Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Ηλίανθου.Στο πλαίσιο ευρύτερης γνωριμίας και δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών τόσο μεταξύ των γονέων των εξυπηρετούμενων όσο και των θεραπευτών του Κέντρου Ημέρας (Κ.Η.) Εφήβων με Αυτισμό στη Δ. Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου", διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των γονέων των εφήβων και των θεραπευτών του Κέντρου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν η νίκη κάποιας ομάδας αλλά το άφθονο γέλιο, οι ωραίες στιγμές, το δέσιμο, η ανυπέρβλητη κούραση και η δέσμευση από όλους ότι θα το ξανακάνουμε! Γιατί μπορούμε να βρούμε χαρά και να αντλήσουμε δύναμη για την δύσκολη συνέχεια αν προσπαθούμε όλοι μαζί! 

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε) βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους για να περνάμε καλά. Πραγματοποιούμε ψυχαγωγικές δράσεις ως αντίδοτο στην δυσκολία που προκαλεί η χρηματοοικονομική κρίση.​

Νέο! Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Εργοθεραπευτή στον "Ηλίανθο" του ΚΠΕ  

 


Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών στη Δυτική Αττική, με την επωνυμία "Στην Αυλή του Κόσμου" είναι μία Μονάδα του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 – 18 ετών με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Σκοπός του Κέντρου είναι η κοινωνική ένταξη και λειτουργική αυτονόμηση των εφήβων με ΔΑΦ, η στήριξη των οικογενειών τους, η αγωγή της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος καθώς και η δημιουργία δικτύου εθελοντών. 

Υπηρεσίες - Δράσεις 

Το πρόγραμμα αποκατάστασης περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπείες που στοχεύουν στην καλλιέργεια των γνωστικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση της αδρής και λεπτής κινητικότητας, του λόγου και της επικοινωνίας, κοινωνικοποίηση, αυτοαπασχόληση και δεξιότητες καθημερινής ζωής.

  • Θεραπευτικά και ψυχοπαιδαγωγικά προγράμματα
  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Γυμναστικής

Δείτε επίσης "ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (Κ.Π.Ε.) ΧΙΟΥ" στη σελ.: www.noesi.gr/pronoise/kpechios

Επικοινωνία 

Χρυσολωρά 10-12
Περιστέρι

Τηλ.: 2105789190
Φαξ: 2105789191

E-mail: info@kpechios.gr 
Ιστοσελίδα: www.kpechios.gr

Αρχείο: Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος λευκού.

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;