Εκρήξεις θυμού στον γιο μου, 15 χρονών

Ο γιος μου είναι 15 χρόνων έχει νοητική στέρηση και μας προβληματίζουν οι εκρήξεις θυμού που έχει. Δεν ξέρει τι θέλει ότι και να του λέμε αντιδράει κλαίει. Δεν έχει ενδιαφέροντα κάτι που να του αρέσει να κάνει είναι δύσκολο παιδί δεν ξέρουμε πως να το χειριστουμε.

Σχόλια

Αντιμετώπιση του θυμού

Εικόνα petros d

Αγαπητή κα Κασάπη,

Έτσι όπως το περιγράφετε μου θυμίζει παρόμοια κατάσταση που περάσαμε προ διετίας με τον 15χρονο γιό μου.

Σίγουρα όλες οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες, μπορούμε να βρούμε όμως τομές.

Αν θέλετε επικοινωνήστε στο famdal@cyta.gr για να σας πούμε τι κάναμε και που απευθυνθήκαμε.

Σήμερα ζούμε μια άλλη πολύ όμορφη καθημερινότητα και, φυσικά, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Να είστε καλά. 

Σας αναφέρω πώς αντιμετωπίσαμε το θυμό

Εικόνα petros d

Ανταποκρινόμενος στην παρότρυνση των υπευθύνων του δικτύου, σας αναφέρω πως, όταν αντιμετωπίσαμε θυμό και αντίδραση, συμβουλευτήκαμε ψυχίατρο και ψυχολόγο ειδικευμένους σε θέματα αυτισμού, καθώς η κατάσταση δεν ήταν διαχειρίσημη από εμάς. Μας καθησύχασαν λέγοντας πως πρόκειται για παροδική φάση και μας πρότειναν τρόπους αντιμετώπισης.

Ακολουθώντας τις προτάσεις τους είδαμε μερα με την μέρα σοβαρές βελτιώσεις. Μια από τις οδηγίες που ακολουθήσαμε ήταν αυτή της ενεργητικής ακρόασης που έκανε το παιδί μας να καταλάβει ότι νοιαζόμαστε και καταλαβαίνουμε ή προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτό που νιώθει.

Διαβάσαμε σχετικό βιβλίο και κάναμε συνεδρίες με την ψυχίατρο αλλά και την ψυχολόγο (πιο τακτικά).

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;