Υποθυρεοειδισμός (TSH)

Πρόκειται για μία πάθηση που προκαλεί νοητική καθυστέρηση. Η συχνότητα εμφάνισής της είναι 1 ανά 3.500 γεννήσεις. Είναι αδύνατο να διαγνωστεί τις πρώτες μέρες της ζωής. Οφείλεται σε υπολειτουργία ως και μη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, με αποτέλεσμα να μη παράγονται φυσιολογικά οι θυρεοειδικές ορμόνες, που είναι απαραίτητες για την φυσιολογική σωματική και διανοητική ανάπτυξη των νεογέννητων.

Η έγκαιρη διάγνωση της πάθησης και η έναρξη χορήγησης της ορμόνης, που απουσίαζει, έχει ως αποτέλεσμα τη φυσιολογική εξέλιξη των παιδιών.

Πηγή: Μαιευτήριο "Λητώ" (www.leto.gr)

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;