Στρατός και Asperger

Καλησπερα σε όλους. Ήθελα να μάθω, όποιος γνωρίζει τον νόμο, τι γίνεται με τα αγόρια που έχουν διάγνωση Asperger η ΔΑΔ, πηγαίνουν στο στρατό?

Ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Ήρα.

Σχόλια

Στρατιωτική θητεία για παιδιά / ενηλίκους με Asperger

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γενικώς, το σύνδρομο Asperger κατατάσσεται στις περιπτώσεις πιιθανής αναβολής ή και απαλλαγής από το Στρατό. Το "πιθανής" έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σωστό είναι να γίνει μία "αξιολόγηση" στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου θα κριθεί από κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο και μετά ψυχίατρο εάν ο στρατεύσιμος χρήζει αναβολής ή απαλλαγής.

Η διαδιασία, συνοπτικά έχει ως εξής: 

 1. Έρχεται το χαρτί της κατάταξης (ή νωρίτερα όταν περνά περιοδεύων αν έχει αποφασιστεί να μην υπηρετήσει θητεία).
 2. Απευθύνεστε στο Στρατιωτικό Γραφείο / Φρουραρχείο για αίτηση αναβολής αν θέλετε αναβολή ή απαλλαγή.
 3. Λαμβάνετε από το ΣΓ/Φ παραπεμπτικό και πάτε στο 414 ΣΝEN (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων) στην Πεντέλη για αξιολόγηση (απλή συνάντηση).
 4. Εκεί, μετά από συζήτηση - αξιολόγηση δίδεται αναβολή για 1 έτος (δικαιούται άλλο 1 μετά και μετά οριστική απαλλαγή - Ι5) ή λαμβάνετε εξ αρχής οριστική απαλλαγή - Ι5.

Το σημαντικό είναι ότι το θέμα είναι προς συζήτηση με τους ανθρώπους στο 414 ΣΝΕΝ. Ακόμα και η διάθεση, πρόθεση, θέληση να στρατευτεί κανονικά. Υπό προϋποθέσεις γίνεται. Αν μάλιστα στην Μονάδα του υπάρχει πλαίσιο στήριξης (Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας). 

Μάλιστα στο 414 ΣΝΕΝ θα βρείτε και το κο Ορέστη Γιωτάκο, έναν πολύ καλό ψυχίατρο που θα σας βοηθήσει πιστεύω.

Για τον στρατο

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Αγγελε σε ευχαριστω πολυ για την τοσο αμεση και αναλυτικη απαντηση.

Φιλικα ηρα

Χρήσιμο σύντομα

Εικόνα almak

Αυτό θα μας φανεί κι εμάς χρήσιμο σύντομα. Είμαστε πολύ κοντά στα 18 ...πότε πέρασαν !!!!!!!!!!!!

Ευχαριστούμε Άγγελε.

Για τον Στρατό και το Άσπεργερ

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Almak δες και αυτο το βιντεο, ειναι πληρως κατατοπιστικο.

Θα πατησείς "Αsperger ADHD και στρατος" στο Google.

 1. AspergerADHD και Στρατός 1/3 - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=JPLIQUUpiUM
  Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos
  Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής ...
 2. AspergerADHD και Στρατός 2/3 - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=YgA6y2TeCI8
  Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos
  Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής.
 1. AspergerADHD και Στρατός 3/3 - YouTube

  www.youtube.com/watch?v=TujC0H-nzv4
  Apr 18, 2013 - Uploaded by Giwrgos Sevastos
  Η εμπειρία μου κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας ως άτομο που έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και διάσπαση προσοχής.

Φιλικα Ηρα

Ως γιατρός και πατέρας ενός 17χρονου με Asperger

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Asperger και στρατιωτικη θητεια

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Asperger και στρατιωτική θητεία

Εικόνα Ελένη

Αν κι εμένα ο γιος μου έχει αρκετά χρόνια μπροστά του μέχρι να χρειαστεί ν' αντιμετωπίσουμε από το δίλημμα, ομολογώ ότι το έχω σκεφτεί ήδη αρκετά. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψε ο κύριος [το όνομα έχει αποκρυφθεί - Anonymous], και θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμα: Είναι χαραστηριστικό πολλών ανθρώπων με Asperger να μη "χαρίζουν κάστανα". Θα πουν τα πράγματα με τ' όνομά τους, θα στηλιτεύσουν ότι τους φανεί ανήθικο ή παράλογο και δε θα καταλάβουν ότι πρέπει να υπομείνουν μία κατάσταση "επειδή έτσι είναι τα πράγματα" μέχρι να έρθει η ευλογημένη ώρα ν' απολυθούν. Φαντάζεστε έναν τέτοιο άνθρωπο μέσα στον ελληνικό στρατό;

Γιατί να θέλει να υποβάλει κανείς το παιδί του σ' αυτήν τη δοκιμασία; Για να μην έχει το στίγμα του "γιωτά" ή μήπως για να έχει κι αυτός να λέει ιστορίες απ' το στρατό; Έτσι κι αλλιώς τα παιδιά μας θα ξεχωρίζουν. Με αυτό δε θέλω να πω ότι θα είναι καλύτερα ή χειρότερα από τα άλλα, απλά θα είναι διαφορετικά. Όσοι θα τα κάνουν παρέα και όσοι θα συνεργαστούν επαγγελματικά μαζί τους θα το έχουν πάρει είδηση ότι έχουν κάτι διαφορετικό χωρίς να χρειαστεί να δουν το απολυτήριο από το στρατό. Και σίγουρα θα βρουν κάτι άλλο να συζητήσουν μαζί τους εκτός από το πόσο καλό τάβλι έμαθαν στο στρατό. 

Η ζωή των παιδιών μας θα είναι αρκετά δύσκολη σε μία κοινωνία που φτιάχτηκε για άλλο είδος ανθρώπων, ας χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον τα ευεργετήματα που τους δίνει ο νόμος προκειμένου να ισορροπήσει κάπως η πλάστιγγα...

Για απαλλαγή από τον Στρατό πρέπει να περάσει από ΚΕΠΑ;

Εικόνα Βασιλική Αποστολίδη

Χρειαζεται για να παρει απαλλαγη απ το στρατο καποιος να εχει απαραιτητα περασει απο ΚΕΠΑ; Αν δεν εχει περασει αλλα ειναι στο φασμα του αυτισμου, τι γινεται τοτε;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή.
Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας: Σεμινάρια για γονείς (δωρεάν)
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.