Αυτισμός... τέλος! - Νέο!!!

Εικόνα Στυλιανή

Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω πως ΣΥΝΤΟΜΑ... ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ... ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Σύντομα νέα μας... NEO!!!

Σχόλια

Angela ευχαριστώ για την απάντηση

Εικόνα Αλεξάνδρα

H αληθεια ειναι οτι σε ευχαριστω κι εσενα αλλα πιο πολυ το γιο σου για την ελπιδα αυτη που μου δωσατε γιατι διαβαζοντας την δικη σας προσωπικη εμπειρια το πηρα αποφαση και θελησα να το ψαξω..

Mιλησα με τον ευγενεστατο κυριο Τραπαλη και - πρωτα ο Θεος - θα προχωρησουμε.. Φυσικα θα ενημερωνω για τις εξελιξεις.

like0

1η έγχυση μετά από 2 εβδομάδες

Εικόνα Στυλιανή

Στην δική μας περίπτωση η 1η έγχυση έγινε μετά από 2 εβδομάδες.

like2

Η δική μας εμπειρία από τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα alba

Αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφέρω και τη δική μας εμπειρία γιατί κι εγώ είχα ψάξει πολύ στο διαδίκτυο και στο συγκεκριμένο site, πριν αποφασίσουμε για το αν θα κάνουμε τη θεραπεία.

Ο γιός μου ήταν 9 χρονών όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Κάναμε συνολικά 3 εγχύσεις διπλές, γιατί δεν έδωσε πολλά βλαστοκύτταρα. Την πρώτη φορά που έγινε έγχυση (πριν από 13 μήνες) είδαμε μια πολύ μικρή αλλαγή : έγινε λίγο πιο συνεργάσιμος, λίγο πιο υπάκουος και λίγο πιο ήρεμος. Έχουμε τελειώσει τη θεραπεία εδώ και 5 μήνες. Δεν έχουμε δει καμία αλλαγή πέρα από αυτήν την ελάχιστη που παρατηρήσαμε μετά την πρώτη έγχυση. Το παιδί εξακολουθεί και πηγαίνει σε ειδικό σχολείο όπου δουλεύεται συστηματικά και κάνει λ/θ, ε/θ σε εξειδικευμένο κέντρο. Επίσης, εφαρμόζουμε και κάποιες άλλες μεθόδους επικοινωνίας-παιχνιδιού στο σπίτι.

Δεν είδαμε τα θεαματικά αποτελέσματα που ελπίζαμε. Η βελτίωσή του (που ήταν ελάχιστη) μπορεί να οφείλεται στο σύνολο της παρέμβασης που γίνεται. Γενικά ήταν και παραμένει ένα παιδί με ελάχιστη λεκτική επικοινωνία (όποτε θέλει - αν και μπορεί), με σημαντικές ελλείψεις στην λεπτή κινητικότητα και χωρίς ουσιαστική-μετρήσιμη πρόοδο όλο αυτό το διάστημα.

Βέβαια, ο κος Τράπαλης ήταν ξεκάθαρος για το ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα όπως και για το ότι, ακόμη και αν υπάρξει βελτίωση, δε θα υπάρξει θεραπεία. Εμείς όμως, όπως οι περισσότεροι γονείς φαντάζομαι, θέλαμε να δοκιμάσουμε και αυτή τη μέθοδο αφού θα μπορούσε ίσως να προσφέρει κάποια βελτίωση στην κατάσταση του παιδιού μας και προπαντώς, δε θα το έβλαπτε σε καμία περίπτωση (όπως μας διαβεβαίωσε ο γιατρός).

Εύχομαι σε όσους εφαρμόζουν τη θεραπεία να έχουν πολύ-πολύ καλύτερα αποτελέσματα από εμάς και σε όσους το αποφασίσουν να είναι από εκείνους τους τυχερούς που θα δουν βελτίωση σε ό,τι δυσκολεύει περισσότερο το παιδί τους.

