Αξιολόγηση από το 2o Live ...Nousletter (11/12/2013)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Συμβουλές - Κριτική - Η γνώμη σας με λόγια

Παρακάτω παραθέτουμε τα σχόλια των συμμετεχόντων όπως τα συλλέξαμε στη φόρμα αξιολόγησης εδώ.

  • Χάρηκα πολύ που συναντηθηκαν τόσοι γονείς του NOESI. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα της συνάντησης και βοηθητικό για εμάς ως γονείς. Με εντυπωσίασε η παρουσίαση της κας Κατερίνας η οποία έδινε τις συμβουλές για ανάπτυξη παιχνιδιού τόσο θεατρικά που κέντριζε και το δικό μου παιδί που συνήθως ξεχνάω ότι υπάρχει μέσα μου. Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν την αφήσαμε να ολοκληρώσει, πραγματικά ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός. Και ήταν τόσο κοντά στη δική μου φιλοσοφία η προσέγγισή της και το μοντέλο που μας παρουσίασε με εξέπληξε ευχάριστα. Εμπλοκή του γονέα στη θεραπευτική παρέμβαση χωρίς όμως αγχος και τη πίεση του στόχου που πρέπει να επιτευχθεί. Πραγματικά δεν μου έφτασε ο χρόνος και πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους μιας και παρόλο που είχαμε υπερβεί το δίωρο δεν έφευγε κανείς ακόμα κι όταν τελείωσε η παρουσίαση. Κύριε Άγγελε είδατε πόσος πόνος υπήρχε εκεί μέσα, πόσο αβοήθητοι και μόνοι νιώθουμε; Σας ευχαριστούμε που νοιάζεστε για εμάς και για τα παιδιά μας. Δεν θα ήθελα να υπερβάλλω αλλά πραγματικά κάνετε πράξη αυτό που θέλετε να μας περάσετε σαν φιλοσοφία. Συνοδοιπόροι είμασταν όλοι εκεί με τα ιδια δάκρυα, με την ιδια ανάγκη να βγάλουμε από μέσα μας την αγωνία και τον πόνο αλλά και να πάρουμε την ελπίδα. Δεν υπάρχει καμία δημόσια τέτοια προσπάθεια σε συστηματική βάση. Βρήκα εξαιρετική την καινούρια ιδέα σας και ανυπομονώ να την υλοποιήσετε. Ευχαριστούμε κα Κατερίνα για την όμορφη παρουσίαση, πρώτη φορά ένας "ειδικός" δεν μιλησε και δεν με αντιμετώπισε σαν ειδικός αλλά σαν άνθρωπος. Το μοντέλο παρέμβασης που μας παρουσιάσατε είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο για κάθε γονιό που θέλει να παίξει με το παιδί του έχει δεν έχει αυτισμό. Να κάνουμε τα παιδιά μας να ευχαριστιούνται την αλληλεπίδραση μαζί μας, να νιώθουν χαρούμενα γιατί τελικά τα δικά μας παιδιά είναι σαν όλα τα άλλα. Εχουν ανάγκη από αγάπη και από παιχνίδι και αν είναι μέσα από αυτά να βελτιωνόμαστε τι άλλο θέλουμε; Συγνώμη που καπελώσαμε την παρουσίασή σας αλλά πιστεύω ότι όλοι νιώσαμε και καταλάβαμε τον τρόπο που δουλεύετε και τη φιλοσοφία του μοντέλου παρέμβασης που μας αναλύσατε. Κύριε Αγγελε περιμένω με αγωνία τις επόμενες συναντήσεις και πραγματικά σας ευχαριστώ που είστε συνοδοιπόρος μου. Καλή επιτυχία στα επόμενα live.​Μπορεί να μην αφήσαμε την εισηγήτρια να ολοκληρώσει, αλλά γίναμε σύντομα μια ζωντανή ομάδα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που κάνει τόσο καλό στους γονείς. Για το λόγο αυτό, είτε θα πρέπει οι γονείς να βρίσκονται σε άλλες ώρες και να βγάζουν έξω την πίεση που νιώθουν και να βρίσκουν λύσεις μεταξύ τους, ώστε να είναι η παρουσίαση ολοκληρωμένη στο χρόνο της, είτε θα πρέπει η διάρκειά της να αυξηθεί ανάλογα ώστε να περιλαμβάνει και τα δύο.

