Στερεότυπες κινήσεις

Εικόνα Maria

Καλησπέρα, έχουμε ενα κοριτσάκι 29 μηνών, μιλάει  απο πολυ μικρή, κάνει προτασεις σύνθετες και δευτερεύουσες, κανει παρομοιώσεις και συνειρμούς. Απο πολυ μικρη επικοινωνουσαμε άριστα, εκτελουσε εντολες και καταλαβαινε ολα τα αντικειμενα του περιβαλλοντος της απο 10 μηνών. Επίσης εδειξε πολύ νωρίς. Αυτό που μας αγχώνει, ειναι οτι οταν χαίρεται, ή περιμενει κατι ευχάριστο κανει μια περιεργη στερεοτυπη κίνηση με τα χερια και ανοιγει το στόμα.

Απο 9 μηνων ειχα παρατηρησει οτι όταν περιμενε να της δωσω ενα παιχνιδι που της άρεσε, εκανε κατι τέτοιο, αλλα τωρα ειναι μια κινηση που δεν ειναι πολύ αποδεκτή.Την πηγαμε στην αναπτυξιολογο, μας ειπε ότι το παιδι εχει πολυ υψηλή αντίληψη κι οτι ενω έχει γενικά  καλη βλεμματικη επαφή, οταν της πετουσε την μπάλα δεν την κοιταζε στα μάτια. Κατά τα άλλα την βρηκε αριστη στην λεπτη της κινητικότητα, και στο συμβολικό της παιχνίδι. Δεν μας έδωσε κάποια διάγνωση, ειπε οτι θα ηθελε να την ξαναδει καποια στιγμη, αόριστα.

Να σημειώσω οτι το παιδι πάει παιδικό και τα πάει περίφημα και γενικά δεν έχουμε θεματα συμπεριφοράς.

Δεν με απασχολεί εάν θα δωσει στο παιδί μου κάποια ταμπέλα, με απασχολεί πώς θα την βοηθησω να ελεγξει την στερεότυπη κίνηση, ωστε να μην γινει επίκεντρο bullying στο σχολείο και γενικότερα.

Τι προτείνετε γενικά για τις στερεοτυπες κινήσεις, υπαρχει καποια παρέμβαση;

Σχόλια

Αυτή την κινησούλα την κάνει κι ο μικρός μου

Εικόνα Δήμητρα Παπα

Μαρια καλησπερα! Αυτη την κινησουλα την κάνει κι ο μικρός μου, είναι 6μιση χρόνων και το κάνει κι εκείνος όταν χαίρεται!!!

like1

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις;

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα Μαρία,

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για μπορέσω να ναι σίγουρη για την απάντησή μου; 

Η μικρή ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι; Έχεις παρατηρήσει αν είναι ευαίσθητη σε δυνατούς ήχους ή αν έχει προτίμηση σε παιχνίδια με δυνατό φως, ήχους ή διαφορετική υφή; Τρώει όλα τα φαγητά; Ακόμη πώς είναι στη παιδική χαρά; Τα κάνει όλα μόνη της ή φοβάται; Το έκανε κάποιος άλλος στην οικογένεια;

Γενικά αν αυτή η κίνηση είναι το μόνο που σε ανησυχεί τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς την κάνουν πολλά παιδιά χωρίς να έχουν αυτισμό. Θα το χαρακτήριζα πιο πολύ σαν 'τικ'.

like1

Ποιά είναι η εξέλιξη του παιδιού;

Εικόνα Emmaki26

Καλησπέρα σας, εχω ενα μικρούλι 28 μηνών που έχει πολλά κοινά με την περιγραφή του παιδιού σας. Κάνει μια περίεργη κίνηση με στριφογύρισμα χεριών και πηγαίνει μπρος πίσω. θα με ενδιέφερε να μάθω την εξέλιξη του παιδίου σας; τις σταμάτησε; 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.