like0

Προς Alba για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Στυλιανή

Ο γιατρος μας ειπε πως τα βλαστοκυτταρα συνεχιζουν να αναπαραγονται και να κανουν την δουλεια τους, να επιδιορθωνουν... και μετα το τελος του κυκλου των θεραπειων, εδεινε περιθωριο εναν χρονο για να δωσουν αποτελεσματα... μην απελπιζεστε... αυτο το εστω και λιγο που αναφερεις ειναι ισως η αρχη για κατι πιο σπουδαιο που ερχεται... σιγουρα παιζει ρολο και ο αριθμος των βλαστοκυτταρων που δινει το καθε παιδι αλλα και η ποιοτητα, η δυναμικη των κυτταρων αυτων που εχει ο καθε οργανισμος... αλλα και η ηλικια απο οτι εδειξαν τα αποτελεσματα εως τωρα! και εγω νοιοθω ασχημα που αργησα εναν χρονο να παρω αυτη μου την αποφαση για τον γιο μου, στα 6μιση και οχι στα 5μιση αλλα δοξα το θεο ολα πηγαν κατ'ευχην... μην ξεχνας το σπουδαιοτερο φαρμακο ολων, την "θεια κοινωνια" αυτο κανω και εγω στα παιδια μου, πηγαινοντας εστω και προς το τελος, μονο για να κοινωνησουν και να φυγουμε... Δεν ξερεις ποσο βοηθιεται ο μικρος μου γιος, ο ¨αυτιστικος¨, παντα να λεμε ενα δοξα το θεο και να εχουμε την καρδια μας ανοιχτη, και εκεινος ξερει...ποτε δεν δινει παραπανω απο οσο αντεχουμε!!! Αλλα και εμεις πρεπει να κανουμε κατι γι'αυτο! ευχομαι να πανε ολα καλυτερα, την αγαπη μας στην οικογενεια σου!

like1

Βλαστοκυτταρα

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου
Στυλιανη,σκεφτομαι να προβω κ εγω στην εγχυση...θα ηθελα ομως τη πολυτιμη εμπειρια σου...ως επιβεβαιωση...αν δε σου κανει κοπο ...το μειλ μου ειναι fsiderakou@yahoo.com. Eυχαριστω...
like1

Θα προχωρήσω κι εγώ σε βλαστοκύτταρα, θα ήθελα να μιλήσουμε

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου

Στυλιανη, θα προχωρησω και εγω σε βλαστοκυτταρα και θα ηθελα να επικοινωνησω μαζι σου. Το mail μου ειναι fsiderakou@yahoo.com.

like0

Προς Στυλιανή, θα ήταν εύκολο να επικοινωνήσουμε, παρακαλώ;

Εικόνα γιωργος

Καλησπερα! Σας παρακαλω, θα ηταν ευκολο να επικοινωνησουμε για περισσοτερες πληροφοριες, σχετικα με τη μεθοδο; Ειμαι γονιος και με ενδιαφερει.. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

like1

12 ετών, θα δούμε βελτίωση;

Εικόνα Maria Katzogianni

Το παιδι μου ειναι 12 ετων... υπαρχει περιπτωση να δουμε καποια βελτιωση ή ειναι λιγο αργα?

like0

Μέχρι 14 χρονών οι βελτιώσεις με τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Αλεξάνδρα

Συμφωνα με τα στατιστικα στοιχεια που μου εδωσε ο Τραπαλης παιδια μεχρι 14 χρονων εχουν δει βελτιωσεις.. Προσωπικα εχω μιλησει με καποιον πατερα με παιδι 12 ετων που ειδε μεγαλη διαφορα.. Εμεις ειμαστε 4,5 και απο τη δευτερη εγχυση αρχισαμε να βλεπουμε σημαντικες αλλαγες σε ολα και απομενουν αλλες δυο εγχυσεις.. Θα το εκανα στη θεση σου οσο ηταν καιρος. Αν δεν το κανεις δε θα μαθεις ποτε και δεν εχεις να κερδισεις κατι. 

like0

Πόσο σου κόστισε όλο αυτό;

Εικόνα Βαγγελιώ Χαλιάσου

Πόσο σου κόστισε ολο αυτο; Παιζει ρολο η ηλικια του παιδιου;

like0

Κι εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Κα Αλεξανδρα τι αποτελεσματα ειχατε αν επιτρεπεται? Ο μικρος μου ειναι 3μιση με ΔΑΔ χωρις ομιλια ακομα και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα αλλα ο συζυγος καθολου.

like1

Έγχυση βλαστοκυττάρων με δικά μας ή συμβατά;

Εικόνα Κώστας Ανδριώτης

Καλησπέρα σας, η θεραπεία του αυτισμού με τα βλαστοκύτταρα πρέπει απαραίτητα να είναι δικά μας ή μήπως μπορεί να γίνει με συμβατά; Με ενδιαφέρει άμεσα...

like1

Θεραπεία Αυτισμου με βλαστοκύτταρα

Εικόνα Κώστας Χαβιάτσος

Αγαπητή κα Κολιάκου θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η θεραπεία του αυτισμου με βλαστοκυταρα μπορεί να εφαρμοστεί στον γιο μου ηλικιας 27 χρονων και πόσο κοστίζει. Καλυπτεται απο το ΕΟΠΥΥ? Σας ευχαριστώ.         

like1

Στυλιανή σου γράφω για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα Maria Karayianni

 καλησπέρα,

Αναφέρομαι σε μια παλαιά ανάρτηση σου σε σχέση με τα βλαστοκύτταρα και το ψάχνω και εγώ για τον 10 1/2 αυτιστικό γιο μου.

