To 2004 η διάγνωση: ΔΑΔ - Το ταξίδι μας συνεχίζεται...

Εικόνα Paletacat

Οταν πρωτοεγραψα στο Νοηση [διαβάστε την πρώτη ανάρτηση: Γνωριμία], ειχα σταματησει να ονειρευoμαι... 2004 Διαγνωση: ΔΑΔ...

Προχθες ο γιος μου έκλεισε τα 13 του χρόνια. Εδω και αρκετα χρονια εχω αρχίσει να ονερεύομαι παλι... Επειδη εχω απεναντι μου ενα παιδι ολο ζωντανια, χαρουμενο, με αυτοπεποιθηση, με χιουμορ.. Ενα παιδι που κανει τη ζωη μας ομορφη.. Iδου, λοιπον, Κυριες και Κυριοι στιγμιοτυπα απο το μεχρι τωρα ταξιδι  μας που σιγουρα δεν ηταν ευκολο. Ειμαι σιγουρη οτι εσεις σ' αυτη την σελιδα το καταλαβαινετε καλυτερα απο ολους ...Αλλα αξιζε το κοπο...

Δείτε το βίντεό μας...!!

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down

Εικόνα Paletacat
Δείτε τι υπηρεσίες προσφέρει αυτή η σελίδα: www.dsworkfit.org.uk. Φέρνει σε επαφή εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους με σύνδρομο Down... Ακριβώς όπως και στην Ελλάδα...(μαύρο χιούμορ..)

Πληροφορίες για ΚΕΠΑ

Εικόνα Paletacat
Έχει κάποιος από τους γονείς εμπειρία από τα ΚΕΠΑ; Μέχρι τώρα παίρναμε ένα επίδομα από την Πρόνοια αλλά από τον Νοέμβριο αυτό σταμάτησε. Μας παρέπεμψαν στα ΚΕΠΑ. Εχω ήδη πάρει ένα πληροφοριακό έντυπο αλλά θα ήθελα να έχω περισσότερες πλροφορίες, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα. Ο μικρός μου έχει διάγνωση ΔΑΔ - Αυτισμoύ. Εχω γνωμάτευση από το ΙΚΑ στην Ηπείρου. Ξέρει κανείς τι ποσοστό αναπηρίας δίνουν στον αυτισμό; Χρειάζεται δείκτης νοημοσύνης; Ποια είναι περίπου τα επιδόματα για τον αυτισμό; Εχει σημασία σε ποιο ΚΕΠΑ θα πάμε;

Πρόβλημα τουαλέτας

Εικόνα Paletacat
Νίκο, διάβασα το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με την τουαλέτα του γιού σου και το οποίο αντιμετωπίζω κι εγώ με τον δικό μου. Περιληπτικά σου αναφέρω ότι ο γυιός μου είναι 6 ετών με διάγνωση ΔΑΔ, και το πρόβλημα υπάρχει εδώ κι ενάμισυ χρόνο.

Τι είναι το IQ test Wechsler Wisc;

Εικόνα Paletacat
Την άλλη εβδομάδα ο μικρός μου θα δώσει αυτό το test. Ξερει κανείς να μου πεί περισσότερες πληροφορίες; Διάβασα κάτι σχετικό στο ιντερνετ αλλά μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπερία;

Παράλληλη Στήριξη, τι είναι και πώς οργανώνεται;

Εικόνα Paletacat
Ο Γιωργάκης παρακολουθεί την τάξη ενός Δημόσιου νηπιαγωγείου και η μία δασκάλα έχει διοριστεί για να τον βοηθάει. Το πλαίσιο αυτό λέγεται "παράλληλη στήριξη". Τα ΚΔΑΥ γνωματεύουν αν αυτό είναι το κατάλληλο πλαίσιο για το παιδί και μετά γίνεται αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας. Κανονικά πρέπει να διορίζεται ειδικός παιδαγωγός αλλά του Γιώργου είναι απλώς νηπιαγωγός.

Γνωριμία με τον μικρό μου (6 ετών με ΔΑΔ)

Εικόνα Paletacat

Έχω κι εγώ ένα αγοράκι σχεδόν 6 ετών τώρα, με διάγνωση διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (ΔΑΔ), που στα 4 χρόνια του δεν έλεγε ούτε μία λέξη. Παρόλο που μ' εμάς ήταν επικοινωνιακός, φαινόταν χαμένος όταν ήταν σε πολύ κόσμο. Το θετικό ήταν ότι ήθελε να επικοινωνήσει χωρίς όμως να ξέρει τον τρόπο. Περάσαμε από την αναπτυξιολόγο (Θωμαϊδου Λωρέττα) στα 3 του χρόνια.

Σελίδες

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.