο (για την δυσανεξια του) ρωτησα και για αυτα τα σκευασματα, και μου επετρεψε να τα δινω λεγοντας μου για το Neuroprotek οτι δεν εχει καποια ουσια που θεωρειται επικινδυνη σε οποιαδηποτε συγκεντρωση (δεν το διαφημιζω κοριτσια ετσι?? να εξηγουμαστε!!!) και το ω3 καλο θα ηταν να το δινω αν γινεται και για την υπολοιπη ζωη του καθως και να το παιρνω κι εγω.. Θωρακιζει το ανοσοποιητικο και προστετευει τα εγκεφαλικα κυτταρα, ακομη και απο αλτσχαιμερ. Ωστοσο καθε μητερα κανει την ερευνα της και τον αγωνα της. Το δικο μου παιδι βοηθηθηκε πααααρα πολυ και γιαυτον τον λογο ενθαρυνω τις μητερες που ρωτανε, να τα κοιτανε και αυτα και μακαρι να βοηθηθουν το ιδιο και τα υπολοιπα παιδακια.. 

like1

Θα το παραγγείλω για τον αδερφό μου

Εικόνα toulita

Καλησπέρα κι από μένα.

Ο αδελφός μου είναι 28 χρονών. Έχει αυτισμό και νοητική στέρηση. Μιλάει, αντιλαμβάνεται, αυτοεξυπηρετείται και επικοινωνεί κανονικά μαζί μας, αλλά ο λόγος του είναι στο επίπεδο ενός μικρού παιδιού 3 χρονών. Δεν κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις!!!!!!!!! αλλά δόξα τω Θεώ μπορούμε να συνεννοηθούμε. Μάθαμε να έχουμε πάντα ένα μικρό παιδί στο σπίτι κι ας έχει την εικόνα ολόκληρου άντρα (και πολύ όμορφου!!!).

Ο γιατρός που τον παρακολουθεί μου είχε δώσει ένα ήπιο διουρητικό (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω όνομα φαρμάκου εδώ) το οποίο έχει και κάποια άλλα συστατικά που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών. Όπως λειτουργεί και το neuroprotek περίπου απ' ό,τι καταλαβαίνω. Το παίρνει εδώ και ένα μήνα και μπορώ να πω ότι έχουμε δει ελάχιστη διαφορά (προς το καλύτερο) ως προς την κοινωνικότητά του. Εκτός κι αν είναι ιδέα μου... Επικοινώνησα με την Ορθοβιοτική πριν 2 εβδομάδες και μου πρότειναν και αυτοί το low phenol. Ήμουν λίγο διστακτική αλλά τώρα που διάβασα όλα αυτά που γράφετε, θα το παραγγείλω την Δευτέρα.

Λέτε να μη δούμε διαφορά στον αδερφό μου επειδή είναι μεγλύτερος σε ηλικία???

Ευχαριστώ.

Τούλα

like1

Όσο πιο μικρή η ηλικία τόσο καλύτερα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Φυσικα αυτο αφορα ολες τις θεραπειες.. Δεν εχετε να χασετε τιποτα νομιζω.. Απλα επειδη η δοσολογια ειναι αναλογη με τα κιλα δεν ξερω ποσο θα σας κοστιζει ολο αυτο.. Ευχομαι ο,τι καλυτερο.

like1

Neuroprotek δωρεάν

Εικόνα Petros D

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,

Μου εχουν περισσέψει δυο κουτιά Neuroprotek, αφού σταματήσαμε την χορήγηση.

Στην περίπτωση που θα θέλατε μπορώ να σας τα στείλω χωρις καμία απολύτως χρέωση.  Για όποιον ενδιαφέρεται το e mail μου ειναι: famdal@cyta.gr.

like1

Καλώς σας βρήκα

Εικόνα Δημητρης Τσιορλιδας

Καλησπέρα, με λένε Κατερίνα έχω τον μικρό Γιαννάκη και πριν δύο μέρες ξεκίνησα με το Neuroprotek. Ελπίζουμε κι εμείς όπως όλοι γονείς το καλύτερο για όλα τα παιδάκια, χαίρομαι πολύ που μπήκα στην παρέα σας.

like2

Πείτε μας νέα σας να μάθουμε οι καινούργιοι πώς τα πάτε;

Εικόνα Λινα Αναγνωστοπουλου

Πειτε μας νεα σας να μαθουμε και οι καινουργιοι πως πατε με το "φαρμακο"? Θελω να μαθω ΤΟΣΟ πολυ. Ποσο καιρο τα χρησιμοποιουσατε? Ειδατε αποτελεσμα? Μιλησατε με τον κυριο Θεοχαρη?

