Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο

O “Ναυτίλος" ανοίγει τις πόρτες του — Γνωριμία με το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο από τον "Ηλίανθο"
Σάβ, 24/02/2018 - 22:00

Η ανατροφή ενός παιδιού με αναπτυξιακή διαταραχή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Κατανοώντας την ανάγκη των γονέων για προσωπικό χρόνο και χαλάρωση, στόχος του προγράμματος «Ναυτίλος» είναι η δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με Αυτισμό κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις εγκαταστάσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με ΔΑΦ «Ηλίανθος» στο Περιστέρι Αττικής.

Δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία για άτομα με αυτισμό (ΔΑΦ) το Σαββατοκύριακο.

Ελάτε να γνωρίσετε το πρόγραμμα "Ναυτίλος" δωρεάν!

Για τρία Σαββατοκύριακα 24-25/02/201803-04/03/2018, 10-11/03/2018 ανοίγουμε τις πόρτες του "Ναυτίλου" και προσκαλούμε τους γονείς ατόμων με αυτισμό να γνωρίσουν τις υπηρεσίες μας ΔΩΡΕΑΝ!

Ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενδιαφερόντων, διαπροσωπικών σχέσεων

Στο πλαίσιο του «Ναυτίλου» τα άτομα με Αυτισμό έχουν την ευκαιρία:

  • να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους
  • να εξασκήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας τους και της αλληλεπίδρασης τους, τόσο με τους θεραπευτές όσο και με τα άλλα μέλη της ομάδας
  • να γενικεύσουν κατακτημένες δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και καθημερινής ζωής
  • να έρθουν σε επαφή με την κοινότητα μέσα από εξωτερικά προγράμματα

Ο «Ναυτίλος» είναι ένας τρόπος για να μπορέσουν οι γονείς παιδιών με αυτισμό να αποκτήσουν ελεύθερο χρόνο και να τον αξιοποιήσουν κατά το δοκούν με στόχο την αποσυμπίεση τους, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους απασχολούνται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον χαράς και κινήτρων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

  • Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2105782341
  • Διεύθυνση: Χρυσολωρά 10-12, Στάση Μετρό «Άγιος Αντώνιος», Περιστέρι
Απαραίτητη συνάντηση με τους γονείς και το παιδί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο «Ναυτίλος» εντάσσεται στις δράσεις του Εξειδικευμένου Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Εξώφυλλο του Οδηγού υπηρεσιών με τον διακριτικό τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr.Μάθετε περισσότερα για το Κέντρο "ΗΛΙΑΝΘΟΣ" στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/ilianthos

Συνημμένα αρχεία: 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.