Μοριακός καρυότυπος και αυτισμός

Εικόνα κατια

Εκανα προγεννητικο ελεγχο με αμνιοπαρακεντηση και τον νεο μοριακο καρυοτυπο που ελέγχει 125 συνδρομα. Μεσα στη λιστα των συνδρομων αναφεροντσν και τεσσερα με την ονομασια Autism καθως και Εύθραυστο Χ. Eιχα ακουσει οτι ο αυτισμος δεν ανιχνευεται προγεννητικα.ομως στη λιστα υπαρχει. Τι μπορει να σημαινει??? Οτι εγινε το μεγαλο βημα της επιστημης και πλεον ανιχνευεται???

Μαλιστα το εχει ως τεσσερα διαφορευικα συνδρομα. Αutism 1,2,3 κτλ. Για παραδειγμα οταν αναφερεται και το Down στη λιστα και σου λεει αρνητικο ξερεις παση θυσια οτι Down δεν εχει το παιδι σου. Για τον αυτισμο ισχυει το ιδιο????

Ξερετε κατι???

Ευχαριστω

Σχόλια

Ο αυτισμός δεν ανιχνεύεται απο προγεννητικούς ελέγχους

Εικόνα Gina Skourti

Καλησπερα,

ο αυτισμος δεν ανιχνευεται απο προ γεννητικους ελεγχους. Χρειαζονται παρα πολλα βηματα ακομα της επιστημης! To Down's Syndrome οντως ανιχνευεται οπως και το Fragile X (FMR1 DNA Test) κ καποια αλλα συνδρομα.

Ελπιζω να μην ανησυχειτε πολυ :) 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.