Αν κάποιος το ξεπέρασε...

Καλησπέρα! Επιτέλους ήρθε και η σειρά μου να μοιραστώ τη προσωπική μας εμπειρία... είμαστε ζευγάρι εγώ και ο Γιώργος εδώ και 7 χρόνια!! Ήθελα τόσο πολυ ένα μωρό και έπειτα από μία αποβολή (με όλα τα επακόλουθα... βλέπε μελαγχολία.. το γνωστό "γιατί σε μένα"..) ο Γιώργος ήρθε για να με αλλάξει μιά και καλή!!

Στον 7ο ουρανό όταν γεννήθηκε και αγωνία να τα κάνω όλα σωστά... Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά στους 18 μήνες το μωρό παρουσίασε απύρετους σπασμούς... συνολικά το μωρό σε 8 μήνες έκανε 3 επεισόδια. Έπειτα από μαγνητική εγκεφάλου και εγκεφαλογραφήματα που δεν έδειχναν απολύτως τίποτα, ο γιατρός μας εξήγησε πως είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει στο παιδί φάρμακο. Κάναμε την αρχή με το Depakin. Όμως δεν μας έκατσε όπως θα πρεπε.. Έτσι προσθέσαμε και λίγο Kepra.

Να μη ξεχάσω να πώ το πιο βασικό.. 2 βδομάδες πρίν αρχίσουν όλα ο γιώργος είχε κάνει το εμβόλιο MMR (τριπλούν)... Εννοείται πως είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω και να πιστεύω μέχρι και τώρα πως το εμβόλιο πυροδότησε κάτι που ίσως να είναι σπάνιο να συμβεί αλλά δυστυχώς συνέβη.

Για να μη πολυλογώ 2,5 χρονών σταμάτησαν τα επεισόδια. Ο Γιώργος έφτασε 7 χρονών και έπαιρνε τη δοσολογία του τότε... (εφόσον δεν υπάρχει επεισόδιο ο γιατρός δεν αυξάνει τη δόση). Στην ηλικία αυτή ο γιατρός επιχειρεί τη μείωση έως και την κατάργηση του φαρμάκου, γιατί όπως μας είπαν μες στην ατυχία είμασταν τυχεροί γιατί στην ηλικία που μας συνέβη, ο εγκέφαλος του παιδιού ακόμα αναπτύσεται..

Εδώ και 2 μήνες έχουμε σταματήσει το Kepra και μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουμε κόψει και το Depakin. Θα είμαστε σίγουροι όταν θα ολοκληρωθεί 1 χρόνος απόλυτης αποτοξίνωσης.. Σε λεπτομέρειες όλης αυτής της δοκιμασίας και ταλαιπωρίας όσον αφορά το παιδί δεν μπαίνω γιατί δεν μου φτάνει 1 μέρα να γράφω! Το μόνο που λέω είναι ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Θέλω να πιστεύω για να γινόμαστε καλύτεροι και να καταλαβαίνουμε για τι πράγματα αξίζει πραγματικά να αγχωνόμαστε..

Και σας ρωτάω τώρα!...

  • Υπάρχει κάποια οικογένεια που έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση με μάς??
  • Υπήρξε κάποιος που αγωνιούσε έναν ολόκληρο χρόνο με θετικά αποτελέσματα??

Θα μας βοηθούσε πολύ και θα μας έδινε περισσότερη αισιοδοξία!!! Γιατί σίγουρα την έχουμε..!

Αλλα είναι και καλό να μοιραζόμαστε εμπειρίες και συναισθήματα!

Σχόλια

Προς μαρίνα βασιλοπούλου, έχω μικρή εμπειρία σε σχέση με σένα

Εικόνα Έλενα

Μαρίνα γειά σου,

είμαι η έλενα και έχω μικρή εμπειρία σε σχέση με σένα. Αυτό που έχω διαβάσει όμως και σε ελληνικές και σε ξένες μελέτες είναι πως όταν παρέλθει η ηλικία των 4-6 ετών τότε είναι πολύ πιθανό να μην ξανακάνετε σπασμούς. Το επόμενο "επικίνδυνο" στάδιο είναι στην εφηβεία, για τα αγόρια λογίζεται λίγο πιο αργά από τα κορίτσια. Αλλά αν δεν έχει κάνει ως τότε, έιναι πολύ καλές οι πιθανότητες να το έχει ξεπεράσει. 

Εμάς ο παιδονευρολόγος μας είπε πως το γεγονός ότι έπιασε το κέπρα και όχι το ντεπακιν και σταματησαν οι σπασμοί δεν οφείλεται μόνο στο φάρμακο, αλλά και στην ικανότητα αυτοοργανωσης του εγκεφάλου του παιδιού. Τα φάρμακα δεν παίζουν το μονο ρόλο. 

Σας εύχομαι τα καλύτερα για το 2014 και περιμένουμε νέα σου!!

Μαρίνα και αγαπητοί φίλοι γράφω και εγω τον πόνο μου

Εικόνα Γιωργος Πετουμενος

Μαρινα και αγαπητοι φιλοι γραφω και εγω τον πονο μου γιατι απο εσας αντλω κουραγιο και αισιοδοξω . Εχω μια καταπληκτκη κορουλα τωρα 9 μηνων . Μεχρι και τον 7ο μηνα τα παντα κυλουσαν φυσιολογικα και ευλογημενα . 7 μηνων και 2 ημερων (και μετα απο εμβολιο) παρουσιασε η μπεμπα μου απυρετους σπασμους.

Μεταφέραμε την ανάρτηση σε νέο "βιολόγιο" .Διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

 Κάθε νέο βιολόγιο στο NOESI.gr είναι ένας γονιός που σας χρειάζεται!

Επιληψία στην εφηβεία στον γιο μου

Εικόνα Πολυ

Καλησπέρα σας ο γιος μου είναι 12 χρόνων και πριν 2 μήνες μου έκανε το πρώτο επεισόδιο με σπασμους στον ύπνο 15 δευτερόλεπτα. Ο  γιατρός είπε αν τον ξαναπιάσει θα δώσει θεραπεία. Πριν μια εβδομάδα ξανά έκανε πιο πολύ και μου έδωσε το φάρμακο KEPRA. Θέλω να ρωτήσω υπάρχει κάποιος που έχει παιδί στην εφηβεία και έχει επιληψια και αν το ξεπέρασε.

Ευχαριστώ

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;