Επανάληψη Νηπιαγωγείου λόγω ανωριμότητας

Εικόνα Amalia Kir

Καλησπέρα σας, έχω δίδυμα αγοράκια 4 χρονών, γεννημένα στις 30/12/2012. Βάσει νόμου, φέτος τον Σεπτέμβριο  2017 θα πρέπει να πανε νηπιαγωγείο. Οι γιοι μου γεννήθηκαν πρόωροι 28 εβδ. με αποτέλεσμα ο ένας μου να έχει πιστοποιημένη αναπηρία με ποσοστο 70% (εγκεφαλική παράλυση) και ο άλλος μαθησιακά (χωρίς διαγνωση). Ο πρώτος είναι αρκετά λειτουργικός, περπατάει μόνος του, ανεβαίνει σκαλιά και είναι τζιμανι! Πανέξυπνος. 

Τα πάω 2 φορές τη βδομάδα στην ΕΛΕΠΑΠ για φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες.

Τα παιδιά πάνε προνηπιο τις άλλες μέρες σε ιδιωτικό σταθμό. Μιλώντας με τις δασκάλες τους μου είπαν πως είναι κάτω από τον μέσο όρο σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

Σκέφτηκα λοιπόν να καθυστερήσω την φοίτηση τους στο νήπιο, προκειμένου αφενός να πανε ακόμα έναν χρόνο στην ΕΛΠΑΠ (οι θεραπείες είναι μόνο πρωινες) και αφετέρου να ωριμάσουν κ μαθησιακά. 

Ρωτώντας στην Α'Βάθμια μου είπαν πως ο μόνος τρόπος να το κάνω αυτό και με πλήρη ευθύνη δικη μου είναι να τα γράψω τώρα τον Μάιο στο νηπιαγωγείο να μη τα στείλω ποτε και του χρόνου που θα πρέπει να πανε Δημοτικό να επέμβει η σχολική Συμβουλος, η οποία κ είναι ενήμερη. Επίσης, και να πει πως λόγω ελλιπούς φοίτησης στο νηπιαγωγείο προτείνει να το ξανακάνουν.

Καλο είναι λέει να έχω και μια βεβαίωση από το γιατρό και την ΕΛΕΠΑΠ. 

Αυτοί ωραία μου τα λένε. Το θέμα μου είναι πως διάβασα αν τα παιδιά δεν παρουσιαστούν στο σχολείο μπορεί η νηπιαγωγός να καλέσει εισαγγελέα και να μου φέρνετε τσιγάρα στην φυλακή!

Λοιπόν έχει κάποιος γονιος κάνει αυτό που επρόκειτο να κανω? Και αν ναι τι βεβαίωση ζήτησε από τον γιατρό του?

Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Ανωριμότητα και ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιάννης_1970

Τι είναι τα ΚΕΔΔΥ;

Εικόνα Amalia Kir

Γεια σου Γιάννη, έχουμε ξαναμιλήσει παλαιότερα και με εχεις βοηθήσει πολύ! Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις περαιτέρω οδηγίες ισως, γιατί δεν έχω καν ιδέα τι είναι το ΚΕΔΔΥ.  Να τους ενημερώσω εννοείς για την καθυστέρηση της φοίτησης των παιδιών;

Ακολουθεί σημείωση από το noesi.gr :)

like0

Να κάνετε κανονικά την εγγραφή στο νηπιαγωγείο

Εικόνα Κυριακή

Να κανετε κανονικα την εγγραφη στο νηπιαγωγείο. Φετος οι εγγραφες ειναι 2-19 Μαΐου. Στην συνέχεια θα ζητήσετε απο δημόσιο φορέα.. (αν η ΕΛΕΠΑΠ ειναι δημόσια υπηρεσία σας καλύπτει, αλλιώς από δημόσιο νοσοκομείο ή Ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία) χαρτί που να προτείνει για τα παιδιά σας αναστολή φοίτησης στο νηπιαγωγείο για την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) και να αναφερει τους λόγους.

Καλό θα ηταν επίσης να κανετε αιτηση από τωρα στα ΚΕΔΔΥ της περιοχής σας, για να δουν τα παιδιά μεχρι τον Μάιο του 2018 και να γνωματευσουν επαναφοιτηση στο νηπιαγωγειο για το σχολικο ετος 2018-2019. Λογικα δεν θα εχετε προβλημα αν κινηθείτε ετσι...

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.