Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ 3

Το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αντιμετώπισης Αυτισμού & Διάχυτων Δια­ταραχών της Ανάπτυξης "Περιβολάκι ΙΙΙ" Λειτουργεί από το 2009, ως Ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αντιμετώπισης Αυ­τισμού και Διάχυτων Δια­ταραχών της Ανάπτυξης. Είναι Κέντρο ολοήμερης λειτουργίας και δέχεται παιδιά και εφήβους σχολι­κής ηλικίας με αυτισμό ή ψύχωση, που παρακολουθούν ανεξάρτητα ή συν­δυαζόμενα μεταξύ τους, δύο διαφορετικά καθημερινά προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παι­διού. Το οικόπεδο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρ­χος.

Το Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικο­γένειας, στο οποίο ανήκουν τα Περιβοκάκι Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ιδρύθηκε το 1983, ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο. Σκοπεύει στη διάγνωση και αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων με αυτισμό ή ψύχωση καθώς και στην υποστήριξη των οικογενειών τους. 

Υπηρεσίες 

❸ Κέντρο ολοήμερης λειτουργίας:

  • Εκπαιδευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα (ώρες λειτουργίας: 08:30 – 14:00): Ολιγομελείς ομάδες, για ημι-δομημένη ομαδική και εξατομι­κευμένη εκπαίδευση, σε συνδυασμό με ερ­γοθεραπεία, λογοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, ψυχοθεραπεία.
  • Πολιτιστικό – δημιουργικό πρόγραμμα (ώρες λειτουργίας: 12:00 – 18:30): Προαγωγή της συ­ναισθηματικής έκφρασης, της δημιουργικότητ­ας και της κοινωνικοποίησης, μέσα από ολιγο­μελή εργαστήρια μουσικής, κίνησης, θεάτρου, εικαστι­κών, άθλησης, κηπουρικής κ.α..
  • Υποστήριξη των οικογενειών των παιδιών, μέσω συστηματικής συνεργασίας με ειδικούς.
  • Συνεργασία με σχολεία, για μαθητές που συμμετέχουν στο απογευματινό πρόγραμμα.

Στο απογευματινό πρόγραμμα συμμετέχουν και παιδιά, που παρακολουθούν το πρωί άλλα πλαίσια εκτός από το Περιβο­λάκι ΙΙΙ. Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Παιδαγωγό, Νοσηλευτή, Κοινωνι­κό Λειτουργό, Χορο­θεραπευτή, Μουσικοθεραπευτή, Δραματοθεραπευτή, Εικαστικό Θεραπευτή, Ψυ­χοθεραπευτή, Λογο­θεραπευτή, Κινησιοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή. 

Επικοινωνία 

Αναπαύσεως 37 190 02 ΠΑΙΑΝΙΑ

Τηλ.: 2106641956-8 Fax: 2106641955

E-mail: perivolaki3@toperivolaki.gr Ιστοσελίδα: www.toperivolaki.gr 

Αρχείο 

α) Τετράπυχο μεγέθους Α3, διχρωμίας λευκού – πράσινου, β) Σελίδα Α4.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "Προνόησε" από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;