Ήθελα να ξέρω αν μετά την παρέλευση τόσων χρόνων όλα κύλησαν ομαλά για το παιδί κυρίως σε ότι αφορά σε τυχόν παρενέργειες.  Οι πολέμιοι της τακτικής αυτής λένε ότι δεν είναι σίγουρο αν τα βλαστοκύτταρα θα οδηγηθούν στον εγκέφαλο για να διορθώσουν το πρόβλημα και αν τυχόν πάνε σε άλλα μερη του σώματος μπορεί να δημιουργήσουν όγκους. 

Ευχαριστώ

like0

Στυλιανή;

Εικόνα Mina Raf

Καλησπέρα 9 χρόνια μετά διαβάζω αυτή θα αναρτήσει και έχω απορίες ή που γίνονται όλα αυτά να τρέξω το παιδί μου;; Τι εγχύσεις είναι αυτές είναι εύκολες; Που γίνονται δηλαδή στο αίμα ή στον εγκέφαλο; Έχω σοκαριστεί!! 

like0

Μπορώ να μάθω πού γίνεται αυτή η θεραπεία;

Εικόνα Mina Raf

Βρήκα σήμερα αυτή την ανάρτηση και έχω απορίσει με αυτή τη θεραπεία, πού γίνεται Πώς γίνεται μπορεί κάποιος να με ενημερώσει παρακαλώ; 

like2

Αυτός είναι ο μεγάλος μου φόβος.

Εικόνα Mina Raf

Φοβαμαι κ εγω για κατι τετοιο.

like0

Γεια σας τελικά κάνατε την θεραπεία τι έγινε;

Εικόνα Ριτα Πιερη

Αν μπορειτε να μου πειτε τα αποτελεσματα σας.

like0

Τελευταία μου ελπίδα, η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων

Εικόνα Tina

Καλησπέρα είμαι η Τίνα μητέρα ενός 8 χρόνου μη λεκτικού αγοριού στο φάσμα του αυτισμού... μπορω να πω πως η τελευταία μου ελπίδα είναι  η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων μήπως και βοηθήσω τον μικρο μου.

Μπορει κάποιος γονιός να με καθοδηγησει;
Ευχαριστω 

like0

Ποιος ασχολείται στην Ελλάδα με τη θεραπεία βλαστοκυττάρων;

Εικόνα Απόστολος

Καλησπερα σας, ενδιαφερομαι για την κορη μου για τη σχετικα νεα αυτη θεραπεια. Θα ηθελα να μου πειτε εαν  γνωριζετε ποιος ασχολειται με την θεραπεια βλαστοκυτταρων και ποιο ειναι το κοστος;;; Εχετε δει αποτελεσματα; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

like2

Καλημερα Στυλιανη και σε όλα

Εικόνα Μαριαμ

Καλημερα Στυλιανη και σε όλα τα μελη του noesis. Ειμαι καινουργια στην ομαδα και θα ηθελα περισσοτερες πληροφορίες για τα βλαστοκυτταρα. Εχω ενα αγορακι σχεδόν 8 χρονών μη λεκτικό και σκέφτομαι να προχωρήσω σε αυτήν την θεραπεια.

Έχω έναν γιο μη λεκτικο 8 ετων και σκεφτομαι σοβαρα να προχωρησω με την διαδικασια.

Σας παρακαλω θα μπορουσατε να μου στειλετε πως ειναι τωρα το παιδι σας; 

Σας ευχαριστω και ευχομαι καθε καλο σε σενα και στην οικογενεια σου.

like0

Στυλιανή πως ειναι το παιδί μετά τη θεραπεία;

Εικόνα Μαριαμ

Στυλιανή πως ειναι το παιδι σου μετα την θεραπεία; Επειδή σκεφτομαι να προχωρησω κι γω με αυτήν  την θεραπεια.

like0

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.