Σας εστειλα μηνυμα στο e mail σας. Ευχαριστω πολυ.

Καλησπερα καλη μου μητερα, Ευχομαι τα παιδακια σου να ειναι χαμογελαστα σε ολο το φασμα του εννοω υγεια γαληνη ισσοροπια ψυχικη.Θα ηθελα να με ενημερωσεις την πορεια του παιδιου σου σχετικα με το φαρμακο.Και κατι ακομα ποσο καιρο το πηρε το παιδι?Μετα σταματας ποτε ξανα δε το περνεις?Τηλεφωνο του κυριου Θεοχαρη εχεις?

Συγνωμη για τον ενικο αλλα απο την χαρα μου και την ελπιδα για την ανηψια μου γραφω οπως να ειναι τωρα σκεψου οτι ειναι 2,23 και το ψαχνω για τον αυτισμο ακομα.

like1

Και οι παλιοί..

Εικόνα Νίκος

Και εγώ πριν ένα μήνα έπαθα το σοκ. Πήγαμε σε γιατρό και μάθαμε...

Ο μικρός είναι 3 ετών τις περισσότερες φορές ηχολαλεί αλλά τώρα τελευταία σαν να έχει αρχίσει να λέει και λέξεις που έχουν νόημα, σπανίως βέβαια.

Αρχίσαμε δίαιτα γλουτένης / καζεΐνης (στην ουσία ελάττωση αυτών, για καζεΐνη κατσικίσιο γάλα μια και το καμηλίσιο που δεν έχει καθόλου είναι πανάκριβο).

Απο χθές μου ήρθε και το Neuroprotek από Αμερική. Θα το πάμε 2-1-2-1 χάπια / μέρα, μια και ο μικρός είναι 15 κιλά περίπου.

Θέλω να μάθω πώς τα πάνε αυτοί που το παίρνουν εδώ και χρόνια, τελικά σε τι κατάσταση έφτασαν, σταθεροποιήθηκαν ή συνεχίζουν να βελτιώνονται; Και πόσοι από σας δεν είδατε καθόλου βελτίωση, γιατι λογικά αυτοί θα βαριούνται να γράψουν...

like1

Δεν ανήκω στους παλιούς, παίρνουμε Neuroprotek αρκετούς μήνες

Εικόνα Αλεξάνδρα

Αλλα το παιρνουμε αρκετους μηνες. Το παιδι μου ξεκινησε να το παίρνει 3 χρονων, μεχρι εκεινη τη στιγμη δεν ημασταν σιγουροι για τη διαγνωση μιας και δεν ειχε εμμονες, στερεοτυπιες,  παρα μονο προβλημα στην κατανοηση του λογου και στην παραγωγη αυτου..

Ειδαμε πολλα καλα, οπως το κοψιμο της πανας απο μονος του, μαχαιρι ομως.. Ούτε πισωγυρισματα, ουτε τιποτα. Το σταματησαμε για καποιους μηνες λόγω έλλειψης και ηρθαν και ολα τα συμπτώματα αυτά, μιας και γέννησα το δεύτερο και υπήρχε και ζηλια, απομόνωση γιατι ασχολούμουν πολυ μαζι του πριν το δεύτερο και μετά αναγκαστικά περιορίστηκε αυτο. Το ξανά-ξεκινήσαμε λοιπόν πριν από περίπου 8 μηνες, δε θυμάμαι καλά, και πλέον έχουμε καλύτερη εξαγωγή λογου, πλήρη κατανόηση λόγου, άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις μονολεκτικά π.χ. "τι ειπατε σημερα στο σχολειο?" μου απαντά "άλογο" γιατι μάθαιναν τα ζωάκια της φάρμας και το ξέρω γιατί πήρα τη δασκάλα τηλέφωνο και τη ρώτησα..