  • Η οργάνωση του Live-Nousletter ήταν αρκετά ικανοποιητική και πολύ ενδιαφέρουσα! Θα ήθελα να παρευρεθώ ξανά σε μια απ' τις επόμενες συναντήσεις. Η εισηγήτρια φέρθηκε σαν μια σωστή επαγγελματίας και μέσα από πολλά παραδείγματα κατάφερε να μας μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, εργάζεται και σκέφτεται! Πιστεύω όμως ότι οι 2 ώρες δεν ήταν αρκετές. Καλό θα ήταν να υπήρχε 1 ώρα παραπάνω, ούτως ώστε να ολοκληρώσει την παρουσίαση της η εισηγήτρια χωρίς την πίεση του χρόνου. Σε γενικές γραμμές η οργάνωση ήταν πολύ καλή! Ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση!  

  • Να συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο.

  • Η  Κατερίνα έχει γεφυρώσει -με τις αξιόλογες σπουδές της και την πολύτιμη εμπειρία της - την επιστημονική γνώση με την πράξη, και αυτό καταφέρνει να το επικοινωνήσει με τους ακροατές της, πράγμα πολύτιμο για εμάς τους γονείς. Επίσης ο  Αγγελος, μειλίχιος και ευγενής, " μίλαγε" και με τα μάτια του, μαζί μας. Εφτασε σε μας, το ειλικρινές ενδιαφέρον του. Ευχαριστούμε!

  • Ηταν μια πραγματικα ωραια παρουσιαση. Εμενα προσωπικα με προβληματισε για τον τροπο που ανταποκρινομαι στις απαιτησεις του γιου μου. Ηταν μια ματια απο .....μεσα.Κι οχι απο εξω οπως συνηθως γινεται. Μακαρι να υπηρχε περισσοτερος χρονος. Ακομα και τωρα μου δημιουργουνται ερωτηματα  που αφορμη εχουν οσα ειπωθηκαν στην συναντηση. Ευχομαι να υπαρχει και συνεχεια. Αγγελε συγχαρητηρια για την διοργανωση! Η κα Μασχα ηταν  η καλυτερη επιλογη που μπορουσες να κανεις. Επιτελους γνωρισαμε  μια ειδικο που βλεπει τα παιδια σαν μοναδικες προσωπικοτητες και οχι σαν ενα ....κοπαδι με μια ταμπελα... Σας ευχαριστουμε πολυ."

Λίγα λόγια για τη συνάντηση

Η συνάντηση αφορούσε γονείς με παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Στόχος της συγκεκριμένης παρουσίασης ήταν να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των γονέων στους στόχους και τις επιλογές ως προς τις παρεμβάσεις για τα παιδιά με ΔΑΦ και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. 

  • Ακούσαμε από τις αξιολογήσεις ότι οι δυόμιση ώρες δεν ήταν αρκετές και οι περισσότεροι θα ήθελαν να συνεχιστεί η παρουσιάση για να συμπεριλάβει και παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κατερίνα Μάσχα είναι μέλος του δικτύου "Specials" του NOESI.gr. Είναι Αναπτυξιακή Ψυχολόγος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας (Παν/μιο Κρήτης), με μεταπτυχιακό (MA) στη Νοητική Υστέρηση (Παν/μιο Keele, Αγγλία) και διδακτορικό (PhD) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Παν/μιο Warwick, Αγγλία). Έχει διδάξει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης για δέκα χρόνια Αναπτυξιακή Ψυχολογία και μαθήματα πάνω σε «Τεχνικές Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς», «Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές», «Κοινωνική Ανάπτυξη των Παιδιών», και «Προβλήματα Συμπεριφοράς».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Κατερίνα Μάσχα και το Μοντέλο Παρέμβασης στη σελίδα www.noesi.gr/mascha.

Τι είναι τα LIVE ...Nouslettter;

Σκεφτήκαμε να δώσουμε ζωή σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Αντί να διαβάζετε ένα E-mail ή μία ιστοσελίδα, ελάτε να συζητήσουμε από κοντά, να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και να σας δώσουμε τα εφόδια για να τις εφαρμόσετε στην πράξη. Θα τα λέμε Live ...Nousletter! Συναντήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους από το NOESI.gr στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, δίπλα στο Μετρό Μοναστηράκι - δείτε το σε χάρτη Google Maps). Θα οργανώνουμε συναντήσεις κάθε μήνα για όλη τη σχολική χρονιά 2013-2014. Περισσότερα εδώ.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!