Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Αυτισμός, επιληψία και βιταμίνη 6

Ποιά σκευασματα βιταμίνης 6 εχουν παρει οι γονείς για βοήθεια οσον αφορά την καταστολή της επιθετικοτητας, απο Κεπρα (Keppra) και σε τι δοσολογια; Εμενα ειναι 14 ετων. Μολις εγινα μέλος στη Νόηση, συγχωρεστε με που δεν ξερω ακομα να το χρησιμοποιω! Αγωνιω για βοήθεια!!!

Επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλογράφημα (17 ετών)

Θα ήθελα την βοήθεια όσων βιώνουν κάτι αντίστοιχο με μένα. Λοιπόν εν συντομία έχω μια κόρη με αυτισμό στα 17 περίπου η οποία μας έκανε 2 επιλιπτικές κρίσεις σε διαστημα 1 μήνα Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και μας συνέστησαν το Keppra. Παίρνουμε λοιπόν 5ml πρωί βραδυ από 29 οκτώμβρη και αργότερα 6 λόγω βάρους και δόξα τον Θεό δεν είχαμε κάποια άλλη κρίση μέχρι τώρα. Το παράδοξο είναι ότι ενω είχαμε κάνει και αξονική και εγκεφαλόγραφημα όταν ήταν 7 ετών όλα ήταν φυσιολογικά.

Η άλλη όψη της επετείου... Μέρος 2ο

Εικόνα Έλενα

 Mε την διάγνωση "αγγειακό εκεφαλικό επεισόδιο ισχαιμικού τυπου" στα χέρια μας μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον γιατρό και την 1 Δεκεμβρίου 2012 αρχίσαμε φαρμακευτικη αγωγή με το depakine. Ευτυχώς δεν ήθελε πολύ ζόρισμα ο μικρός για το φάρμακο και το έπινε. Αλλά οι σπασμοί επέμεναν και όσο επέμεναν οι σπασμοί τόσο αυξανόταν και η δόση του depakine. Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε γιατρέ και μέχρι πότε θα περιμένουμε κάποιο αποτέλεσμα? ρωτούσαμε. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που μας δίνονται έλεγε ο γιατρός.

Κρανιοσυνοστέωση - Αιμορραγία εγκεφάλου - Αντιεπιληπτική αγωγή

Εικόνα georgia.k
Καλησπέρα, είμαι καινούργια στο Νόηση. Θα σας πω εν συντομία τη δική μας ιστορία! Έχω ένα κοριτσάκι που είναι σήμερα 18 μηνών. Σε ηλικία 8 1/2 μηνών διαγνώστηκε με κρανιοσυνοστέωση. Χειρουργήθηκε σε ηλικία 9 μηνών αλλά δυστυχώς είχαμε κάποιες επιπλοκές...

Η... προσευχή μας απόψε

Εικόνα Ιωάννα
...Ειμασταν και οι 3 μας στο κρεβατι.. Εγω δηλαδή με τις μικρες μου... Σστη μεση εγω και η μια απο δω και η αλλη απο κει... Τους λεω.. Η μαμα ειναι η πιο ευτυχισμενη μαμα στον κοσμο... Τις ρωτησα ξερετε γιατι η μαμα ειναι η πιο ευτυχισμενη μαμα στον κοσμο;

Ο αδελφός μου ο Πέτρος

Εικόνα ιωαννα
Καλημερα σας. Σας γραφω εδω γιατι χρειαζομαι τις συμβουλες σας. Ο αδερφός μου ο Πέτρος γεννήθηκε 5 Απριλίου του 2008. Όταν γεννήθηκε μας είχαν πει πολλά αλλα δν θα τα αναφερω για να μην μακρυλογησω. Έχει υποπλασια μεσολοβιου με απουσια του οπισθιου τριτιμοριου του σωματος του γονατος και του σπληνιου.

Keppra και βιταμίνη Besix

Εικόνα Ginka
Θεαματικά αποτελέσματα οσον αφορα τις εντάσεις που προκαλεί η αντιεπιληπτική αγώγη. Η Β6 μας δόθηκε απο τον παιδονευρολόγο για να εξομαλύνουμ τις εντάσεις που προκαλούσε η αντιεπιληπτική αγωγή και κυρίως το Κeppra. Πραγματικά έμεινα άφωνη. Την πρώτη μέρα φάνηκε μία μικρή διαφορα στην συμπεριφορα της μικρης.

Πιθανόν, ίσως, αν, θα...

Εικόνα Ginka

Η περίπτωση μας τελικά θα γραφεί στην ιστορία της ιατρικής, μιά και όλα ειναι υπο δοκιμή και υπό συζήτηση. Το 2008 φαίνεται η προοδος της ιατρικής στα θέματα που μας απασχολούν να ειναι διχασμένη. Πειράματα σε ανθρώπους για το μέλλον των επόμενων γενεών... σε τούτο το αποτέλεσμα καταλήγω. Ειναι η στιμή ετούτη που μοιάζει τόσο "σκοτεινή" .... ένα σταυροδρόμι χωρίς τέλος.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.