Επισης χαρη στη δίαιτα, δεν απομονωνεται τοσο, γυριζει απευθειας στο ονομα του, εχει πλεον εναν φιλο στο σχολειο, και παρακολουθει κανονικα.. Το πιο σημαντικό είναι να μην τρομάξετε αν δειτε νευρα και υπερκινητικοτητα, θα συνεχίσετε κανονικά και λίγες μέρες θα περάσει.. Καλή αρχή και καλά αποτελέσματα.

like1

Λινέλαιο ή ιχθυέλαιο και εργοθεραπεία

Εικόνα Νίκος

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.. 

Θα 'θελα να μπορούσα να συγκρίνω όμως με κάποιον πιο κοντά στο επίπεδο του δικού μου, ο οποίος έχει στερεοτυπίες και εμμονές.

Ξέχασα να πω πως του δίνω και λινέλαιο ή ιχθυέλαιο για Ω3, και πως το πρωί τον πάω 2 ώρες παιδικό σταθμό και κάνει 2 βδομάδες εργοθεραπεία.

Πάντως εδώ κι ένα μήνα περίπου που το ξέρουμε και κάναμε όλα αυτά μου δείχνει ότι βελτιώνεται γενικώς. Σε βαθμό που σήμερα είπε "θέλω 30" εννοώντας ένα μπουκάλάκι αντηλιακό που έγραφε πάνω του το 30. Επίσης βελτίωσε βλεματική επαφή και ύπνο (πλέον σχεδόν κοιμάται σερί).

Ίσως βέβαια να είναι και το γεγονός ότι πλέον περνάμε σχεδόν όλη τη μέρα δίπλα δίπλα.

like1

Πιστεύω θα σας βοηθήσουν Neuroprotek, δίαιτα και ω3

Εικόνα Αλεξάνδρα

Είχαμε αρχίσει να έχουμε στερεοτυπίες κι εμμονές αλλά συνδυαστικά με Neuroprotek?, δίαιτα? και ω3? περιορίστηκαν και ελάφρυναν δηλαδή πλέον αν στάξει μια σταγόνα στην μπλούζα του (ενώ πριν θα τη βγάζαμε οπωσδήποτε όπως και τα υπόλοιπα ρούχα του μαζί με αυτήν), τώρα πλέον του εξηγώ ότι θα πάμε στο σπίτι να αλλάξουμε και το δέχεται αμέσως, και αυτό ειναι άπλα μια από τις έμμονες που μου ήρθε στο μυαλό τώρα.. Συνεχίζει να τις έχει, άλλα κάνει πίσω εύκολα.. Απλά σας ξαναλέω, μην τρομάξετε αν δείτε υπερκινητικότητα και νεύρα τις πρώτες μέρες, συνεχίστε το και θα δείτε τα αποτελεσμένα, είναι επειδή υποχωρούν κάποιες φλεγμονές και προφανώς νιώθει αλλαγές..

like1

Ερώτηση για καζεϊνη

Εικόνα Νίκος

Αλεξάνδρα προσπάθησα να σου στείλω και προσωπικό μήνυμα αλλά δεν τα καταφέρνω

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τη δίαιτα της καζεΐνης κυρίως.

  • Του είχες κόψει τελείως το γάλα ή το αντικατέστησες με κατσικίσιο; Από τυριά τοστ; Το κασέρι περιέχει αιγοπρόβειο, κυρίως πρόβειο...
  • Του έδινες συμπληρώματα διατροφής άλλα, για τυχών ελλείψεις βιταμινών που έχει η δίαιτα αυτή; ίσως η D, B12?

Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν μου έχει κάνει κάποια υπερδιέγερση το Neuroprotek, και σήμερα οι επιδόσεις του στο μάθημα ήταν οι καλύτερες. Σταματάμε όμως για Αύγουστο τα μαθήματα γιατί η εργοθεραπεύτρια κλείνει για διακοπές. Σε κάποιο φόρουμ ξένο είδα πως οι γονείς αύξαναν λίγο από μόνοι τους τη δοσολογία χωρίς πρόβλημα.

like1

Σελίδα για φαγητό και διατροφή

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Στη σελίδα www.noesi.gr/topics/fagito-kai-diatrofi έχουμε αναρτήσει πληροφορίες για τη δίαιτες (κετογονική, γλουτένης - καζεϊνης, ω3 και φυτικά συμπληρώματα). Θα βρείτε και μία χρήσιμη Πτυχιακή Εργασία: "Αυτισμός και διατροφή".

like2

Αγαπητέ Νίκο, υπάρχουν γάλατα χωρίς καθόλου καζεϊνη

Εικόνα Αλεξάνδρα

Εγω την εχω εξαλειψει πληρως απο τη διατροφη του Φωτη μου, παιρνω γαλατα απο ξηρους καρπους, π.χ. γαλα αμυγδαλου, φουντουκιου, καρυδιου, υπαρχει και σουσαμιου και ρυζιου.. ειναι θρεπτικα και ευγευστα.

Το κατσικισιο απλως περιεχει λιγοτερη λακτοζη, αλλα καζεινη εχει εξισου με το αγελαδινο. τυρια δεν τρωμε, το μονο που επιτρέπεται σε αυτην την διατροφη απο γαλακτοκομικα (η μαλλον επιβαλλεται καθημερινα) ειναι γιαουρτι γνησιο και αν ειναι δυνατον, χειροποιητο, αλλα επειδη δεν το προτιμα ουτε με σφαιρες, δινω συμπληρωμα προβιοτικων και πρεβιοτικων καθως και β12 (οχι αμιγως β12 αλλα σε ενα σκευασμα καταλληλο για παιδια που την περιεχει σε αρκετη ποσοτητα) και βιταμινη δ3 δινω μονο το χειμωνα γιατι ο ηλιος μας ειναι αφθονος τους υπολοιπους μηνες και αυτος ειναι η κυρια πηγη συνθεσης της (σορι κατι επαθαν τα αγγλικα).

Να φανταστεις οτι στην Γερμανια απο νεογεννητα παιρνουν δ3 γιατι δεν υπαρχει αρκετη ηλιοφανεια.. Μολις βρω λιγο χρονο θα γραψω αρκετες συμβουλες σε οτι αφορα τη διαιτα. Ξεχασα να πω πως απαγορευεται η σογια και πως οτι ΟΛΑ τα νηστισιμα τυρια εχουν σκονη γαλακτος (!) ο αντρας μου δουλευει σε κρεοπωλειο αλλα πωλουν και τυροκομικα και ξερω, οποτε αν μπορεις να βρεις απο καποιο σαιτ υπαρχουν τυρια τυπου γκουντα, ενταμ, και οτι θες αλλα ειναι για χορτοφαγους και δεν εχουν ουτε γλουτενη ουτε καζεινη..

Να προσθεσω οτι στην ουσια δεν υπαρχουν ελλειψεις στη διαιτα αυτη, απλα οτι τα παιδια μας χρειαζονται εξτρα ποσοτητες αυτων των βιταμινων, λογω ολου αυτου που υπεστη ο οργανισμος και δεν απορροφαει καλα τις συγκεκριμενες.. αλλιως μια χουφτα ελιες η αμυγδαλα, να ξερεις οτι σε καλυπτουν απο ασβεστιο που ειναι και πιο απορροφησιμο απο του γαλακτος. Το κρεας επιτρεπεται, οποτε να τη και η β12. Οι ξηροι καρποι επισης περιεχουν ενα σωρο θρεπτικα συστατικα οποτε στην ουσια ειναι πολυ σωστη η συγκεκριμενη διατροφη..

