Συμβεβλημένα Κέντρα ΑμεΑ με τον ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Εχοντας πάρει την απόδειξη Ιανουαρίου 2012 από το Κέντρο που πηγαίνει ο γιος μου, πηγαίνω στον -νυν- ΕΟΠΥΥ Μεγάρων, και πρώην ΙΚΑ Μεγάρων να τα καταθέσω στις παροχές. Εκεί μου έδειξαν την Εγκύκλιο αρ. 8 της δ/νσης παροχών του ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΥΥσύμφωνα με την οποία εάν ο οποιοσδήποτε παροχέας ιατρικών πράξεων δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, απλά δεν θα το πληρώνουν, και ούτε καν κρατάνε τα παραστατικά. Για να αφήσω που ούτε το σύστημα δεν άνοιγε αφού ακόμα δεν είχε ενημερωθεί!! Μήπως υπάρχει κάποιος γονέας ταμείου που μπήκε στον ΕΟΠΥΥ και του είπαν τα ίδια ή κάτι διαφορετικό?

Αντί ευχών..

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Τον περασμένο μήνα διοργανώθηκε ένας ακόμα ραδιομαραθώνιος αγάπης για παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες. Κάποιος (ή κάποια) ευαισθητοποιημένος έστειλε ένα e-mail στους διοργανωτές, οι οποίοι το δημοσίευσαν. Σήμερα λοιπόν, έπεσε στα χέρια μου αυτό το δημοσίευμα, το οποίο ως καλαίσθητο βιβλιαράκι με τίτλο "Μόνο η αγάπη μπορεί" ...το παραθέτω στο Νόηση [ιδανικός τόπος φιλοξενίας του!].

Άτομα με Ειδικές Ανάγκες - Αυτά τα υπέροχα Άτομα!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή

'Αντζελά μου, δεν θα ξαναπώ ότι είσαι μια χαρισματική συγγραφέας (πραγματικά, για κοίταξέ το και επαγγελματικά!!) [ διαβάστε: Μαρία και Μαρία (ιστορία δεύτερη) ] αλλά το ότι τελικά όλοι μας θα πρεπε ο καλός Θεός μας να μας αξίωνε κάπως, κάπου, κάποτε να είχαμε από μια εμπειρία άμεση με ανθρώπους με ιδιαιτερότητες.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Με την ευκαρία της εορτής του Πάσχα εύχομαι σ΄ολα τα μέλη του Νόηση χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη. Με εκτίμηση, Μαίρη Βελλή

Μακάρι!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητέ κ.Ιγνάτιε, διάβασα όλα τα σχόλια που παραθέτετε σε κάθε έναν από εμάς και ευχαριστούμε που διαθέτετε χρόνο για επιμέρους απαντήσεις. Θέλω να σταθώ σε δύο σχόλιά σας. Το πρώτο έρχεται και γίνεται ένα με το δεύτερο γιατί απλά είναι κρίκοι στο ίδιο πρόβλημα! Λέτε σχετικά με την ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΗ ΨΚΚ του γιου μου, ότι μέχρι τήν ηλικία των 3 ετών μπορεί να θεωρείται έτσι γιατί από την ηλικία αυτή και μετά, δεν μπορεί, κάποια εξέταση θα μας λείπει, για να εξακολουθούμε να παραμένουμε ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟΙ!

Με τη νοητική υστέρηση τι γίνεται;

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Διαβάζω ό,τι γράφεται στο "Νόηση", με πολύ ενδιαφέρον, για τα παιδάκια με αυτισμό και τα "Τμήματα Ένταξης" και το δημόσιο, όπως επίσης για τα ΚΔΑΥ και τις αξιολογήσεις, και μου γεννιέται η απορία... Πώς γίνεται ο Δημητράκης μου να μη έχει τύχει ακόμη αξιολόγησης από κανέναν φορέα, παρόλο που το έχω ρωτήσει;

Φοίνικας, το αγαπημένο πτηνό του μάγου δάσκαλου

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αφιερωμένο στην αγαπητή Γεωργία (αλλά και όλους μας...), σε μια ταινία του Χάρυ Πότερ, το αγαπημένο πτηνό του μάγου δάσκαλου, ο "Φοίνικας", όταν έφθανε η στιγμή να πεθάνει, αυτοαναφλέγονταν κι αναγεννώνταν από τις ίδιες τις στάχτες του!...

Φωτό συνέχεια...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
'Αγγελε, επί τη ευκαρία, παλαιότερα είχε δημιουργηθεί μια σελίδα με φωτό από τα παιδιά μελών του "Νόηση", θυμάσαι; Πού είναι τώρα; Αν μου επιτρέπεται έχω να κάνω μια πρόταση... Να κατασκευαστεί μια ενότητα στο "Νόηση", "τα παιδιά του Νόηση" όπου θα παρουσιάζονται ΜΟΝΙΜΑ κι όχι για λίγο αυτές ...οι φατσούλες!

Λόγια και μόνο λόγια

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Με αφορμή τα διάφορα νέα σχόλια αλλά και τα "βιολόγια" των καινούργιων φίλων μας, απλά μπορεί κάποιος να μου πει: "πότε θα σταματήσουν τα λόγια των ειδικών, των γιατρών, κι όλων των ..υπευθύνων προς όλους εμάς τους εν δυνάμει δυστυχείς γονείς"; Περίπου 10 χρόνια, έχω ξοδέψει μία ζωή και μια περιουσία!

DVD (δηλ. βίντεο) για παιδιά με αυτισμό (Transporters)

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Φίλοι μου καλή χρονιά μας με υγεία πάνω απ΄όλα και ...χαμόγελα σε όλους μας! Το συγκεκριμένο "βιολόγιο" αφορά τα παιδάκια του "Νόηση", που εμπίπτουν στο φάσμα των Αναπτυξιακών Διαταραχών (αυτισμό). Παρακολουθώντας τις ειδήσεις του BBC SKY, είχε ένα ρεπορτάζ με θέμα την έρευνα βρεττανών γιατρών σε παιδάκια με αυτισμό που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους καθώς και το απρόβλεπτο στην συμπεριφορά των ενηλίκων που τα φοβίζει.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.