Λογοθεραπείες.. Και τώρα τι;

Εικόνα Δ.

Καλημέρα σε όλους. Έχω έναν γιο 6ετών που μετά από όλες τις πιθανές (άκαρπες) εξετάσεις, επιτέλους βρήκαμε ότι υπάρχει διαγραφή στο χρωμόσωμα 15 και ότι όλο αυτό σχετίζεται με το σύνδρομο Άγγελμαν (Angelman)?, χωρίς όμως να παρουσιάζει και την πλήρη εικόνα του συνδρόμου. Οι απορίες μου είμαι δύο: Υπάρχει άραγε κάποια ομάδα από γονείς παιδιών με Άγγελμαν, στο διαδίκτυο, γιατί βρισκόμαστε στο σκοτάδι σε σχέση με την εξέλιξη του παιδιού καθώς και πώς πρέπει να κινηθούμε τώρα εκπαιδευτικά, τώρα που έχουμε επιτέλους μία διάγνωση;

Η δεύτερη απορία μου έχει να κάνει με τις εξελίξεις στις θεραπείες και το ταμείο. Εχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ κι έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο τα τελευταία 4χρόνια με αχαρακτήριστους θεραπευτές και τώρα επιτέλους που κάπου καταλήξαμε το σύστημα αλλάζει και μένουμε ξεκρέμαστοι. Διότι οικονομικά αδυνατούμε να ανταποκριθούμε και η συγκεκριμένη λογοθεραπεύτρια δεν πρόκειται να συμβληθεί.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος που θα τον συστήνατε με τα μάτια κλειστά, ικανός για ιδιαίτερα απαιτητικές περιπτώσεις και που να είναι κατατοπισμένος σε σχέση με το συγκεκριμένο σύνδρομο; Και να σχεδιάζει επιπλέον να συμβληθεί;

Ακούγεται εξαιρετικά ουτοπικό όλο αυτό, αλλά πραγματικά στη σκέψη ότι θα ξαναρχίσουμε να μαντεύουμε αν μας κοροϊδεύουν, ξοδεύοντας το χρόνο και την εμπιστοσύνη του παιδιού, αγγίζουμε τα όρια της απόγνωσης..

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας..

Σχόλια

Καλώς ήρθατε, εδώ θα βρείτε κι άλλους συνοδοιπόρους :)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας από την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο :)

Έχουμε μία μεγάλη κοινότητα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Angelman και οι περισσότεροι είναι από τα πιο ...αγαπημένα μας μέλη! Τους γνωρίσαμε με τα χρόνια και θαυμάσαμε την προσπάθειά τους να κάνουν τόσα πολλά για τα παιδιά τους και για τα παιδιά άλλων γονιών, όπως εσείς.

Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε με τους γονείς αυτούς και θα σας φέρουμε σε επαφή :)

Στο μεταξύ, ρίξτε μια καλή ματιά - όταν έχετε λίγο χρόνο για διάβασμα - στην παρουσίαση του συνδρόμου Angelman στη σελίδα noesi.gr/book/syndrome/angelman.

Πριν κάποια χρόνια, με την παρότρυνση των γονέων της κοινότητας των μελών μας, ετοιμάσαμε έναν Οδηγό για γονείς και επαγγελματίες σχετικά με το σύνδρομο Angelman.

Εξώφυλλο.Ετοιμάσαμε Οδηγό για επαγγελματίες! Μία συλλογική προσπάθεια από τα μέλη του NOESI.gr, γονείς και ειδικούς! Ενημερωθείτε και ενημερώστε για το σύνδρομο Angelman σε 33 σελίδες ειδικά για επαγγελματίες

Θα δείτε, υπάρχει ακόμη και Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Angelman. Και μία ομάδα γονέων στο Facebook 

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή
με γονείς στο Facebook!

Αν έχετε Facebook » Angelman Syndrome Greece & Cyprus / Σύνδρομο Άγγελμαν Ελλάδα & Κύπρος ~ www.facebook.com/groups/AngelmanGreece

Με εκτίμηση,
'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος
Εκδότης NOESI.gr

like0

Αυτές τις παραπομπές τις είχα διαβάσει πριν ακόμη εγγραφώ

Εικόνα Δ.

Καλησπέρα σας.

Κατ'αρχάς, ευχαριστώ πολύ για την άμεση επικοινωνία. Αυτές τις παραπομπές τις είχα διαβάσει πριν ακόμη εγγραφώ. Έχω κάνει και αίτηση στη σελίδα του facebook αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Φαντάζομαι κι ελπίζω όμως ότι η επικοινωνία με γονείς θα βοηθήσει σε όλο αυτό το πεδίο, τουλάχιστον σε πρακτικά ζητήματα.

Σας ευχαριστώ μία ακόμη φορά για την ανταπόκριση..

like0

Welcome to our AS family

Εικόνα Όλγα Σοφοκλέους

Καλώς ήρθατε στην οικογένεια AS (Angelman Syndrome - Σύνδρομο Άγγελμαν).

like0

Καλώς σας βρήκα.. 

Εικόνα Δ.

Καλώς σας βρήκα..

like0

Καλημέρα, καλώς σας βρήκα

Εικόνα Ευγενία Ρομπέση

Καλημέρα, καλώς σας βρήκα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.