Οι αλλαγες στην ολη κατασταση του παιδιου θα σε πεισουν. Ο δικος μου αναπτυχθηκε σε λιγους μηνες στα κιλα και στο υψος αποτομα, ενω δεν εχει πλεον μαυρους κυκλους και δυσκοιλιοτητα.. Και κυριως αφηρημαδα, το απλανες βλεμμα που με στεναχωρει, το οτι δεν ταραζεται ουτε νταλικα να περασει ξυστα του, οτι τον φωναζεις και δε γυρναει και γενικα σαν να μην υπαρχει τιποτα γυρω του. δοκιμασε το τωρα στις διακοπες..

like1

Αλεξάνδρα ευχαριστώ

Εικόνα Νίκος

Σε ευχαριστώ Αλεξάνδρα, για τις πληροφορίες

Σε παρακαλώ γράψε μου κι εδώ xxxxxx καθώς μου είναι αδύνατον να σου στείλω προσωπικό μήνυμα και θέλω να ρωτίσω λεπτομέρειες. Και ο δικός μου παρουσιάζει βελτίωση και αν είναι αυτή η αιτία πρέπει να δράσω.

like1

Κατσικίσιο, αγελαδινό, καμιλίσιο (περιεκτικότητα σε καζεϊνη)

Εικόνα Νίκος

Απ' ό,τι ξέρω το κατσικίσιο περιέχει άλλου τύπου καζείνη , από το αγελαδινό η οποία μπορεί να είναι πιο εύπεπτη. Το καμιλίσιο δεν περιέχει καθόλου.

http://nourishinghope.com/2011/02/udderly-new-insight-about-milk-and-aut...

Έγραψα πριν 2 βδομάδες σε 2 μεγάλες αλυσίδες σουπερ - μαρκετ μήπως φέρουν καμηλίσιο αφού 1% αυτισμός στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί και υπολογίσιμο κοινό - πελάτες ίσως.

Μου είπαν ότι θα το σκεφτούν.

like1

Βουβαλίσιο γάλα στα My Market

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από το μέλος μας Mageandi:

Καλησπέρα :) 
Του Δημητρακη του δινω και βουβαλισιο. Κυριως γιαουρτι, κι είναι πολύ καλο! Τα βρισκω στα My Μarket

like1

NeuroProtek

Εικόνα Δαμιανός Γκιαούρης

Καλημέρα και χρονιά πολλά,

Ο γιος μου έχει διαγνώσει με Asperger. Πιστεύετε ότι το NeuroProtek βοηθά; Εάν ναι που μπορούμε να το βρούμε στην Ελλάδα;

Φιλικά,
Δαμιανός

like1

Θα βρείτε πολλές αναρτήσεις μελών για το NeuroProtek εδώ

Εικόνα NOESI.gr

Δείτε τη σελίδα www.noesi.gr/topics/neuroprotek.

like1

Neuroprotek μονο στον αυτισμο;

Εικόνα Ελ

Καλησπερα και απο εμενα. Θελω να ρωτησω αν το σκευασμα Neuroprotek μπορει να το χρησιμοποιησει παιδακι που δεν μιλαει, μονο ηχολαλει, με εγκεφαλικη παραλυση? ή ειναι μονο για παιδακια με αυτισμο. Ευχαριστω

like1

E-mail και τηλέφωνα του κ. Θεοχαρίδη

Εικόνα marios tsesmetzis

Παρακαλω πολυ αν εχετε E-mail η τηλεφωνα του κυριου Θεοχαριδη η αν εχετε δοκιμασει το σκευασμα του να μου πειτε αν ειχατε αποτελεσματα. Ευχαριστω

like1

Σκεύασμα Neuroprotek

Εικόνα Anastasia Kap.

Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά με τα καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδάκια μας!!

Σώρου 3-5, 151 25, Αθήνα 
T: (+30) 210 3230000, (+30) 210 6856720 
F: (+30) 210 6813995 
M: info@orthobiotiki.com
http://www.orthobiotiki.com

Ορθοβιοτική λέγεται και είναι πολυιατρείο, εδώ καλείτε για να κλείσετε ραντεβού με το Καθηγητή κ. Θεοχαρίδη ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και θα δει ελληνόπουλα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει στις αρχές Νοέμβρη και πάμε καλά χωρίς πολλά νεύρα και υπερκινητικότητα

like1

Ο κος Θεοχαρίδης έχει έρθει..

Εικόνα Ιωάννα

Ο κος Θεοχαρίδης έχει έρθει...είχα κλείσει μαζί του ραντεβού για αύριο αλλά δυστυχώς λόγω απαγορευτικού στα πλοία δεν θα μπορέσω τελικά να ταξιδέψω και έτσι το ακύρωσα...!!!

