Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

Απόδοση δαπανών ΕΟΠΥΥ

Η δαπάνη πράξεων θεραπείας ειδικής αγωγής δύναται να αποδίδεται στους ασφαλισμένους από τις Υπηρεσίες Παροχών των ενταχθέντων στον Οργανισμό Ασφαλιστικών Φορέων μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ χωρίς συμμετοχή. Σε όσους ασφαλισμένους έχει παρακρατηθεί συμμετοχή 25% θα επιστραφεί από τα Τμήματα Παροχών των εντασσόμενων στον ΕΟΠΥΥ φορέων με τη νόμιμη διαδικασία. Δείτε το κείμενο της εγκυκλίου για την απόδοση δαπάνης του ΕΟΠΥΥ εδώ...

Σχόλια

Απέρριψαν τη δαπάνη λογοθεραπείας καθώς κάνει στο ...σχολείο!

Εικόνα kostas62
Πήγα να κάνω τη δαπάνη λογοθεραπείας του Ιουνίου στον ΕΟΠΥΥ, και την απέρριψαν διότι όπως λέει στην εγκύκλιο , το παιδί μου κάνει λογοθεραπεία στο ειδικό σχολείο! Είναι λογική αυτή; Το παιδί στο ειδικό σχολείο κάνει 45 λεπτά την εβδομάδα, ενώ η πρόταση των γιατρών λέει 20 συνεδρίες το μήνα! Τέλος τα ειδικά σχολεία ανήκουν στα "ειδικά εκπαιδευτήρια" που αναφέρονται στην εγκύκλιο; Αν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα ας απαντήσει. Ευχαριστώ.

Ζητούν υπεύθυνη δήλωση πως το παιδί δεν πηγαίνει ειδικό σχολείο!

Εικόνα Ledi

Το παιδί μου θα ξεκινήσει ειδικό σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

Μου ζήτησαν στον ΕΟΠΠΥ υπεύθυνη δήλωση, πως το παιδί μου δεν πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, να συνυποβληθεί με τα άλλα δικαιολογητικά δαπανών για την απόδοση της δαπάνης των ειδικών θεραπειών. Από πότε ισχύει αυτό; Μου είπαν πως εκεί διατίθενται οι ειδικότητες που γράφει η γνωμάτευση, 38 συνεδρίες το μήνα. Τι εμπαιγμός, Χριστέ μου!
Τι σχέση έχει το ειδικό σχολείο με τ
α θεραπευτικά κέντρα; Πώς μπορεί να τα αναπληρώνει;

Και το ΚΕΔΔΥ και το ΔΕΔΕΑ έσπρωξαν το παιδί μου στο ειδικό σχολείο ασυζητητί, με άλλα λόγια απορρίπτοντας κάθε άλλη λύση για στήριξη του παιδιού στο κανονικό σχολείο.  Επεσήμαναν ακόμη πως οι ειδικές θεραπείες που θα ξεκινήσουν μετά την γνωμάτευση του δημοσίου νοσοκομείου, είναι μόνο απογευματινού τύπου και λειτουργούν επιπλέον του ειδικού σχολείου.

Επομένως τι σχέση έχουν όλα αυτά;

Το ιστορικό του παιδιου, που δεν είχε τίποτε μέχρι 6 χρονών, δεν δικαιολογεί την γνωμάτευση περι αναπτυξιακές διαταραχές.
Παρουσίασε έναν κλονισμό στα 6 μετά την ασθένεια και θάνατο του συζύγου μου.

Συν αυτώ έβγαλε πολύ καλά την πρώτη δημοτικού μέσα στο τμήμα ένταξης με συστηματική δουλειά και φροντίδα από το δάσκαλο ένταξης. 

Από εκεί και πέρα αντιμετωπίζουμε απόλυτη διάκριση, παραπληροφόρηση, αδιαφορία  και περιθωριοποίηση από τα σχολεία που ακολούθησαν. Δυστυχώς έκανα την λάθος κίνηση , μόλις το παιδί τελείωσε την Α Δημοτικού στην Ελλάδα, να αναζητήσω μια καλύτερη λύση στο ΗΒ όπου στην κυριολεξία το παιδί μου υπέστη ακραία περιθωριοποίηση και ρατσισμό και από τις μονάδες εκπαίδευσης και από τις μονάδες υγείας τους. Εκεί δεν υπολογίζουν καθόλου τις οικογένειες και κάνουν πειραματισμούς με ξένα παιδιά παραπληροφορώντας τους ξένους γονείς.

Επέστρεψα τον τελευταίο χειμώνα στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, μια άκρως αποικιοκρατική χώρα που μισεί τους ξένους και προβάλλει μόνο όταν έχει όφελος το υποκριτικό της πρόσωπο.

Το παιδί έχει αποκτήσει στάσεις και συμπεριφορές στα σχολεία του ρατσισμού του ΗΒ τις οποίες δεν τις είχε.

Μόλις τους τελευταίους 3 μήνες έχω επιτέλους τις διαγνώσεις των ΚΕΔΔΥ, ΔΕΔΕΑ και Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ελλάδα.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχω πως το ειδικό σχολείο θα κάνει εξ ολοκλήρου και την εργασία της εκπαίδευσης και της θεραπείας του παιδιού μου μαζί με τόσα άλλα παιδιά διαφορετικών ειδικών αναγκών που έχουν να εκπαιδεύσουν σε ένα τετράωρο καθημερινά;

Και μάλιστα όταν δεν έχω μασήσει ούτε το παραμικρό αχυράκι για αυτισμό από κανέναν;

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ημερίδα: Νοητικές διαταραχές στην Τρίτη ηλικία και στην Νοητική Υστέρηση στις 24/11/2017. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας. Αφίσα εκδήλωσης για την υποστήριξη του ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟΥ Ιδρύματος.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.