Αν καλέσετε στο 210 6856460....ζητήστε την κυρία Σπυριδάκη...είναι ευγενέστατη και θα σας δώσει ότι πληροφορίες θέλετε...καθώς και το email του καθηγητή....!!!

Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι ο καθηγητής κάθε 2 μήνες περίπου είναι Ελλάδα...!!!

like1

Το δοκιμάσαμε και δεν είχαμε καλό αποτέλεσμα!

Εικόνα Με μεγάλη Χαρά

Εμείς το δοκιμάσαμε για 2 βδομάδες και ο γιος μου άρχισε να έχει πολλά αισθητηριακά προβλήματα, ζωηράδα και γενικά ανυπόφορη συμπεριφορά. Ο κ. Θεοχαρίδης μας είπε να σταματήσουμε και ότι μεγάλο ποσοστό παιδιών στην Ελλάδα έχουν αυτή την αντίδραση. Δεν το έψαξα ξανά, γιατί ήταν και δύσκολο να το χορηγήσω εφόσον δεν μπορεί το παιδί να καταπιεί χάπι αλλά γιατί φοβήθηκα και την αντίδραση που μπορεί να έχει. 

like1

Πόσο χρονών ήταν το παιδί;

Εικόνα Penny

Πόσο χρονών ήταν το παιδί; 

like1

Το συγκεκριμένο φυτικό σκεύασμα

Εικόνα Κωνσταντίνος Λουίζος

Το συγκεκριμένο φυτικό σκεύασμα το δίνουμε στην κόρη μας (10.5 ετών) εδώ κι 7 μήνες. Το παραγγέλνουμε μέσω του www.amazon.com. Μπορούμε να πούμε πως έχουμε παρατηρήσει αλλαγές στην συμπεριφορά της, ιδιαίτερα στην βλεμματική της επαφή, στην επικοινωνία κι αλληλεπίδρασή της με τους άλλους και στην ηρεμία της (είναι ή μάλλον ήταν αρκετά δραστήρια και δεν καθόταν σχεδόν καθόλου λόγω της ας πούμε υπερικινητικότητάς της). Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο σκεύασμα την έχει βοηθήσει πολύ, παράλληλα με την καταπληκτική δουλειά που κάνει ο εργοθεραπευτής μας, ο οποίος ξεφεύγει στην προσέγγισή του και την μεθοδολογία του από τα τετριμμένα. Της το δώσαμε για 6 μήνες στην αρχή, έπειτα σταματήσαμε για ένα δίμηνο περίπου όπου παρατηρήσαμε επιστροφή της κόρης μας σε παλαιότερες συμπεριφορές που ελπίζαμε πως είχε πλέον ξεπεράσει. Εδώ κι έναν περίπου μήνα που της το έχουμε χορηγήσει ξανά, έχει και πάλι ηρεμήσει και σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο με τάσεις συνεχούς βελτίωσης.

like1

Neuroprotek και αυτισμος

Εικόνα marios tsesmetzis

θα ηθελα να ρωτησω το Neuroprotek αν βοηθησε καποιο παιδακι ιδιαιτερα και αν ναι θα ηθελα να μιλησω με καποιον γονεα για περισοτερες πληροφοριες!!

like1

Μητέρα ενός 32 μηνών αγοριού, εσείς πώς τα πάτε;

Εικόνα XRYSA MODA

Μηπως θα μπορούσατε να με βοηθήστε με το πως τα πάτε; Επειδη εχουν περασει 2 χρονια απο τοτε που ξεκινησατε το Neuroproteck σε παιδάκι 3 ετων οπως και το δικο μου που τωρα ειναι 32 μηνων. Ξεκινησα πριν απο 3 μερες το συπληρωμα.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

like1

Το σκεύασμα είναι εφ' όρου ζωής

Εικόνα Γιαννα Αποστολίδου

Θα ηθελα να ρωτησω εαν ξερει κανεις, εάν αυτο το σκευασμα ειναι για εφ ορου ζωης?

like2

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.